Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak nie zgubić magazynków :)

Featured Replies

Opublikowano

Rada Stryjka Klaudiusza:

Magazynki oklejaj taśmą izolacyjną w oczojebnym kolorze

łatwiej w oczy wpadają.

Opublikowano

Tylko, że tam jest w **** liści, musiałbym całe okleić, a i to nie jest skuteczne przy takiej ściółce

Opublikowano

Niezawodna Porada stryjka Romana odnośnie zaginionych magazynków

1.Przywiąż linkę ok 30cm do taśmy izolacyjnej z jednej strony, na końcówce magazynka w sposób taki by można było manewrować magazynkiem, by swobodnie móc go wkładać i wyjmować do ładownicy.

Linkę przywiąż do cegły którą to możesz schować do plecaka. Minusem tego rozwiązania może być sytuacja gdy posiadasz 10 magów.

2.Najlepiej by nie gubić magazynka, należy go przykleić do korpusu repliki. Bardzo dobrym klejem jest duper glue, jednakże butapren po skończeniu klejenia możemy wykorzystać w innym celu. Idealne rozwiązanie na mil-sim gdy to zazwyczaj nie wystrzelisz żadnej kulki. Minusem tego rozwiązania jest konieczność zabrania kilku-nastu replik gdy idziesz na jebankę.

3. Nie zgubisz magazynka jeśli masz mag-pulle gdyż blask ich zajebistości pozwala na lokalizację magazynka w najciemniejszej grocie lub w nocy.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ja mam magazynki parami powiązane, i przeciągnięte przez rękawy niczym rękawiczki. Również polecam.

Opublikowano
Ja mam magazynki parami powiązane, i przeciągnięte przez rękawy niczym rękawiczki. Również polecam.

I wyglądasz jak spiderman z pajęczyną sznurków?

Opublikowano

Najlepsza metoda na uniknięcie zgubienia magazynków to ich zostawienie w domu - chociaż też jest ryzyko. Więc chyba najlepiej ich nie posiadać. Wtedy na bank się ich nie zgubi i nie trzeba się kłopotać. Można np. kupić sobię drugi strój.

W ramach poradnika, tutaj parę porad na temat jak przygotować ghillie z prawdziwego zdarzenia:

http://tiny.cc/v3ekdw

Opublikowano

Żeby nie gubić magazynków i nie kłopotać się z ich wrzucaniem do torby, czy odkładaniem do ładownicy, można zastosować rozwiązanie, które stosuje Kommando Spezialkraefte. Na magazynku (w przypadku G36 jest pakiet dwóch spiętych magazynków) robimy magpulla z panzertape (lub izolki) oraz paracordu. Za powstałe ucho z linki przywiązujemy magazynek/pakiet do kamizelki (lub kabłąku spustowego repliki). Dwie ważne sprawy, magazynki trzeba przywiązać w górnej części kamizelki co by magazynki nie obijały się o kolana, każdy pakiet inną długością linki co by pakiety nie obijały się o siebie.

Opublikowano

Teraz ciekawe kto był pierwszy, ale to rozwiązanie rodem z Izraela.

Opublikowano

I pomyśleć, że temat zaczął się od pomysłu owinięcia kolorową izolką...

Można też otworzyć magazynek i wpakować doń GPSa, a co tam...

Offtop się zrobił, moderator powinien przenieść ostatnie posty do nowego tematu "Jak nie zgubić magazynków.

Opublikowano

Jak się nosi po 10 magów to takie incydenty się trafiają, wystarczy uważać i kontrolować co się dzieje. Szczerze to nigdy nie miałem takich problemów... odpowiednia ilość i miejsce załatwią problem ;)