Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Glock 18c [CM]

Opublikowano

Witam.

Jak wygląda glock 18c od Cymy (cm 0.30) w praktyce? http://www.taiwangun.com/cm-030-cm?from=listing&campaign-id=19

1.Jaki jest skuteczny zasięg?

2.Czy 200 fps starczy mi również jako boczniak do lasu?

3.Czy z tyłu rękojeści jest pusta przestrzeń (potrzebowałbym podłączyć "smycz" i nie wiadomo czy jest dziurka jak nie to czy było by można wywiercić/wypalić)

4. Czy da się go jakoś później tuningować?

Pozdrawiam

Featured Replies

Opublikowano

1 zależy jak wieje wiatr i jakie masz kulasy ale na 02 to tak z 15-20m to maks maksów

2 mi starcza i wiem ze nikomu nie zrobię krzywdy

3 mozna coś tam wyborować

4 można ale to kosztuje duże dużo i jeszcze trochę zlotówek

Opublikowano

1. Celny to ok. 15-20m z czego skuteczny to niewielki, ze względu na "matrixa". Jak cel się przemieszcza to już całkowicie kicha. W praktyce najczęściej strzelałem z 5-10m (długość pomieszczenia/ ściany budynku). Jak byłeś na Owczarni to wiedz, że z połowy długości dłuższego budynku przeciwnicy z łatwością unikali kulek. A długość budynku to właśnie była w okolicach osiągów tego pistoletu. Co ciekawe kulki jakie się najlepiej sprawdziły to 0,25g. A pakowałem 0,12g, 0,17-8g, 0,2g, 0,23g i 0,25g. Kulek o słabej polerce wcale nie łykał i musiałem rozkręcać maga.

2. Zależy czego oczekujesz. W moim założeniu się nie sprawdziła. Do walk w budynku była to świetna replika, do lasu już nieszczególnie.

3. Można dodać śrubę z oczkiem na smycz. Z drugiej strony miejsca mało i ten element u mnie się posypał przy uderzeniu.

4. Tuning to kupno glocka TM. Każda złotówka włożona w tuning to złotówka stracona. Wydasz 400zł na 5m dalszego zasięgu. To nie jest replika do tuningu.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Ta śrubka z oczkiem na smycz jest do kupienia czy samoróbka?

I czy do 300 zł polecacie coś innego?

Opublikowano

Do 300 zł nie ma nic innego.

Co do tunningu - dowalić lipola za 20 ziko i siać strach i bezwzględny terror :D

Co do samej repliki - zapominacie o jednym BARDZO istotnym elemencie. Zasobność portfela. Ma to być broń boczna używana, spójrzmy prawdzie w oczy, raz na ruski rok. Ace już zgubił glocka marui na laborce, ja zgubiłem swoją cymę za 100 zł na NWN. Jakoś specjalnie po niej nie płakałem, gdyby to było marui, pewno do teraz łaziłbym po tym poligonie i szukał... Boczniak musi być tani i niezawodny i dawać to 10-15 metrów. Powyżej tego i tak idzie na ogół kulka z długiej. Do tego tanie magi - żeby nie było później typowej sceny - zaklejonego gniazda magazynka (przerabiałem ten temat) bo zgubię magazynek do mojego uber zajebistego desert eagla/colta/glocka, a przecież kosztował 160 zł. Tudzież mam tylko jeden mag bo na drugi mnie nie stać.

Także jako właściciel i użyszkodnik tej repliki i osoba mająca porównanie do produktu marui, którego też miałem - bierz w ciemno i się nie zastanawiaj. Ale używanego. I dorzuć lipolka 7.4 300 miah czy coś takiego

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Jaka jest mniej więcej cena używek, żebym nie przepłacił? :P

Opublikowano

50-70% wartości

magi są za 30 zeta. Klocka kupić warto, weź pod uwagę że w zimę będzie strzelał podczas gdy gaziak będzie się kurzył.

Wiesz że airsoft w Polsce jest od 16 lat za zgodą opiekunów a pełnoprawnie od 18 lat?

Opublikowano
  • Autor

Wiem, wiem wiem :) Czekam uczciwie do 16 urodzin, żeby postrzelać się z wami.

Na razie muszę się zadowolić grupą ASG Bydgoszcz.