Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do moderatorów: restrykcje w dobieraniu nicków

Opublikowano

mam pytanie. może beznadziejne, ale chciałbym wiedzieć jak postrzegają tą sprawę Mody i inni userzy. mianowicie: czy są jakieś i czy powinny być ograniczenia w doborze nicków. bo w regulaminie nie ma czegoś takiego. ale ostatnio głęboko zastanowiłem się nad kwestią: czy wybór nicka może być dowolny i czasem przypadkowy. a mianowicie o ile jestem w stanie zdzierżyć że koleś nazywa się np. "Wujo Lenin" to już z "dr Mengele" nie mam zamiaru się strzelać ani wymieniać poglądów. dziwię się, ze w naszym inteligentnym społeczeństwie nikt nie nazwał się "Wódz Adolf" ,"Sprawiedliwy Mussolini" itp. mam nadzieję że mnie rozumiecie i nie zagmatwałem zbytnio.

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma to jak podreperować sobie ego Panowie. Wstyd mi za Was - jakbyście nie mogli po prostu olać tego. A tak to 100 się znajdzie by zlinczować, ośmieszyć.

Jesteście żałośni.

Opublikowano

Może moderator poprosiłby o scan dowodu osobistego... bo chyba kolega nas buja...

Nie mam/nie mamy takich uprawnień... "legitymowanie" to wyższa półka.

Opublikowano

W sumie masz rację. Ale i tak uważam, że kolega powinien trochę przystopować widząc reakcje na forum. Nie sądzisz?

Opublikowano

Primo: Facet ośmiesza się sam. My jeno kupony odcinamy.

Secundo: Linczować również nikogo nie linczujemy. Gościu sam sobie strzela po kolanach.

W tym miejscu można by zatrzymać rozważania na temat imć Prezesa, by nie rozpocząć starcia szlachetnych obrońców z paskudnymi prześmiewcami.

Opublikowano

Szlachetny Obrońca :mrgreen:

Ja po prostu nie lubię, jak ktoś jedzie na forum po kimś innym jak po szmacie. Zresztą, Wasza broszka, opluwajcie się nadal :lol:

Opublikowano

Pluć na nikogo nie zamierzam. Po co ma się amylaza marnować :D A omawiany jegomość prawdopodobnie się naprostuje i wszyscy zapomną o sprawie jak tylko przestanie budzić śmiech (tudzież litość w przypadku Szlachetnych Obrońców - eh jak to fajnie brzmi :) )

Opublikowano

Szlachetny Drake'u , to nie Ty jechałeś z niejakim Świrkiem jak ze szmatą choć chłopiec zapalił szluga po strzelance i dał się sfotografować ??? Bo wtedy to był lincz, a teraz to tylko się zastanawiamy, czy kolega z nas wała nie robi... pewnie od tego czasu nie lubisz jak się opluwają. Ale ja też nie lubię... dlatego się zastanawiam... czy nie jestem przewrażliwiony...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Diagnoza: Leon, z Tobą wszystko w porządku, przewrażliwiony nie jesteś, raczej dociekliwy.

Trust me, I'm a doctor :D

Opublikowano

Spokojnie, mi już nerwy puściły = jeszcze jeden głupi temat prezesa i wakacje od forum na tydzień gratis od wujka Retala.

Opublikowano

Gdyby funkcjonował u nas system referencji ludzi taki jak w trójmieście nie mielibyśmy tego problemu.... Ale tak serio, to zapomniał wół jak cielęciem był. Jak patrzę na siebie sprzed 5 lat to straszliwy był ze mnie noob. Co prawda nie spamowałem po forum, tylko szukałem info, ale to już bardziej kwestia człowieka(powiedzmy że aspołeczny czasem bywałem). Nie jeździjcie po chłopaku od razu. Wyrobi się, albo znudzi. Ale nie ucinajcie mu dostępu, bo pozbawiacie go możliwości tego właśnie wyrobienia się.

Opublikowano
Spokojnie, mi już nerwy puściły = jeszcze jeden głupi temat prezesa i wakacje od forum na tydzień gratis od wujka Retala.

Jak na razie praktycznie każdy jego temat jest zamykany; sam zainteresowany nie ma się nawet jak bronić. Do tego nie rozumiem - zakładanie tematów które są "głupie" prowadzi do bana? Cholera, na jakim ja forum się wypowiadam? Chłopak zadaje pytania, jego wiek nie ma nic do rzeczy - po prostu jest niedoświadczony.

Mam propozycję - mam hełmy Getapo w domu, w bardzo dobrym stanie. Jak sytuacja będzie się zaogniać, to co "lepsi" moderatorzy czy admini dostaną po jednym ode mnie. Z, kurw@, dedykacją.

Opublikowano

Drake bezstresowe wychowanie się nie sprawdza niestety. Im szybciej dostanie porządnie w dupę tym szybciej się ogarnie. Jak inaczej ma się nauczyć czegokolwiek? Głupie pytanie+mądra odpowiedź=kolejne głupie pytanie. Sam żałuję, ze nie byłem ostrzej traktowany na początku swojej forumowej kariery.

Opublikowano
Drake bezstresowe wychowanie się nie sprawdza niestety. Im szybciej dostanie porządnie w dupę tym szybciej się ogarnie. Jak inaczej ma się nauczyć czegokolwiek? Głupie pytanie+mądra odpowiedź=kolejne głupie pytanie. Sam żałuję, ze nie byłem ostrzej traktowany na początku swojej forumowej kariery.

Jako (prawie)nauczyciel mam trochę inne poglądy. Nie chodzi o bezstresowe wychowanie, które moim zdaniem jest błędne, ale o to by nie wyśmiewać oraz nie poniżać. Wystarczy pisać PMki, wiadomości, by zmienił swoje zachowanie - szukał, googlował, czytał etc. Jak to nie pomoże to się wytacza ciężką artylerię. Proces nauczania jest długotrwały ;]

Opublikowano

No właśnie, Drake ma rację. Myślisz że jakoś naprostujesz kogokolwiek wyśmiewając go? Co najwyżej machnie ręką na kpasg, uznając że tu bytują sami ober ultramadafaka /k/omandosi co wiedzą wszystko o wszystkim. Jak kogoś wyśmiewacie, i nie dajecie mu odpowiedzi na zadawane pytania, to co jest prawdopodobniejsze, że wróci tu już nauczony, czy że się nauczy i będzie miał kpasg i jego 'autorytety' głęboko w zupie?

Opublikowano

Szanowny Drake'u na początku gratulacje dla (prawie nauczyciela). To żeś se profechę wybrał hehe. Muszę z przykrością stwierdzić (staż pracy 14 lat w zawodzie), że zimny prysznic przyda się temu kolesiowi. Im prędzej zresztą tym lepiej. Niech się też cieszy, że ktokolwiek mu odpowiadał na jego posty, a nie leciały w kosmos jak czynią na innych forach. Toć gość chciał "PARTYZANTKĘ" zakładać?????

Jak mi wytłumaczysz skąd się biorą tacy ludzie, to i ja dam mu święty spokój i będę jego obrońcą.

W zasadzie nie udało mu się powiedzieć na tym forum NICZEGO mądrego, no może chęć oddania krwi mu się chwali, tyle, ze odgrzał kotleta po paru miesiącach postoju w temacie.

Krótko, to powiem jeszcze tak. To jest forum Kuj-pom. Na "WŁADKA" nam mądralińscy zza tak dalekiej miedzy? Ktoś trafnie powiedział "może tam już mają go dosyć"?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Terespol...tak, oczywiście nie sprawdziłem gdzie to leży...

Nie wiem - nie znam go, nie mogę nic powiedzieć na jego temat. Chodzi mi głównie o fakt, jak tutaj traktuje się nowych - jeżdżąc po nich, banując itd. Na forum wh40k.pl robi się to w inny sposób - durny temat ląduje w Hyde Parku, gdzie ludzie robią flame-wary/jazdy po bandzie/wykłady/etc. i wtedy kolega dany pokornieje. Ale to jest dziwne forum...nie wchodźcie tam :<

A teraz odpowiadam skąd się biorą tacy ludzie - z faktu, że nigdzie indziej:

1. Nikt inny ich nie słucha.

2. Mają ochotę z kimś podyskutować na dany temat - od tego są fora przecież.

3. Są totalnymi noobami, i to na prawdę w ten rozbrajający sposób gdzie pyta się ludzi co to hop up albo czy taniemilitaria to dobry sklep.

Do takich ludzi trzeba cierpliwości. Tak jak do młodych. Da się im czas na naukę, przypilnuje i będą z nich ludzie. Trzeba tylko chęci ; )

Co do mojego (prawie)nauczycielowania - muszę najpierw zaliczyć rok; na razie mam dziekankę. Na razie mi się to podoba - zresztą dzieciaki mnie lubią, a jaka przyjemność jest jak się ich czegoś NA PRAWDĘ nauczy :mrgreen:

Opublikowano

To mały OT co to za kierunek studiów?

PS żeby nie był OT. Na innych forach, żeby zadać pytanie "czeba" cokolwiek wiedzieć w temacie. To tu własnie dopuszczamy do TYSIĘCZNEGO pytania co kupić na początek...

Opublikowano

Filologia Angielska.

PS. Zadaniem moderatora/admina jest skasowanie tematu i upomnienie użytkownika gdzie jest odpowiedni dział. Nie pozwalanie na ciągnięcie "linczu". Czy inne formy powiększania członka ;3

Opublikowano

No może troszkę racja nakrzyczmy na MODÓW hehe, a co? Święci nie są.

Panowie moderatorzy chrońcie nas wszystkich od takich PREZESÓW...

Opublikowano

A ja powiem to co już mówiłem. Kiedyś to forum było o wiele fajniejsze.

Drake wie co mówi. Siedzi dłużej w AS niż większość teraźniejszego towarzystwa.

Rozumiem najechanie jak ktoś chodzi z replikami bez pokrowca po mieście, pali "ziółka" na manewrach czy strzela po oknach ludziom. Ale koleś zwyczajnie się pyta.

Koniecznie forum ma pokazywać, że ludzie bawiący się w AS to banda ciętych na ludzi "wacków"?

No i ciekawa rzecz. Jak bluzganie na kogoś to najlepiej ludzie spoza miasta/ regionu w którym tamten się strzela, którzy człowieka nie znają i pewnie nie poznają.

I na Teutatesa nie zamykajcie tematu. Pozbawiacie ludzi możliwości obrony słownej przed bluzganiem.

Przykład; "Wacek" napisał "gracz XXXXX się nie zna", potem kilka postów i moderator blokuje temat. I każdy widzi - xxxxxx się nie zna...

Nie neguję opinii moderatora gdy widać, że ktoś faktycznie przesadza.

Np. odpowiedź pewnego "15-16 latka z taktycznej rodziny na szubińskiej"

Retal nazywając go "burakiem" ani trochę nie przesadził. Chyba nikt co do tego nie ma wątpliwości.

http://kpasg.net/showthread.php?t=13732

Ale zamykanie i karanie za taki temat... Sam miałem kilka propozycji.

http://kpasg.net/showthread.php?t=14687

Skorpion dostał 3ptk a kolega Prezes 2ptk karne... Czy tylko mnie tu coś nie pasuje?

Pomijam fakt, że pewien użytkownik dając treści xxx nic nie dostał. (fajne były:D).

Tyle i bomba:wink: Mikadorus

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Mikes, Drake - piwo.

Leon i reszta pociskaczy - http://qmack.republika.pl/japierdole.jpg

I jeszcze pomysł ze skanem dowodu ...

Panowie, chwilę wystarczy nie odwiedzać forum i odwalacie taką trzodę że aż mi wstyd. Mikadorus podał świetny przykład niesprawiedliwość jaką można spotkać tu mając choć trochę mniejszą wiedzę. Zamknięcie tego tematu też uważam za bezsensowne bo zawsze ktoś mógł napisać coś mądrego i przydatnego - ale nie.

Tragedia, tragedia. Za niedługo nowi będą się tylko rejestrować (a potem będą dostawać bany za to że nic nie piszą bo się boją ... ), starym odechce się pisać i forum zdechnie i nawet nie kwiknie bo atmosfera tu jest taka że każdy każdego chce zgnoić i pokazać że jest lepszy.

Opublikowano

Może i macie rację, ale ostrzegałem tego użytkownika wcześniej, żeby nie wrzucał tutaj wszystkich swoich złotych myśli. Zrobił to po raz kolejny i dlatego dostał ostrzeżenie. Zrobi jeszcze raz i dostanie BAN. Macie jakieś uwagi do mojej pracy to walić na PW, a nie komentować pracę modów na otwartym.

Opublikowano

Ja się zgadzam z Retalem- też napisałem do kolesia PMa (bo od tego na ogół zaczynam dyskusje z takimi- albo PM albo GG), w którym prosiłem go o lekkie przemyślenia i ogólnie rzecz biorąc o zastosowanie lekkiej modyfikacji zasady 34 (wszystko co wymyslisz już kiedyś zostało wymyślone)- po prostu niech zobaczy czy na forum są takie tematy-tak jak ten temat z repliką JG. No ale jeśli coś takiego nie działa trzeba iść krok dalej. Ale chłopak chyba wyraźnie nie patrzy na daty postów i ogółem trochę zamula. Nawet jeśli jest z Terespolu Pomorskiego to i tak nie jest nasze podwórko i zastanawia mnie co on tutaj robi.

Opublikowano

Jeszcze dwa słowa uzupełnienia. Temat nie został zamknięty dlatego, że prezes go założył, tylko dlatego, że był totalnym offtopem i wypowiedzi użytkowników nie prowadziły do niczego konstruktywnego. Jeśli macie coś konstruktywnego do dodania to piszcie do mnie na PW, odblokuję temat. Jeśli nie, to o co chodzi?

Prezes otrzymał "tylko" 2 pkt karne, ponieważ niestety mniej dać nie można. Skorpion otrzymał "tylko" 3 pkt karne, ponieważ więcej jednorazowo dać nie można. Prezes otrzymał pkt karne za niedostosowanie się do 2 próśb moderatorów o nie traktowanie kpasg jak prywatnego bloga. Jeśli chcecie mieć tutaj syf jak na wmasg to proszę bardzo. Ja uważam że należy trzymać pewien poziom kulturalny, jednocześnie zachowując jak najwięcej praw użytkowników. To nie jest obóz koncentracyjny - moderatorzy wykonują swoją pracę społecznie. Jeśli macie jakiekolwiek uwagi to zapraszam do założenia osobnego tematu i do rzeczowej dyskusji. Jeśli ktoś chce dołączyć do grona moderatorów i nie będzie co do niego zastrzeżeń, to zapraszam.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ale to użytkownicy, którzy zamienili temat w offtop spowodowali jego zamknięcie. Nie widzę przeszkód by skasować posty i otworzyć temat.

Dlaczego mniej dać nie można? Wiele osób dostało bez ptk karnych. A Yahoo dał bodajże 4ptk karne młodemu.

Opublikowano

Chcesz coś powiedzieć w temacie założonym przez prezesa? Jeśli nie to pozostanie zamknięty.

Brak punktów we wcześniejszych ostrzeżeniach to był błąd w automatycznym systemie nadawania punktów połączonym z czasem objęcia ostrzeżeniem.

Opublikowano

Leon i reszta pociskaczy - http://qmack.republika.pl/japierdole.jpg

I jeszcze pomysł ze skanem dowodu ...

Panowie, chwilę wystarczy nie odwiedzać forum i odwalacie taką trzodę, że aż mi wstyd [...]

Tragedia, tragedia. [...] bo atmosfera tu jest taka że każdy każdego chce zgnoić i pokazać że jest lepszy.

Adaś, nie wiem o co Ci chodzi, zastanawiałem się głośno czy kolega nas buja co do swojego wieku, czy tylko mi się wydaje... Zapytałem moda czy można to sprawdzić i dostałem odpowiedź, że NIE. I wszystko w tym temacie... Zrobiłem to publicznie, żeby niektóre ośmiolatki nie próbowały wpisywać się na forum jako "pełnoletni".

Co do trzody i gnojenia, to się nie poczuwam. Nie uważam się też za lepszego od kogokolwiek pomimo, że wpisuję ile mam na prawdę lat. A nie ile bym chciał mieć...

IMHO nie wydaje mi się stosowne dedykowanie mi symboli religijnych z niecenzuralnym komentarzem... mimo, że bardzo religijny nie jestem to trochę mnie to razi... to tak a'propos atmosfery, kultury, świętości itp...

Opublikowano

Retal dzięki za wyjaśnienie systemu. Tak, coś skrobnę.

Opublikowano

W takim razie temat odblokuję i wyczyszczę.

Opublikowano

Ludzie ludzie ludzie...i znowu syf się robi nad syfy. I nie dlatego, że moderatorzy coś zamknęli czy zablokowali tylko dlatego, że nie rozumiecie "użytkownicy", że od tego jest Administracja i Moderatorzy, że jak coś na forum powiedzą to TAK MA K.... BYĆ !! Czy to ciężko do pał wbić sobie ?

Jak policjant podchodzi i mówi "Panie drogi, Pana pies nasrał na środek chodnika - sprzątnij to Pan albo mandacik będzie" to nie mówicie "Pier... się Panie Władza, mój pies będzie srał gdzie chce, a jak komuś to nie przeszkadza to niech se przyjdzie posprząta albo omija łukiem".

Nie, wtedy bierzecie chusteczkę i zmiatacie to gówno. A tutaj ? A tutaj wielki FOCH, kosy na sztorc, flagi "ADMIN CH..." w dłoń i heja ruszamy na Berlin głosić słowo uciśnionych.

Jak się komuś nie podoba - droga wolna. Na wmasgu można pisać, na weekend-warriors.pl można pisać. Na forum o2 też można sobie popier...lić posty nie związane z niczym. Tam jeszcze się z tego cieszą.

Po prostu jak widzę to jojczenie to zastanawiam się czy tu poważni ludzie piszą, czy banda malkontentów szukających problemów. Gorsi jak baby, lepsi jak David Copperfield - w 3 sekundy zrobią z igły widły.

Opublikowano

Powiem jedno wszystkim bojownikom o "wolność naszą i waszą". Ten system działa. Coraz więcej początkujących użytkowników zamiast mnożyć durne tematy, zwraca się do mnie o pomoc.

I pomimo tego iż mogliby te informacje zdobyć używając "szukaj" to podaje im co tylko mogę.

I nie było by tego bez "terroru" moderatorów.

Wiec po jaką chol#%ę chcecie zmieniać system, który zaczyna przynosić efekty w postaci ucywilizowanych użytkowników.

Opublikowano

Może to nie terror, ale na pewno rodzaj zamordyzmu. Mam tak samo - zresztą sam proponuję młodym, że jeśli mają jakieś pytania to niech walą do mnie. Żaden się nie sparzył :)

Opublikowano

To jest ten paradoks (a może nazwać, to inaczej) - wielu naszych lokalnych ersoftowych pedagogów co by dawało repliki do łap 14-latkom (bo jacy oni ach odpowiedzialni i myślący) reaguje alergicznie na wszystkie próby trzymania jakiegokolwiek porządku na tym forum. A że forma nie ta? Po łebku niech głaszcze mamusia, bo z dziećmi neostrady trzeba krótko. Jak nie zrozumie, że nie tędy droga to niech znika. Mi się czasami chce już rzygać jak po raz setny zdawane są te same pytania, co drugi chwali się dysleksją, dysortopedią i dysmóżdżem a interpunkcja dla takiego to metoda lecznicza polegająca na wbijaniu igieł w dupę i plecy.

Więc już przestańcie się pieklić egzaltowani obrońcy uciśnionych ze swoim górnolotnym poczuciem sprawiedliwości dziejowej i wyrównywania szans. Kpasg jak sama nazwa wskazuje to przybytek nienawiści i mizantropii i ma tak kłerwa zostać. Howgh! :)

Użytkownicy którzy podziękowali TheFerryman za tego posta: TheFerryman (dzisiaj), Szatan (dzisiaj), Karol Darwin (wczoraj), Dempsey i Makepeace (przedwczoraj)

Opublikowano

Racja, każdy nowoprzybyły, który zapyta o sprawy "oczywiste", to musowo jest dysdebil, my jesteśmy pany i nie będziemy się z takimi użerać. Uberprokomandosi niedzielni.

Jak policjant podchodzi i mówi "Panie drogi, Pana pies nasrał na środek chodnika - sprzątnij to Pan albo mandacik będzie" to nie mówicie "Pier... się Panie Władza, mój pies będzie srał gdzie chce, a jak komuś to nie przeszkadza to niech se przyjdzie posprząta albo omija łukiem".

Z takim podejściem administracji tylko czekać aż dojdzie do sytuacji jak w Warszawie. Jest ASG Warszawa, jest Warrior, jest Weekend Warrior. Każde powstało w wyniku niesnasek między administracją forum a użytkownikami. Właśnie jak admini uznali się za policjantów to użytkownicy powiedzieli "Pier... się Panie Władza", siłą mnie nie przytrzymasz na forum. Chcemy takiego podziału? Ja jestem obrońcą uciśnionych właśnie ze względu na te ryzyko.

A może warto by założyć jakiś temat, gdzie młodzi mieli by bazę kontaktów do ludzi chcących odpowiadać na pytania via PW, gg? Ja zawsze chętnie odpowiadam na pytania jak ktoś napisze. Jak by takie 'korepetycje' przybrały zorganizowaną formę to by mogło dać jakieś efekty. Mniej spamu na forum, szybsze wdrażanie nowych. Jak człowiek pomyśli to w sumie znowu optymalnie sprowadzałoby się to do systemu z Trójmiasta. Każdy nowy ma opiekuna. Ale to już chyba nie do przeprowadzenia.

Opublikowano

Dla początkujących

Forum dla ludzi którzy nie wiedzą jak zacząć... Bez ciętych ripost i airsoftowego slangu... tutaj za nic nie dostaniesz opr

Przecież jest taki temat, tutaj można pytać, zadawać głupie pytania, głupsze i takie które już są milion razy na forum. Moderatorzy mają przykazanie nie karać, za to co tam się piszę, pod warunkiem zachowania choć podstawowych wymagań forum i pohamowania się od nadmiernego spamowania.

Opublikowano

Alastor, moderatorzy starają zaczynać od rozmowym przez kanały poza forowe z takimi delikwentami. I na ogół to pomaga. Serio, mogę Ci nawet podać listę userów którym staram się doradzić/naprowadzić. Jednak zrozum, że dla mnie totalną porażką jest wejść do nowego środowiska i nie potrafić przeczytać czy dany temat już był i zadawanie ludziom dość głupich pytań na które google znajdują odpowiedź w 0.01 sekundy. Bo zadaj sobie pytanie: czy jest trudniej znaleźć forum airsoftowe czy coś w googlach? A nawet jeśli znajdziesz forum w googlach to już coś świadczy. Musimy być chociaż trochę wymagający, bo zrobi się syf i anarchia.

Opublikowano
Racja, każdy nowoprzybyły, który zapyta o sprawy "oczywiste", to musowo jest dysdebil, my jesteśmy pany i nie będziemy się z takimi użerać.

Debil może nie, leń na pewno okrutny.

Uberprokomandosi niedzielni.

Sobotni czasem nawet. Chcesz jeszcze kogoś obrazić ?

Z takim podejściem administracji tylko czekać aż dojdzie do sytuacji jak w Warszawie. [CUT]

Nie rozumiesz podstawowej rzeczy - to nie administracja jest winna temu, że młodzi przychodząc zadają głupie pytania nie tam gdzie powinni, piszą z ortami lub bez polskich czcionek, pyskują i mają pretensje. Zauważ, że jest sporo młodych forumowiczów, którzy bez najmniejszego problemu odnajdują się na forum i przestrzegają zasad.

Pozdrawiam

Opublikowano
Sobotni czasem nawet. Chcesz jeszcze kogoś obrazić ?

Jeśli poczułeś się obrażony to serdecznie przepraszam(bez ironii, na poważnie). Ale sam zapewne widzisz wielu ludzi którzy się 'ciut' wywyższają, jacy to oni nie są zayebyści. Co innego gracz airsoftowy(z reguły niedzielny, sobotni czy ogólnie weekendowy), a co innego właśnie taki uberprokomandos. Sam fakt że się poczułeś urażony raczej Cię z tej kategorii dyskwalifikuje.

Nie rozumiesz podstawowej rzeczy - to nie administracja jest winna temu, że młodzi przychodząc zadają głupie pytania nie tam gdzie powinni, piszą z ortami lub bez polskich czcionek, pyskują i mają pretensje.

Ależ rozumiem. Chodzi mi tylko o to żeby ich za szybko nie tępić, niech mody zapobiegają linczowi. Może wysyłać PW, np z odnośnikiem do tematu gdzie ludzie deklarują gotowość pomocy via PW? Albo zablokować możliwość tworzenia własnych tematów ludziom którzy nie mają np 25 postów, albo inne kryterium? Bo chyba z reguły tacy młodzi rzucają od razu, garścią tematów, jeden po drugim.

Opublikowano

To może prościej, przeedytować FAQ i wysyłać z nim jakiegos maila, albo wyświetlać je zaraz po rejestracji z dopiskiem "Koniecznie przeczytaj zanim napiszesz na forum!". Czy coś w ten deseń? Albo właśnie podstawowe tematy z działu dla początkujących? Dużo prościej, dużo automatyczniej. Każdy będzie równy itd i zrobić myk jak przy umowach licencyjnych, że nie możesz kliknąć dalej dopóki nie dolecisz do końca strony? I ma to tą zalete, że pokaże kto jest naprawdę leniwy i na kogo brać poprawkę i kto jest dojrzały i zadał sobie trudu.

Opublikowano

Tylko że wtedy goście po prostu przeciągną pasek do końca. Bądźmy szczerzy: mało kto czyta umowy licencyjne w całości/ogóle. No chyba że macie jakiś "myk" żeby nie dało się tak przeciągać.

Opublikowano

Hombre, chyba nie załapałeś. Jeżeli mimo tego ktoś zada pytanie "koledzy mam tszysta złotyh i hciałbym kupić snajperkem" tudzież "siemqua czy som tu jakieś klany ASG bo ja sobie kupilem pierszego ersofta i hciałbym siem poszczelać" * to znaczy, że na 99% nie przeczytał tego i raczej nie zasługuje na ulgowe traktowanie. Chodzi o to, że z bazy nowemu userowi zapewniamy podstawowe informacje- takie typowe FAQ, żeby nie wałkować tematów. Jeśli ktoś to oleje, co znaczy, że tak naprawdę nie będą go interesowały efekty pracy innych no to dla mnie sprawa jest jasna.

*stylizacja celowa.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Me comprende, amigo. Byłem po prostu zainteresowany działaniem tego systemu. Dziękuję za pełne objaśnienie (imho bardzo skuteczne pomysł).

Na marginesie dodam, że to takie trochę FAQ dla opornych w poszukiwaniach/leniwych/etc. W końcu wszystko jest na forum - i FAQ, i regulamin, i tona tematów dla ludzi co mają pytania, tudzież "Tshysta Słotyh" i "hcom sie szczelatć" (celowa stylizacja na mowę nowopolską/język dzieci neo).

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Jeśli poczułeś się obrażony to serdecznie przepraszam(bez ironii, na poważnie).

Ja się nie poczułem, mam zbyt wysoki poziom odporności na treści pisane w internecie żeby się obrażać. Spoko luz.

Może wysyłać PW, np z odnośnikiem do tematu gdzie ludzie deklarują gotowość pomocy via PW?

Ależ właśnie to jest robione i za moich moderatorskich czasów też było.

Albo zablokować możliwość tworzenia własnych tematów ludziom którzy nie mają np 25 postów, albo inne kryterium? Bo chyba z reguły tacy młodzi rzucają od razu, garścią tematów, jeden po drugim.

Zaraz zaraz - czy to nie Ty przed chwilą pisałeś:

Ależ rozumiem. Chodzi mi tylko o to żeby ich za szybko nie tępić

??

No to jak to ma być w końcu ? Pisać PW, olewać, tępić, nie tępić, blokować możliwość tworzenia postów ? Pogubiłem się...

O, mam pomysł. To może dajmy robić Administracji ich robotę i nie wpieprzajmy się z butami w to co od 3 lat starają się ogarnąć ?

Albo jeszcze lepiej - jak wejdzie troll na forum i zacznie robić syf to napiszmy do niego PW żeby się uspokoił bo zachowuje się poniżej krytyki ??

Albo nie, napiszmy do tego trolla PW i udzielmy mu miłej odpowiedzi na wszelkie nurtujące go pytania. Dajmy mu swój nr GG i odpowiadajmy na wszelkie pytania, którymi będzie nas raczył. I nie bądźmy zdziwieni jak 99,9% pytań będziemy w stanie rozjaśnić wpisując jedno hasło w google lub w wyszukiwarce forum ;)

A jak to nie da rady to mam fajny namiar na drukarnię, można zrobić transparenty "Admini i Moderatorzy KPASG.net to banda wywyższających się buców".

Wybaczcie ironię, nadal nie rozumiem problemu.

Edytowane przez Gość