Opublikowano 27 Kwietnia 201213 l nie tylko ty, ale ja mam komplet podpisanych wydzielone z dyskusji Zgubione/Zmalezione: http://www.kpasg.net/showthread.php?t=22375
Opublikowano 27 Kwietnia 201213 l Rada Stryjka Klaudiusza: Magazynki oklejaj taśmą izolacyjną w oczojebnym kolorze łatwiej w oczy wpadają.
Opublikowano 27 Kwietnia 201213 l Tylko, że tam jest w **** liści, musiałbym całe okleić, a i to nie jest skuteczne przy takiej ściółce
Opublikowano 27 Kwietnia 201213 l Niezawodna Porada stryjka Romana odnośnie zaginionych magazynków 1.Przywiąż linkę ok 30cm do taśmy izolacyjnej z jednej strony, na końcówce magazynka w sposób taki by można było manewrować magazynkiem, by swobodnie móc go wkładać i wyjmować do ładownicy. Linkę przywiąż do cegły którą to możesz schować do plecaka. Minusem tego rozwiązania może być sytuacja gdy posiadasz 10 magów. 2.Najlepiej by nie gubić magazynka, należy go przykleić do korpusu repliki. Bardzo dobrym klejem jest duper glue, jednakże butapren po skończeniu klejenia możemy wykorzystać w innym celu. Idealne rozwiązanie na mil-sim gdy to zazwyczaj nie wystrzelisz żadnej kulki. Minusem tego rozwiązania jest konieczność zabrania kilku-nastu replik gdy idziesz na jebankę. 3. Nie zgubisz magazynka jeśli masz mag-pulle gdyż blask ich zajebistości pozwala na lokalizację magazynka w najciemniejszej grocie lub w nocy. Edytowane 27 Kwietnia 201213 l przez Gość
Opublikowano 27 Kwietnia 201213 l Ja mam magazynki parami powiązane, i przeciągnięte przez rękawy niczym rękawiczki. Również polecam.
Opublikowano 29 Kwietnia 201213 l Ja mam magazynki parami powiązane, i przeciągnięte przez rękawy niczym rękawiczki. Również polecam. I wyglądasz jak spiderman z pajęczyną sznurków?
Opublikowano 30 Kwietnia 201213 l Najlepsza metoda na uniknięcie zgubienia magazynków to ich zostawienie w domu - chociaż też jest ryzyko. Więc chyba najlepiej ich nie posiadać. Wtedy na bank się ich nie zgubi i nie trzeba się kłopotać. Można np. kupić sobię drugi strój. W ramach poradnika, tutaj parę porad na temat jak przygotować ghillie z prawdziwego zdarzenia: http://tiny.cc/v3ekdw
Opublikowano 30 Kwietnia 201213 l Żeby nie gubić magazynków i nie kłopotać się z ich wrzucaniem do torby, czy odkładaniem do ładownicy, można zastosować rozwiązanie, które stosuje Kommando Spezialkraefte. Na magazynku (w przypadku G36 jest pakiet dwóch spiętych magazynków) robimy magpulla z panzertape (lub izolki) oraz paracordu. Za powstałe ucho z linki przywiązujemy magazynek/pakiet do kamizelki (lub kabłąku spustowego repliki). Dwie ważne sprawy, magazynki trzeba przywiązać w górnej części kamizelki co by magazynki nie obijały się o kolana, każdy pakiet inną długością linki co by pakiety nie obijały się o siebie.
Opublikowano 30 Kwietnia 201213 l Teraz ciekawe kto był pierwszy, ale to rozwiązanie rodem z Izraela.
Opublikowano 30 Kwietnia 201213 l I pomyśleć, że temat zaczął się od pomysłu owinięcia kolorową izolką... Można też otworzyć magazynek i wpakować doń GPSa, a co tam... Offtop się zrobił, moderator powinien przenieść ostatnie posty do nowego tematu "Jak nie zgubić magazynków.
Opublikowano 30 Kwietnia 201213 l Jak się nosi po 10 magów to takie incydenty się trafiają, wystarczy uważać i kontrolować co się dzieje. Szczerze to nigdy nie miałem takich problemów... odpowiednia ilość i miejsce załatwią problem
nie tylko ty, ale ja mam komplet podpisanych
wydzielone z dyskusji Zgubione/Zmalezione: http://www.kpasg.net/showthread.php?t=22375