Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z replika

Opublikowano

wiec dzis z naladowana bateria sobie postrzelalem z nowo zakupionej emki (PJ4 CQB)i kiedy juz skonczylem strzelac strzelilem kilka pustych strzalow na semi i za 3 razem tak jakby sie cos zablokowalo i kiedy nacisnalem spust slysze lekka prace silnika okolo 0,5sec i jakby cos bylo na drodze zebatki i ja po chwili hamowalo co robic pomocy!

Mobilny KPASG

Featured Replies

Opublikowano

Pytasz co robić? Używać polskich znaków, interpunkcji i pisać składnie, a po napisaniu posta przeczytać go raz jeszcze i uzupełnić o brakujące wyżej wymienione elementy. Na razie obędzie się bez ostrzeżenia.

Sformułuj swój problem i pytanie jeszcze raz w sposób bardziej czytelny, może jakiś magik z forum wymyśli coś. Na mój rozum- spróbuj na mocniejszej batce.

Opublikowano
  • Autor

sorry że tak źle napisalem, ale to przez stresik ponieważ dopiero co kupilem i już zepsuta.Słysze tylko pstrykanie przy przy przyciskaniu spustu, kiedy to się stało to odrazu pobiegłem do domu i spróbowaełem przeczyścić wyciorem ale jaka widać to nie przez kulkę. A i poza tym czy naprawa tego będzie kosztowna czy uznają na gwarancji za darmo.

Mobilny KPASG

Opublikowano

Na bank nie naładowana bateria z tego co kolega opisuje, a jeżeli nie to oddaj na gwarancje a tak na przyszłość nie strzela się pustymi strzałami, pamiętaj jeszcze żeby replika oddała pełny strzał jeżeli go odda w połowie (przez słabą baterie) będziesz miał w środku naciągniętą sprężynę co nie korzystnie wpływa na poprawne działanie repliki. A i jako ciekawostka, żeby oddać strzał na semi z baterii jest pobierane więcej energii niż na Auto ;)

Opublikowano

Może to wina źle dokręconej śruby silnikowej. Dokręć ją albo poluzuj. Znajduje się ona na spodzie chwytu pistoletowego. Jeśli nie to albo wysyłaj na gwarancję, albo sam rozbierz replikę, złóż ponownie, strzel i jeśli problem się będzie pojawiał nadal, to wina baterii.

Opublikowano
kiedy nacisnalem spust slysze lekka prace silnika okolo 0,5sec i jakby cos bylo na drodze zebatki i ja po chwili hamowalo

Mobilny KPASG

Marine, gdyby to była śruba, to by silnik wył na pełnych obrotach. Te pół sekundy, raczej obstawiałbym nienaładowaną baterię.

Opublikowano
  • Autor

Bym chciał dodać że ładowałem baterie według zaleceń instrukcji (11,2h) i sprawdzałem miernikiem napiecie i jest ok. Jutro wysyłam do krakmanów na gwarancje ponieważ jest to moja 1 replika elektryczna i poprostu nie potrafie naprawić gearboxa.

Mobilny KPASG

Opublikowano

Próbowałeś dokręcić śrubę silnikową lub ją poluźnić? Ewentualnie strzelałeś na mocniejszej baterii?

Opublikowano
  • Autor

próbowałem odkręcić śrube i dokręcić ale to nic nie pomogło a jak chodzi o batke to był jej 1 dzień strzelania jak również broni

Mobilny KPASG

Opublikowano

Wyślij do serwisu.

Opublikowano

Baterie które otrzymujemy w zestawie nie są najlepszej jakości. Wsadź mocniejszą i problem z głowy. Tłok się cofnął i został na ostatnich zębach w takiej pozycji silnik ma najciężej, widocznie bateria tego nie ogarnia. Też tak mam tylko że przy BOYI'ce. Ja to załatwiam w minutę ale jeżeli nie chcesz go rozbierać to posłuchaj Retal'a :)

Opublikowano

może i do większości chinoli nie są najlepsze baterie dodawane, ale z tego co się orientuje to krakmani di tych Pj dodają Fierfoxa 9,6 2000 mAh

Opublikowano

Firefox, z reguły jest wyraźnie opisany. Jeżeli nie masz opisu, może być tak jak pisze czoper i bateria nie daje rady.

Opublikowano
według zaleceń instrukcji (11,2h)

Czekaj czekaj.... a Ty jej przypadkiem nie przeładowałeś?

Jaką masz moc wyjściową ładowarki i pojemność baterii?

Opublikowano

Jeśli leciał wg. instrukcji i na standardowej ładowarce to przeładował góra 2h (z tego co pamiętam moja pejotowa batka potrzebowała 9h45min czy jakoś tak). Ale ja swojej nawet nie dałem rady zarżnąć do takiego stopnia jaki jest tu opisany po tym, jak zostawiłem ją pod prądem 18h więc obstawiam, że to jednak nie to.

Opublikowano

A wg mojej przejechał o 6h w połączeniu z "jakością" chińskich akku to ... sorry nie ma, że boli...

Opublikowano

Nie upieram się że nie. Ale jak mówię ja wiem że swoją zarżnąłem przez przeładowanie, ale poza tym, że 'pojemność' spadła do 1Ah i szybko padała podczas strzelania serią, to jednak rozładowana po chwili miała wystarczająco "pałera" żeby zwolnić chociaż tłok.

Niemniej, jest to doskonała okazja dla kolegi, żeby wydać kupę kasy na dobrą ładowarkę i średniego chociaż lipola ;D