Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parowanie okularów - 100% skuteczny i sprawdzony sposób by tak nie było.

Opublikowano

Możliwe, że znacie ten sposób i pewnie był on opisany wcześniej jednak jakoś bawiąc się w ASG od roku czasu nie trafiłem na niego, więc teraz dzielę się tym zasłyszanym od naszych warmińsko-mazurskich kolegów. Zasłyszanym i w 100% sprawdzonym genialnym trikiem, który pozwolił mi w 27 stopniowej gorączce w dusznym lesie bawić się przez pięć godzin bez żadnych kłopotów z parowaniem okularów. Cały myk polega na tym by okulary na dwie godziny (ja zostawiłem na noc) posmarować ludwikiem ( ja posmarowałem innym płynem, jaki stał pod ręką jakiś Mix), po prostu rozsmarować na grubo palcem i zostawić na ten czas. Po tym okresie wytrzeć płyn do sucha ściereczką, będzie ciężko schodził, ale zejdzie. Rezultat piorunujący. Ja spocony i czerwony na twarzy a wewnątrz gogli woda skrapla się w krople i spływa na dół, żadnego problemu z widocznością. Bierzcie i korzystajcie ku chwale ASG. Pozdrawiam.

Featured Replies

Opublikowano

Tuż przed strzelanką można płyn z szyb wysuszyć suszarką co by szybciej poszło. Ja korzystam z płynu do podłóg o właściwościach antystatycznych- też działa.

Opublikowano

Ogółem wszystkie pokrycia antystatyczne pomagają. A ludwik nie drażni Ci oczu po dłuższym czasie? Samochodowa pasta antifog. Działa na szyby w aucie, działa na szybki w goglach.

Opublikowano

...a tabletki do zmywarki działają?

Opublikowano

Jak zakombinujesz jak je zaaplikować;) Z tym że one są chyba ciut bardziej toksyczne niż antyfog, ludwik czy pasta podłogowa.

Opublikowano

eee tam toksyczne, najgorszy problem to jest z połknięciem takiej tabletki.

Opublikowano

Najtańszy antifog ze sklepu sportowego (przeznaczony dla plywaków).

Stosuję na Bollach x800 od kilku lat i nie mam żadnego problemu z parowaniem.

Na innych goglach także dziala ;)

Pozdro

SR12 ;)

Opublikowano

Ludwik owszem pomaga, ale zdarza się, że niszczy powłokę UV i po pewnym czasie okulary są do wyrzucenia (szarzeją, rozwarstwiają się i pojawia się efekt pajęczyny). Ja tak załatwiłem Uvexy i Bolle.

U mnie sprawdza się Antifog Bolle.

Opublikowano
  • Autor

Cóż, wcześniej próbowałem innych sposobów z typowymi do tego celu kredkami i innego rodzaju płynami i niestety zawsze miałem problem. Co do podrażnień oczu to takowych nie stwierdziłem.

Opublikowano

X500 też mi nie parują, ale jak nosze szkła pod nimi to one po 2 min już są mokre. Robię puro-luxem do drewna, oczy mi jak narazie nie podrażniło a cena w zasadzie za darmo.