Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oszust z Bydgoszczy-Torunia, NAGRODA NAGRODA

Opublikowano

Witam zostałem oszukany na kupiłem m16a3 WE od tego osobnika Kamil S**** Mickiewicza **/* 87-100 Toruń Prawdopodobnie nieprawdziwe dane, http://m.wmasg.pl/en/consignment/show/622427 to jest ogłoszenie Człowiek się strzela tak wyglądała replika przed modyfikacjami http://www.imagebam.com/gallery/axrns8mvgthyn3dr6cod8rwz41cbkngu/ jezeli macie jakieś zdjęcia lub wiecie kto to jest namiary na FB czy telefon czy wicie gdzie pracuje gdzie mieszka. Proszę o informacje. Jeżeli ktoś poda mi jego dane adresowe tel pomoże się skontaktować z tą osobą lub pomoże odzyskać pieniądze lub replikę, będę bardzo wdzięczny a tą wdzięczność okaże pieniędzmi. Sprawa poważna zostałem oszukany na 1400zł.

Dane osobnika zedytowane przez moderacje forum

Edytowane przez Gość

Featured Replies

Opublikowano

Napisz, proszę, tego posta jeszcze raz. Tym razem z zachowaniem zasad pisowni języka polskiego. Poprawne gramatycznie zdania, przecinki, kropki itp. Poza tym, publikowanie danych osobowych bez zgody osoby zainteresowanej jest, o ile mi wiadomo, niezgodne z prawem. No i napisz, w czym rzecz. Bo samo słowo "oszukany" niewiele mówi. Nie otrzymałeś repliki? Była niezgodna z umową? Z Twojego postu nic nie można wywnioskować.

Opublikowano

A jaką formą płatności płaciłeś bo jeśli Paypal to jest możliwość reklamacji i zwrotu gotówki na konto. A co chodzi o takową osobę niestety nie przypominam sobie aby ktoś z ludzi strzelających w okolicach Torunia miał taką replikę szczerze nie ciekawa sprawa.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Zakupiłem replike M16A3 WE z ogłoszenia: http://m.wmasg.pl/en/consignment/show/622427. Przed zakupem kontakt z osobą sprzedająca był normalny, zostały dogadane wszystkie szczegóły zakupu takie jak: cena, przesyłka, sposób płatności (przedpłata na konto w banku). Po zaksięgowaniu wpłaty na konto kontakt został ograniczony do minimum od 4 dni dostaje tą samą wiadomość "Przepraszam byłem w pracy paczkę nadam jutro oraz podam numer paczki telefonicznie", oczywiście kontaktu nie było, sprzedający odczytuje moje wiadomości na WMASG lecz na nie nie odpowiada.

W związku z całym tym zamieszaniem zacząłem podejrzewać oszustwo, po przekopaniu forum dotarłem do tego wątku: http://wmasg.pl/board/topic/147940-tyrmon-brak-wysylki-m16a3-od-we/ http://www.imagebam.com/gallery/axrns8mvgthyn3dr6cod8rwz41cbkngu/ replika, która została zakupiona jest bardzo podobna do zakupionej przeze mnie. Po dalszym poszukiwaniu okazało się, że prawdopodobnie ta sama osoba oszukała kilka kolejnych osób manipulując danymi personalnymi. W dniu dzisiejszym znów odczytane zostały wiadomości na WMASG z prośbą o natychmiastowy kontakt, oczywiście brak kontaktu od sprzedającego. W związku z powyższym stwierdziłem, że zostałem oszukany na wysoką kwotę. Niestety nie użyłem PayPala, więc gwarancji zwrotu gotówki nie mam, wysłałem pismo o wycofaniu przelewu w związku o podejrzenie oszustwa lecz pieniądze zostaną zwrócone jedynie po akceptacji właściciela konta.

W związku z nikłą szansą powodzenia wycofania przelewu proszę o jakiekolwiek informacje na temat tej osoby. Informacje zbieram wyłącznie po to aby ułatwić dotarcie policji do oszusta. Jeśli ktoś widział osobę z tą repliką na jakimś spotkaniu lub wie kto to jest proszę o kontakt, za pomoc została przewidziana nagroda. Dane które zostały mi udostępnione to: K**** S****** Toruń ul. Mickiewicza, prawdopodobnie są to fałszywe dane. Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

1. Masz dane właściciela konta na który robiłeś przelew + masz potwierdzenie zawarcia transakcji kupna / sprzedaży ( wiadmości na wmasg ) .

2. Jeżeli nie odpowiada na wiadomości , wyślij mu informację o odstąpieniu od umowy z wezwaniem do zwrotu wpłaconej kwoty , wyznacz 2-3 dniowy termin na zwrot środków (wyślij mu taką informację pocztą listem poleconym za zwrotnym poświadczeniem odbioru ) .

3. Odczekaj kilka dni ( termin zwrotu + 2-3 dni ) , jeżeli się nie odezwie że zwrócił środki idziesz na policje ,

4. Podajesz dane właściciela konta na który robiłeś przelew i czekasz - maszynka ruszyła .

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście tak postąpię. Lecz potrwa to wieki jeżeli podam policji jedynie numer konta.

Opublikowano

Mało ostrożny jesteś. Gość podał Ci swoje dane z adresem Toruńskim, a na wmasg ma zaznaczone ze jest z mazowieckiego. Do tego zarejestrował się 03.03.15, przy takich osobach należy uważać.

Opublikowano

Zdziwisz się jak szybko policja zadziała. Problem tylko będziesz miał taki, że będziesz musiał kilka razy pospacerować do sądu. Ale jeśli masz rację to masz wygraną sprawę.

Opublikowano
  • Autor
Mało ostrożny jesteś. Gość podał Ci swoje dane z adresem Toruńskim, a na wmasg ma zaznaczone ze jest z mazowieckiego. Do tego zarejestrował się 03.03.15, przy takich osobach należy uważać.
Niestety, od 7 lat jestem na wmasg od początku komisu robiłem zakupy nigdy nie miałem problemu aż do teraz szkoda że aż tak droga nauczka.
Opublikowano

Tak jak wyżej napisane przez Froda, potem policja. Mi pomogli, fakt czekałem rok ale bez chodzenia po sądach.

Opublikowano
  • Autor

Udało mi się ustalić że oszust pochodzi prawdopodobnie z miejscowości Osiek oraz ma na imię Kamil, niestety nadal nie mam jego pełnych danych personalnych. Wczoraj nastąpił kontakt telefoniczny z oszustem Pan nawet nie potrafił sobie przypomnieć jaki adres mi podał oraz nie pamiętał swojego nazwiska.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szkoda czasu bawić sie w detektywa, i tak wylądujesz na policji na samym końcu.Wiec szkoda czasu na podchody. Standardowe oszustwo/wyłudzenie, czesto praktykowane,niestety padło na Ciebie. Uwierz, że chlopaki dadzą rade....

Acha, rozbawił mnie ten tekst z jego ogłoszenia: Center point 4x16x40 do broni ostrej, haha!....

Edytowane przez Gość