Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ASG Dania - Co to jest?

Opublikowano

Przyuważyłem tego producenta już kilkanaście razy, i zupełnie nie mam pojęcia, co to właściwie jest...

Mają całkiem sporą gamę replik w kilku sklepach (na pewno w Militariach, kilka produktów widziałem w Gunfire, a i kilka innych znalazłoby się w innych sklepach, w tym takich o mniej zacnej opinii), dość szeroki zakres cenowy, zdają się być promowani przez Militaria i Bron.pl. Z tym zastrzeżeniem, ze Umarex też...

Tak więc, czym właściwie jest ta firma Action Sport Games? To co piszą o tej firmie nic mi nie mówi, dlatego pytam Was, braci Ajersoftowa, bo być może więcej ode mnie wiecie.

Ps. Pytanie podobne mam odnośnie firmy ACM (cały Krakman na niej stoi, jeśli chodzi o szpej, a i parę replik od nich widziałem), i CyberGun (tu już z kolei nie spodziewam się niczego, choć gdzieś obiła mi się o uszy ta nazwa. Nie wiem, czy w tym dobrym, czy złym znaczeniu).

Edytowane przez Gość

Featured Replies

Opublikowano

Z tego co ja się orientuję to:

ASG Dania to jest to Action Sport Games bo pochodzi z Dani a repliki mają różne bo tylko je sprzedają a nie robią, choć ostatnio wypuścili linię części pod nazwą "Ultimate", która podobno są produkowane tylko dal nich.

ACM to szeroko pojęte firmy chińskie można rzec że tak jak byś mówił 3M albo Unilever kryje się pod tym wiele rzeczy;)

CyberGun to teraz KingArms ale "łaskawie" zostawili im nazwę, podobno repliki są lepsze niż przed przejęciem. Bynio ma Siga od nich i pięknie strzela.

Opublikowano

Wsio się opiera o branding.

To, czy KA == CG (kumate nołlajfy zrozumieją doppel = :D) nie mi rozstrzygać, ale CG wykupuje licencje na co się da. Stąd jeśli wykonawca chce mieć nadal oznaczenia oryginału itd. musi się pod CG podpiąć.

ASG to takie coś jak Echo1 w USA. Szerooki branding chińczyków, tak jak ACM tudzież leciutko P&J.

Nie mam tylko pojęcia, czy ASG == ASGK, a takie logo mam na Marujcu.

Opublikowano

Zgadzam się z wypowiedziamy poprzedników..Coś od siebie, ACM to skrót od all china mejd. Mam od nich G36C, po trzech miesiącach rozleciał się zatrzask od kolby, a teraz ( 7 miesięcy?) poszła komora hop-up. Ogólnie nie polecam tej firmy, ale muszę przyznać, że moje FSBE sklecili nawet dobrze : >

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie.

Tak troszkę odstając od tematu, ktoś interesował się może Steyr AUG od ASGDK (ASG Dania - oznaczenia występują zamiennie, z tego co widzę)?

Czy to jest chińczyk, czy kupili złogi magazynowe starych A1 Military i A2 Police od JG (tak wiem, ale jest chińczyk, i jest Chińczyk)?

Opublikowano

@Trestus

Z tego co mi wiadomo, to są to AUGi od JG. Która generacja to nie wiem (na 99% patrzysz na SpecShop). Na Zbrojowni np. AUG kosztujący koło 470zł to gen. 2. Nawiasem mówiąc, baaardzo porządny sprzęt za małe pieniądze.

Opublikowano

Action Sport Games z Danii jest jednym z dystrybutorów... u niektórych producentów jedynym na Europę np. u G&P, jest to dystrybutor, który podobnie jak nasz GFC zleca czasem produkcję "tylko dla siebie" w Chinach. Zwykle są to repliki o klasę lepsze niż standard. Jest to dobra i solidna firma (podobnie jak GFC) większość może potwierdzić... polecam.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Specshop tyż, ale jest też A2 na Gunfire. I na allegro jest A1, z tym, ze też nie wiem, jakiej generacji, ale podobno 350FPS, i sprzed półtora roku, więc chyba III gen... Stąd głównie pytanie, bo wielce tani, a mam takiego jednego dziada, co wymarzył sobie bulpup'a...

Do użytkowników wersji ze stałą lunetą (Military): Wygodnie się z tego strzela?

Opublikowano
Jedyne co mnie "łączy" z Action Sport Games to bateria do mojej emki (która jest zajeb.... i nie mogłem sobie wymarzyć lepszej..)

Bo pewnie masz G&P, najlepsze z najlepszych...

ps. z każdego AUG-a dobrze się strzela... choć są głośne.

Opublikowano

Bo gearbox jest przy uchu. :wink:

Opublikowano
  • Autor

O ergonomii AUG to cuda czytałem, więc nie spodziewam się niczego złego.

Głośność da radę przeboleć, gorzej, jakby był problem z patrzeniem przez tą lunetkę, bo nigdzie nie widzę żadnych innych przyrządów celowniczych.

Opublikowano

O ile luneta w "oryginale" TM to bodajże Tasco, to w chinolu nie mam pojęcia. Polecam przyjrzeć się wersji SR czyli A2 z szyną. Zależnie od profilu, montujesz koli, lunetę bądź mechaniczne (w stocku są herpa derp i się nie nadają do niczego).

Ogólnie replika jest bardzo wdzięczna do wszelakiego rozkręcania. Klasycznie trzeba podkleić n-elementów, które wypadają i których nie sposób dostać nigdzie. Spotykalność podzespołów średnia/poniżej średniej.

Na pewno A3 to już generacja 3. Zdejmiesz konwersję, to masz A2 gen. 3. Do kupienia na WMASGu za bodajże 450zł, codziennie sprawdzam oferty AUGowe.

Opublikowano

W "orginale" lunetka jest Zeiss'a, ale tylko 1,5 x powiekszenie, więc szału nie ma, w założeniu ma to być "nowoczesny" zastępca przyrządów mechanicznych, ale w replice Mark I jest Tasco 3 x więc nie źle....

Edytowane przez Gość