Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do moderatorów: restrykcje w dobieraniu nicków

Opublikowano

mam pytanie. może beznadziejne, ale chciałbym wiedzieć jak postrzegają tą sprawę Mody i inni userzy. mianowicie: czy są jakieś i czy powinny być ograniczenia w doborze nicków. bo w regulaminie nie ma czegoś takiego. ale ostatnio głęboko zastanowiłem się nad kwestią: czy wybór nicka może być dowolny i czasem przypadkowy. a mianowicie o ile jestem w stanie zdzierżyć że koleś nazywa się np. "Wujo Lenin" to już z "dr Mengele" nie mam zamiaru się strzelać ani wymieniać poglądów. dziwię się, ze w naszym inteligentnym społeczeństwie nikt nie nazwał się "Wódz Adolf" ,"Sprawiedliwy Mussolini" itp. mam nadzieję że mnie rozumiecie i nie zagmatwałem zbytnio.

Featured Replies

Opublikowano

Ja Ciebie rozumiem bardzo dobrze. Jeśli zobaczę takiego asa, lub ktoś z Was zobaczy - proszę o informację. Na pewno od razu będzie reakcja na to (przypuszczam, że ban ;) ale nie chcę wyrokować)

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

więc czy nie warto zamieścić odpowiedni paragraf w regulaminie? żeby uniknąć takich sytuacji

Opublikowano

wydaje mi się że takich nicków jak do tej pory nie spotkałem na naszym forum.... ale np jakby ktoś się uparł to mógłby nie mieć ochoty strzelać się na przykład z Tobą. Gdyż ponieważ Teufel to diabeł o ile się nie mylę;) i ktoś jest bardzo wierzący i ten nick napawa go przerażeniem, odrazą itd.....

chyba za bardzo popłynąłem, ale jakoś tak mi naszło na myśl

Opublikowano
  • Autor

ale Teufel to nie Mengele =) chodzi mi o nicki z imionami zbrodniarzy wojennych i różnych innych takich co są be

Opublikowano

Rozumie Twój punkt myślenia i nawet się z Nim zgadzam. Regulamin nie jest w stanie przewidzieć każdej wariacji, każdego użytkownika. To nie jest Kodeks. Sam widzisz ile problemów sprawia sprawa Avików, a to przecież mała błahostka.

W tym aspekcie jaki poruszyłeś najważniejsza jest reakcja użytkowników. Trzeba sygnalizować takich "asów" i na pewno nie pozostanie to bez echa.

Opublikowano

Podciągnął był ten problem pod:

1. Korzystanie z kpasg.net oznacza akceptację wszystkich postanowień niniejszego regulaminu oraz Netykiety.

Naturalnie takie zachowanie nie będzie tolerowane. Konta będą usuwane.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak dokładnie Yahoo takie nicki podchodzą pod Netykietę (Polskie ogonki na szczęście nie). Po za tym podchodzi to też pod prawo polskie.

Opublikowano

Kiedyś się spotkalem z taki forum, gdzie mi się podobne nicki rzuciły w oczy... Ale długo nie musiałem czytać postów, żeby zrozumieć, że te nicki oddają "mądrość" ich właścicieli...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanko do modów, myślę że nawiązujące do tematu. Czy obrazek czerwonoarmisty w avatarze jednego z użytkowników jest ok?

Opublikowano

...nie wspominając już o tym, że miał on bana, wpadł z nowym kontem i naściemniał w dacie urodzenia.

Post z powitalni:

http://kpasg.net/showthread.php?t=13352

sam się przyznaje, że ma 14 lat.

Po paru miesiącach ma już 16...

Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inwizycji! Howgh!

Opublikowano

Dobra - napisałem mu PW, ma 48 h na zmianę powyższych na właściwe. Włącznie z wyjebaniem tego avatara

Opublikowano

A jaki to avatar? I dlaczego nie można mieć czerwonoarmisty w avatarze?

Bo byli be?

To tak samo jak mi nie podobają się zdjęcia ludzi w mundurach WH i SS, a których mamy kilku na forum. Ich się nie czepiamy.

Opublikowano

Nie wiem czemu ale wydaje mi się że kolega Orzeł też był 13 albo 14sto latkiem... Niby sprawdzaliśmy że nie edytował daty urodzenia ale i tak coś mi mocno nie bangla.

Opublikowano
A jaki to avatar? I dlaczego nie można mieć czerwonoarmisty w avatarze?

Bo byli be?

To tak samo jak mi nie podobają się zdjęcia ludzi w mundurach WH i SS, a których mamy kilku na forum. Ich się nie czepiamy.

Dokładnie, bo tak bo jak wszyscy komuniści, narodowisocjaliści, socjaliści i inni lewacy byli bardzo BE.

Jakby misiek miał swoje zdjęcie z rekonstrukcji w mundurze czerwonarmisty to dla mnie nie było by tematu. Skoro jednak była to sobie jakaś tam graficzka, już mnie to podrażniło i się spytałem. Reakcja moderatora była szybka i właściwa, wg mnie oczywiście.

Rekonstrukcji też zakazać?

Opublikowano
Pytanko do modów, myślę że nawiązujące do tematu. Czy obrazek czerwonoarmisty w avatarze jednego z użytkowników jest ok?

Dobra - napisałem mu PW, ma 48 h na zmianę powyższych na właściwe. Włącznie z wyjebaniem tego avatara

Myślę, że popadacie w jakąś paranoję.

Może przestaniecie się strzelać z ludźmi w mundurach rosyjskich, a w konsekwencji uznacie bieganie z AK za nieetyczne? :S

Więcej luzu Panowie. Albo wszyscy bawicie się ASG albo tworzycie portal patriotyczny.

a tak na marginesie... czy Amerykanie to nasi prawdziwi przyjaciele? ;-)

Opublikowano

Rekonstrukcji też zakazać?

Ale dlaczego "też?" Ja nie proponuje banowania ludzi za to co mają w avatarach "bo się komuś nie podoba". Mi też się wiele rzeczy nie podoba.

I nie mam zamiaru zakazywać komuś tego co ma w avatarze, choć może mi się to nie podobać. Chyba, że zawiera treści, które w moim przekonaniu są niewłaściwe, ale dotyczy to raczej jawnego propagowania treści nazistowskich czy tak jak piszesz lewackich itp...czego avatar z grafiką czerwonoarmisty raczej nie robi. zaczynamy czepiać się bzdetów.

Opublikowano

Czyli totenkopff SS w avatarze byłby wporządku?

Niech modowie zadecydyją, wg. mnie Retal zrobił tak jak trzeba, może pozostali będą mieli inne zdanie.

Opublikowano

Robi,młodzieńców typu Str3elok czy jakoś tam mających 14 lat nie koniecznie chcemy w swoich szeregach, pomijam fakt, że żeby legalnie posiadać replikę trzeba mieć 18 lat. Sam bawiłem się nieraz z 14-latkami i niektórych bardzo szanuję, ale fakt pozostaje faktem, 14 lat to trochę za mało. Nie chcemy mieć problemów z wkurzonymi rodzicami, bo ktoś oberwał. To jest niebezpieczne hobby i trzeba o tym pamiętać.

Avatary z treściami zabrononymi (a treści nazistowskie są zabronione ustawowo) powinny być tępione z całą surowością, ale Czerwono Armijne nie koniecznie. A kolo został zbanowany za kłamstwa, a nie za Avatar.

Jest to moja prywatna opinia...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jako całkowicie prywatna osoba zgodzę się z Chumim. Nie to że awatar z czerwonoarmistą jest jakiś obraźliwy czy obrazoburczy, ale z racji historycznych uznałbym go za "nieśmieszny" i raczej nie powinien być zamieszczany na forum.

Co ciekawe Str3lok był dzisiaj zdaje się na rusku i na pchlim targu...

.

------------------------------

I wiedziałem że mam rację!

http://kpasg.net/showthread.php?t=13561 :mrgreen: proszę porównać wiek i daty postów.

Opublikowano

Chumi przeczytaj jeszcze raz proszę mojego posta i wtedy sam sobie odpowiedz na pytanie odnośnie SS Totenkopf w avatarze.

Pitas z racji historycznych, to wiele więcej rzeczy możemy, podążając tym tropem, uznać za nieśmieszne. Ban za wiek jak najbardziej OK, ale cała otoczka w sprawie avatara jest moim skromnym zdaniem śmieszna i bez sensu.

Zakażmy umieszczania w avatarach zdjęć w mundurach:

-amerykańskich - bo strzelają do biednych Afgańczyków i Irakijczyków i w ogóle są be

- brytyjskich- bo są jeszcze gorsi od amerykanów, i tylko czekają na odbudowe swojego imperium kosztem innych nacji

- francuskich - bo to Francuzi, nikt ich przecież nie lubi

- rosyjskich - bo to to samo co ZSRR, a to nieśmieszne

- Polskich - bo ustawa przecież zakazuje noszenia polskiego munduru przez osoby, które nie mają do niego prawa

- po cywilnemu - bo co to za cywil z bronia, albo gangster, albo lewak, albo innych Che Guevara, lub Bader Meinchoff, albo jakiś PMC, a to świnia, bo za pieniądze będzie zabijał!

...to wszystko jest nieśmieszne...

I nie to, żebym brał jakiegoś młodzieńca w obronę, tylko nie podobają mi się zapędy, do narzucania ludziom jaki mogą a jaki nie mogą mieć avatar. Napiszmy to w regulaminie, wtedy OK, ale takie widzimisię albo nie widzimisię, wedle uznania, jest nie w porządku!

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Wessix tym razem Cię popieram, młodzi do domu !!! Ale faktycznie w Regulaminie jest zapis o treściach zabronionych ( w tym w Avatarach), ale Radzieckie nie są zabronione. Ostatnio nawet łazikuję w Radzieckim mundurze i jakoś nikt mnie nie chce zbanować... w końcu to już Historia jest, ale podkreślę, raz jeszcze - chłopak oszukiwał przy podaniu daty urodzenia. Ban mu się należy.

Opublikowano
I nie to, żebym brał jakiegoś młodzieńca w obronę, tylko nie podobają mi się zapędy, do narzucania ludziom jaki mogą a jaki nie mogą mieć avatar. Napiszmy to w regulaminie, wtedy OK, ale takie widzimisię albo nie widzimisię, wedle uznania, jest nie w porządku!

Wesix mi też o to chodzi. Wątek powstał o głupich nickach i wszyscy stwierdzili, że nie mogą być obraźliwe itd. itp.

Stąd moje pytanie o avatara z czerwonoarmistą, który dla mnie nie jest symbolem pokoju, braterstwa broni, wyzwoliciela europy itp. Teraz krótka piłka ze strony modów albo pozwalamy albo zabraniamy. Tylko czy Che i inny Hess w avatarze będzie git?

Leon, komusza propaganda już też jest zabroniona.

Opublikowano

U mnie za CheGuevare sprawa byłaby jasna, podobnie z Hessem czy innym Eichmanem. To już podchodzi chyba pod jakiś paragraf... Forum jest zdaje się zapisane jako apolityczne, więc sprawa jest jasna. Zresztą chyba większość userów jest na tyle ogarnięta że wie, czego nie robić by nie obrażać/narażać się innym, a jak ktoś nie jest to powinno być jak z mediamarkt- nie dla idiotów.

Opublikowano
Robi,[...] Avatary z treściami zabrononymi (a treści nazistowskie są zabronione ustawowo) powinny być tępione z całą surowością, ale Czerwono Armijne nie koniecznie. A kolo został zbanowany za kłamstwa, a nie za Avatar.

Co do wieku to nie będę dyskutował, ponieważ sprawa jest oczywista. Kłamstwo trzeba piętnować.

Natomiast w kwestii awatarów sprawa jest bardziej złożona. O ile Hess, Eichman (jak napisał Pitas) i im podobni to rzeczywiście dość niesmaczne, to już takiego Che zostawiłbym w spokoju :) Che Guevara dla większości jest symbolem bojownika-rewolucjonisty, człowieka czynu, walki... Nie stawiałbym go na równi ze zbrodniarzami, aczkolwiek wielu krwi napsuł. W zapędzaniu się w sądach nad tym, czy ktoś jest dobry czy zły bym był bardzo ostrożny - łatwo się pomylić.

Nie jestem rusofilem, ani nie darze Niemców miłością. Żyjemy w takiej strefie geograficznej, że obydwa te ogromne kraje nigdy nie były naszymi szczerymi przyjaciółmi i nigdy nie będą. Jest tak tylko dlatego, że z nimi graniczymy. Gdyby tylko mogły to podzieliły by nas raz jeszcze :) Granicząc np. z Anglią i Francją mielibyśmy inne doświadczenia i pewnie komu innemu wytykalibyśmy "co nieco".

Żaden kraj nie jest bez skazy. Nie tylko Rosja i Niemcy mają w swych szeregach zbrodniarzy, ale Francuzi, Brytyjczycy, Amerykanie, Żydzi również. Wszystko zależy od punktu widzenia. Dla jednych bohater, dla drugich zbrodniarz. Równie dobrze można zakazać posiadania w awatarze Harry'ego Truman'a za wydanie rozkazu zrzucenia bomby atomowej na Hiroszimę i Nagasaki, gdzie w większości zginęli cywile. Jednak Truman nie jest zbrodniarzem, ponieważ "zwycięzców się nie sądzi" :)

Dobrze byłoby, aby w kwestii segregacji awatarów nie kierować się przekonaniami, wiarą czy poprawnością polityczną, ale po prostu zdrowym podejściem do życia.

Co np. w kwesti Szamila Basajewa? Bohater, czy terrorysta? ..a może jedno i drugie?

Leon, komusza propaganda już też jest zabroniona.

KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

Rozdział II

WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA

Art. 54.

1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

;-)

Opublikowano

Kodeks karny z dnia 6 czerwca 1997 roku.

Rozdział 32

Art.256 Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Tak, pod innym totalitarnym ustrojem rozumie się właśnie komunizm ;-)

Opublikowano

Robi, w kwestii Che Guevary radzę trochę poczytać... To że dla mnie przykładowo Benito Mussolini jest symbolem dobrobytu Włoch i przywrócenia chwały cesarstwa rzymskiego na półwyspie apenińskim to nie znaczy, że mam się z tym obnosić.

Pamiętaj, że historia pisana jest przez zwycięzców. I nie cytuj konstytucji bo ja z odpowiedniego artykułu mogę wystąpić o obrazę uczuć poprzez odwołanie się do symboli komunistycznych. Gdyby prawo polskie opierało się TYLKO o konstytucję nie byłoby tylu spraw o obrazy uczuć itd. Diesel zresztą zacytował właściwy fragment.

Opublikowano

Wy tu gadu gadu a nick- "Saddam" pojawił się na forum.........

Opublikowano
Wy tu gadu gadu a nick- "Saddam" pojawił się na forum.........

Ale Saddam to zwykłe imię... nie wszyscy Saddamowie są/byli bebe :P

Opublikowano

Więc cytując klasyka już:

wiecie co z nim zrobić
;)

Tak Krak, a imię Adolf też jest zwykłym popularnym imieniem, Gevara to tylko nazwisko, podobnie jak Mengele czy Chrobry.

Można się tak gonić długo, więc proponuję zadać temu panu proste ale cytując kolejnego klasyka

zaje**cie ważne pytanie

i zapytać skąd taki nick. I jak się ładnie wykłamie to zostawić.

Opublikowano

Wg mnie jako użytkownika forum: Ludzie mający fotkę w mundurze, czy to SS, czy NKWD, nie powinni być karani, a jedynie Admin/Mod powinien się im baczniej przyglądać. Sam powinien stwierdzić czy podchodzi to pod ostrzeżenie , czy też nie. Wszystkie posty powyżej mają po części swoje racje, ale też i nic strasznie ważnego nie pokazują, jedynie wyszczególniają poszczególne kruczki prawne, czy też jakieś małe kontrowersyjne zdjęcia, nazwy. Karani powinni być ludzie łamiący regulamin, czyli użytkownicy z zawyżonym wiekiem. Ludzie rekonstruujący jakąś jednostkę muszą się do niej upodobnić, też umundurowaniem, i insygniami, i nie można ich za to karać, taka pasja/hobby. Jednak już ludzi z swastyką na ramieniu, z głupim jednoznacznym ukazywaniem jakiejś idei(np. faszystowskiej, dwa palce i salutowanie, każdy wie o co chodzi) powinno się banować, czy też wyciągać jakieś konsekwencje prawne.

Takie moje zdanie, myślę że mogę je wyrazić tym temacie.

Pozdrawiam Luka!

Opublikowano

Dobrze, że sie nie pojawiły gorze fuj fuje :D

Mobilny KPASG

Opublikowano

To są bardzo ciężkie kwestie do rozstrzygania. Równie dobrze można by się doczepić do wszystkiego co przypomina np. Wlada II, Szymona de Monforta, Timura Chromy, z 30 władców azjatyckich, pseudo kapłanów chrystjanizujących amerykę południową mordujących całe kultury i jeszcze kilku tysięcy innych zbrodniarzy i zwyrodnialców w zależności od świadomości historycznej i politycznej odbiorcy. Każdy przypadek jest i będzie indywidualny, pamiętajcie również, że po niku z forum w 99% wołać będą na Was na strzelankach, więc strzelanka pomiędzy Stalinem i Hitlerem nie jest cool. Osobiście mam znajomego, który posiada ksywkę Saddam, i miał ją zanim ktokolwiek wiedział, ze ktoś o tym imieniu rządził w jakimś kraju. Dopóki nik, nie sugeruje JEDNOZNACZNIE osoby kontrowersyjnej, nie zamierzamy w to ingerować.

Co do awatarów, to tu znów problematyczna rzecz. I znów rozpatrywana indywidualnie. Mam w awatarze czerwonoarmistę w hołdzie 150.000 Polaków wcielonych do Armii Czerwonej w latach 39-46, z czego ponad 100.000 zginęło. Jednak są pewne treści kontrowersyjne, a my tu nie chcemy kontrowersji i wtedy administracja będzie w to ingerować, jak to zostało zrobione teraz.

Opublikowano

@Pitas... co do Che nie będę się upierał, bo nie jest moim idolem. Jak pisałem w poprzednim poście "dla jednych bohater, dla drugich zbrodniarz" - wszystko zależy od punktu widzenia ;)

Konstytucję cytowałem z lekkim przekąsem. Wiadomym jest, że konstytucja to jedno, prawo to drugie, a wykładnia to trzecie (o osobliwej interpretacji sądu nie wspomnę :twisted:).

Osobiście nie zamierzam wstawiać sobie na awatara żadnego z przywódców ZSRR, ani nikogo z czołowych przedstawicieli "klubu zbrodniarzy XX wieku". Uważam jednak, że zbyt radykalne podejście do zamieszczanych przez userów: nicków, awatarów i podpisów nie jest dobrym posunięciem. Rozumiem, że istnieją granice przyzwoitości, ale nie sądzę żeby wstawienie Lenina czy Bismarck'a raniło czyjeś uczucia, bez względu na to z czym mu się kojarzą. Np. Twój awatar kojarzy mi się z Miszą - maskotką letniej olimpiady w Moskwie w 1980 roku :D zbojkotowanej m.in. przez USA i RFN. Można by dalej pokusić się o interpretację, tylko po co? :P

Myślę, że dopóki dany user jest kulturalny i nie ubliża innym to co ma w awatarze jest drugorzędne i nie powinno się go oceniać po zawartości tegoż awatara.

Opublikowano

Myślę, że dopóki dany user jest kulturalny i nie ubliża innym to co ma w awatarze jest drugorzędne i nie powinno się go oceniać po zawartości tegoż awatara.

Sory ale jak ktoś miałby w awatarze jednego z przywołanych przez Ciebie lub przeze mnie "bohaterów", to dla mnie byłby idiotą, niezależnie od tego jak byłby miły i kulturalny.

Siwiz przemówił - sprawa wyjaśniona. ;)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jeśli ktoś jeszcze chce mieć czerwonoarmistę w avatarze, to proponuję mu żeby poszedł najpierw na cmentarz wojskowy na ul. Grudziądzkiej (na przeciwko komendy policji) i zobaczył ilu polskich żołnierzy, którzy zginęli za Polskę leży tam od czasu wojny polsko-bolszewickiej w 1919-1920.

Używanie określonego rodzaju broni nie ma tutaj nic wspólnego. Sam mam dwie repliki AK. Gdyby ktoś zrobił replikę STG 42, pewnie bym ją kupił. Jak ktoś chce biegać w waciaku i uszance tak jak Leon, albo w szaraku jak chłopki z Kwidzyna, to też nikt im nic raczej nie powie. Tu chodzi o prezentowanie się wszem i wobec poprzez avatar.

Temat jest o avatarach i zarówno sylwetka hitlerowca, jak i czerwonoarmijca nie jest na tym forum mile widziana. Raziła w oczy użytkowników, w związku z czym została przeze mnie usunięta. Po to macie funkcję "zgłoś naruszenie" żeby na takie odchyły reagować, i chwała Wam za to, że korzystacie z tej funkcji.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
STG 42

44 Retal, 44 ;)

Co do tematu - propozycja dla Administracji - umieśćcie w regulaminie zapis o tym że propagowanie nazizmu, komunizmu, faszyzmu itp jest zabronione i dotyczy to avatarów, podpisów, wypowiedzi i nicków oraz to, że Administracja zastrzega sobie całkowite prawo do interpretacji czy dany avatar/podpis/wypowiedź/nick jest już propagowaniem czy jeszcze nie. Podobnie punkt odnoszący się do wszelkich zbrodniarzy i ludobójców (tutaj głównie o zdjęcia w avatarach chodzi). I będzie po kłopocie, ktoś tak zrobi to będzie złamanie konkretnego punktu regulaminu. Ale to tylko moja propozycja do rozważenia dla administracji.

Opublikowano

W sumie chodziło mi o FG 42 :)

Opublikowano
W sumie chodziło mi o FG 42 :)

Też rozważałem tą możliwość ;)

Opublikowano

Sorrki, za małe wtrącenie, ale przypomniałem sobie o jednym awatarze.

Chodząc po NET'cie dość często spotykam coś Takiego (z reguły na forach/blogach obcojęzycznych).

Uważacie to za propagowanie, czy ośmieszanie?

Dla mnie jest to raczej ośmieszanie.

Opublikowano

Moim zdaniem to ośmieszanie bez dwóch zdań.

Opublikowano

Dla mnie to jest co najmniej, głupie. Ktoś tam z Was pisał, że awatar oddaje charakter autora - dlatego nie można ograniczać jego treści do przedstawiania twarzy. I taki awatar owszem ośmiesza, głównie autora posta przy którym widnieje.

Opublikowano

Pamiętajcie również, że to forum ma dość specyficzną tematykę, a z racji paradowania z replikami, mundurkami, plecaczkami i innym stafem w połączeniu z treściami nazwijmy to kontrowersyjnymi, nie tworzymy pozytywnego wizerunku środowiska. Dlategoż, takie treści będą odgórnie usuwane.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Myślę, że temat jest odpowiedni... a chciałem poruszyć kwestię naszego pomysłowego kolegi z Terespola, zwanego Prezes-Korpus Wschodni, czy inna partyzantka... Może tylko ja mam takie wrażenie, ale kolega moim zdaniem nie ma dziewiętnastu lat... chyba nie ma nawet piętnastu. I nie sądzę tylko po zdjęciu, raczej po postach i ich poziomie... oraz poruszanych "problemach"... np. związanych z za długim pasem, hełmem typu orzeszek, pytaniami o partyzantkę, ...takie to dziecinne... ale może tylko ja mam takie wrażenie.

Może moderator poprosiłby o scan dowodu osobistego... bo chyba kolega nas buja...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

pisał coś o pracy maturalnej, albo kolejna ściema albo faktycznie ma takie lata jakie podaje

Opublikowano

Pewnie złapał tajemniczą chorobę filipińską i tyle.

Opublikowano

Może faktycznie jestem przewrażliwiony...

Opublikowano

Ciii... zamilczmy i delektujmy się widokiem jak kolega biegnie po złoto w rajdzie na największą ilość tematów w najkrótszym możliwym czasie dotyczących największych bzdur;).

Opublikowano

Ta, bieg na czas po bana ... :roll:

Opublikowano

Na niewielką lotność kolegi Prezesa/Kierownika/innego partyzanta chyba nic nie poradzimy. Będzie dalej dostarczać nam "rozrywki" do momentu, w którym Modom puszczą nerwy i wygra wyścig po bana.

Właśnie... wyścig po bana=nowa dyscyplina olimpijska?