Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koronowo

Opublikowano

Witam , nie wiem czy w dobrym temacie to zamieszczam , ale chiałbym się tylko dowiedzieć czy byli by jacyś chętni na wypad do Koronowa (zapraszamy) , nie chcę na razie niczego organizować , gdy będzie jakaś grupa osób chętnych wtedy my się zbierzemy i ogarniemy temat , żeby wam się u nas spodobało :) Pozdrawiam

w6s3kj.jpg

Oto mniej więcej zdjęcie naszych terenów

Edytowane przez Gość

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

To ma być małe spotkanie , poza tym ja tylko dałem pomysł więc nie będę "organizatorem"

Opublikowano

Małe spotkanie, małym spotkaniem, ale zostaje ogłoszone na łamach tego forum przez, póki co, Ciebie. Dopóki ktoś pełnoletni z Koronowa nie ogarnie tego tematu obecny temat będzie zablokowany.

Prosiłbym ewentualnego pełnoletniego o kontakt przez PW

.

------------------------------

Temat ponownie otwarty, prosiłbym o wypowiedzi z rozwagą.

Kilka pytań: Czy teren nie jest zbyt blisko dróg, na mapach widać wyraźnie że przecinają go drogi Bydgoska oraz trasa nr 25?

Co ze spacerowiczami z pobliskich osiedli?

Na jakim "poziomie stoi" u was ASG? Z tego co słyszeliśmy, z dość wiarygodnego źródła, jesteście trochę na bakier z PASG jeżeli idzie chociażby o ochronę oczu- nie ma to na celu żadnego ataku, jest to tylko pewna próba weryfikacji, która ma ułatwić ewentualne manewry organizowane przez to forum.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Trasa nr 25 , jest to jakby to powiedzieć główna ulica , nie dotyczy terenu strzelanki

Ulica bydgoska jest tą wąska ścieżka w środku "lasu" kiedyś był tam szlaban , obecnie zakaz wjazdu pojazdom , najczęsciej można tam spotkać rowerzystów ponieważ jest kilka tras które również można bez problemu wykluczyć z akcji .

Jest jeszcze jeden mankament mianowicie most , obok którego z jednej strony osunęła się ziemia , nie powinno być tam teraz ludzi , wejścia z obu stron zagrodzone kratą , można bez problemu przejść ,na własne ryzyko (chociaż nic nie powinno się stać)

Oczywiście są miejsca gdzie pojawią się 2,3 osoby , które w razie potrzeby postaramy się oznaczyć bądź wykluczyć z akcji

Powiem to tak - 5 aeg , 1 spręzyna , bez ochrony na oczy się nie strzelamy i każdy z nas oto dba więc wszystko jest w porządku :)

Gdyby były jeszcze jakieś pytania , chętnie odpowiem , jak powiedziałem gdyby zaistniał jakiś ciekawy pomysł z manewrami , myślę , że z osobą pełnoletnią nie było by problemu i podjęli byśmy odpowiednie kroki w kierunku bezpieczeństwa itd :)

Opublikowano

Może po prostu wpadnie ktoś i sam oceni czy teren i zachowanie grupy są wystarczająco bezpieczne??

W każdym razie od jakichś 6 lat nie było żadnych wypadków w czasie rozgrywek asg.

Opublikowano
najczęsciej można tam spotkać rowerzystów ponieważ jest kilka tras które również można bez problemu wykluczyć z akcji .

w jaki sposób chcesz to zrobić ?

skoro teren jest ogólnodostepny i uczęszczany to rowerzysta ma takie same prawa na nim przebywac jak i gracze asg.

Opublikowano

@up - ograniczyć teren manewrów asg ??

@Pitas - co to za "wiarygodne źródło" ??

Opublikowano

Poniżej Bydgoskiej zrobione są trasy dla rowerzystów.

Ale są tam również tereny które nie są zbyt towarzyskie dla cywilów (mokradła, chaszcze, glina itp)

Powyżej za to ciągnie się ścieżka dydaktyczna, cmentarz poniemiecki, pozostałości po kompleksie rozrywkowo-gastronomicznym, w skrócie częściej uczęszczane trasy.

Oczywiście ta druga część jest bardziej atrakcyjna pod względem rozgrywek asg.

Minus to możliwość spotkania cywili.

Dla tego też odpadają większe manewry.

Spotkanie dla jakichś 15 - 20 osób max.

W poniedziałek, albo wtorek postaram się zrobić i wrzucić zdjęcia terenu z pierwszej osoby.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Rowerzystów można bez problemu powiadomić o takiej akcji i by się dostosowali .

Jeśli chodzi o nasz teren hmm , miejsce gdzie my się zawsze organizujemy na małe wymiany , bardzo dobre na 10 - 20 max osób , od miejsca spotkania - prawa strona / teren "drzewny" "góra" jakieś 30 m od poziomu miejsca spotkania (na oko)

-lewa strona + tył / również wzgórze - zielona wielka łąka , + góra (św kogoś tam) - świetne miejsce dla snajpera obydwie strony dzieli strumień + 3 mostki murowane przez które można bez problemu przejść (2,3m wysokie) , jeśli chodzi o widzów , ostatnio jak się zwijaliśmy szła grupa turystów co jest rzadkością , + Up leżał w "okopie" gdy 2 starsze osoby usiadły na nim(okopie) i otworzyły browarka :) ale to takie incydenty to u nas w mieście norma , mam nadzieje ,że nie za bardzo się rozpisałem .

Została jeszcze 2 część , mniej więcej teren w koło mostu , jeśli chodzi o las 0 turystów , bardzo duża gęstość drzew i krzaczków na dole słynna brda więc tam by było całkiem spoczko ,gdyby coś jeszcze mi wpadło na myśł to napisze :*

Opublikowano

Bania na następny raz bardziej dbając o styl poproszę i bez buziaczków (:mrgreen:). Jedynym rozsądnym wyjściem byłoby faktycznie przyjechanie tam i obczajenie z pierwszej ręki. Co do źródła pragnie pozostać anonimowe, ale jest to dość znana i szanowana osoba z bydgoskiego świata ASG.