Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oszust "Hussar"

Opublikowano

Witam nie wiem czy dobry dział wybrałem ale pisze tutaj w Sprawie Oszusta i pomocy.;(

Chodzi o Użytkownika zwanego jako "Hussar" nie będę się powtarzać więc dam linka: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/123056-hussar17-oszust-pomocy/

Proszę o pomoc kogoś z okolic lub znajomych żeby powiedzieć temu osobnikowi aby postąpił honorowo i oddał kasę ja i tak chcę tylko 100zł z części wartych 250zł dla mnie to dużo bo mam długi u kumpli. I proszę o wywalenie z grupy tego oszusta.

Jego dane:

Tel. ( o ile dobry mi podał a nie jakiegoś kumpla) to : 72815547X

GG:1121610

Daniel B.

Nowe Dąbie

Kujawsko-Pomorskie

Odradzam transakcji z nim..;(

Za pomoc się odwdzięczę moje GG: 9893596

Featured Replies

Opublikowano

Podawać danych nie wypada, przecież to pomówienie jest. Zgłoś się z tymi danymi na komendę, niech zadzwonią do dzielnicowego, on odwiedzi Daniela B. i problem się raczej skończy.

Opublikowano

problem sie nie skończy bo powiedzą mu mała szkodliwość czynu i dalej bedzie w kropce jestem za tym żeby podawać dane takich cwaniaków ps.postepowanie zaczyna sie od 250zł

Opublikowano
ps.postepowanie zaczyna sie od 250zł

Mylisz się. Nie w tym przypadku. W takiej sytuacji sprawa ruszy choćby przedmioty warte były 0,01 zł.

Opublikowano

Błazen, nie pieprz głupot publicznie.

ps.postepowanie zaczyna sie od 250zł
To jest oszustwo, nie kradzież, więc żadna kwota nie jest puszczana jako wykroczenie. Jeśli sprzedam Ci towar niezgodny z opisem, to nawet jeśli będą to gumy kulki, to tak czy siak będzie postępowanie. Prokuratura takie lubi, wszystkie dane są na tacy, a można sobie kolejną kreskę na pasku wyciąć.

jestem za tym żeby podawać dane takich cwaniaków
Mi tam wisi i powiewa za czym jesteś, możesz nawet postulować prawo islamskie, polskie prawo mówi jasno, dopóki nie zostanie się skazanym to takie akcje są publicznym szkalowaniem i kropka. A co dopiero gdy nawet się zgodnie z Twoją logiką nie zgłosi tego na Policję...
Opublikowano

Sama wizyta Pana Dzielnicowego u niego i jego rodziców, powinna dać mu do myślenia i odstraszyć innych tego typu cwaniaków. Jeśli jesteś pewien, tego co piszesz, to idziesz na policję, w innym wypadku to tylko pomówienia i to Ciebie będzie mógł ścigać. I Twoje zeznania i jego wyjaśnienia będą podlegać pod 233kk. Dlatego wyedytowałem Twojego posta i usunąłem część danych osobowych jegomościa.

Opublikowano

Sprawa skomplikowała się nieco i to niestety nie z mojej winy o czym kolega raczył był poinformowany.Zgodnie s tym co powiedział mi przez telefon jak i z tym co dostał na PW pieniądze idą do niego . Przelew niestety nie idzie w 15 minut jakby kolega sobie tego życzył.

Szkoda tylko że twój towar również nie był zgodny z opisem jak i usterki , które posiadał nie były uwzględnione w opisie danym przez Ciebie.

.

------------------------------

Po tym co przeczytałem , muszę podziękować Ci za zrobienie mi ciekawej renomy. Jeśli po rozmowie telefonicznej nie starczyło Ci cierpliwości żeby zaczekać na przelew.Nie jest już to moja wina. Pieniądze lecą na konto podane w naszej rozmowie i mam nadzieję że więcej nie będę mieć "przyjemności" handlowania z tobą i wysłuchiwania pomówień...

Opublikowano
  • Autor

Ojj drogi kolego wczoraj dokłądnie o 20;37 dzwoniąc do ciebie to rżnąłeś głupa mówiąc " jaka gieta?, jaka dopłąta? ,ile tej dopłaty niby?, to ty masz mi dopłacać!" no i po tych słowach się rozłączyłęś a teraz mydlisz oczy innym.. OK wpłąta idzie do max 2 dni, pożyjemy i zobaczymy czy tego słowa dotrzymasz..

Opublikowano

Telefon odebrał mój kolega podczas gdy ja odbierałem moją dziewczynę z hotelu . Nie raczył mnie o tym poinformować i najzwyczajniej zrobił sobie z ciebie jaja. Czekam na potwierdzenie . Narazie "kolego"

Opublikowano
  • Autor

Czemu nie ze mną? Ja przynajmniej dotrzymuję danego słowa,mam honor,uczciwy i nie kłamię...Przykładowo kolega Hussar mówił że wysłał paczkę a dopiero po tygodniu ją wysłał

Opublikowano
Telefon odebrał mój kolega podczas gdy ja odbierałem moją dziewczynę z hotelu . Nie raczył mnie o tym poinformować i najzwyczajniej zrobił sobie z ciebie jaja. Czekam na potwierdzenie . Narazie "kolego"

Absolutny numer jeden w kategorii "nie moja wina, bo..."

Opublikowano

Ludzie, spokojnie, rozumiem że macie chleb, to tylko igrzysk potrzeba, ale Sunshine jest z zewnątrz i może nie ogarniać zwichrowanego humoru rodem z tego forum.

Szkoda tylko że twój towar również nie był zgodny z opisem jak i usterki , które posiadał nie były uwzględnione w opisie danym przez Ciebie.

Na wmasgu był człowiek który podobnież robił obie repliki, i potwierdził wersję Sunshine, nie Twoją.

Zresztą, skoro towar niezgodny z opisem, to czemu żeś nie kontaktował się z kontrahentem, nie wyjaśniał tego, nie negocjował, np. zmiany dopłaty? Trochę śmierdzi ta wersja.

Opublikowano
  • Autor

Było czytać uważnie ponieważ gdy:

- zaoferowałem odmianę to on napisał że wymienił już kolbę,body,lufę,szkielet GB bo niby pęknięty ale serwisanci mogą śmiało powiedzieć że był cały a co do dowodu to napisał że będą fotki i tak z miesiąc te fotki daje..

- a co do dopłaty to po pierwsze słaby kontakt GG, tel.- poczta, a jak już był to się tłumaczył że już powinna być dopłata a jak nie to zaraz będzie bla bla bla..

Opublikowano

A ja z Hussarem mam same dobre doświadczenia i mogę go polecić.

Zresztą, zeznania oby dwu kontrahentów chyba nie są do końca szczere. :)

:popcorn:

Opublikowano
  • Autor

Moje są, wszystko tu to prawda , jak jakieś niejasności są to pisz jakie :)

Edytowane przez Gość

Opublikowano
A ja z Hussarem mam same dobre doświadczenia i mogę go polecić.

Zresztą, zeznania oby dwu kontrahentów chyba nie są do końca szczere. :)

Tak myślę, że kogoś z "zewnątrz" łatwiej oszukać niż kogoś od nas...

Opublikowano
  • Autor

Hussar już tutaj przed kolegami nie rób z siebie takiego świętego :-)

Zobaczymy czy dojdzie ten przelew na jutro i dam znać

Opublikowano

Eee... cóż wygląda, że koleś nieźle oszukał SunShine, do tego ma zajefajnych kolegów, co robią sobie co najmniej niepoważne "żarty". Nawet jakoś nie sprostował w opisie swojej repliki, jak mądrzejsi od niego wytykali, że ma rzekomo w replice część, która nie istnieje.

Sam w takiej sytuacji byłbym nielekko wkurzony.

Opublikowano

Witam znam osobiście Hussara i tą sprawę znam na wylot, hussar cały czas próbuje zbierać kase co jest trudne bo ma trudną sytuacje finansową, ta gieta była w dobrym stanie jedynie trzeba było okablowanie wymienić, a m4 sunshina było pomalowane chyba farbą do grzejników, widać że było malowane 2 lub więcej razy i farba dosała sie do silnika bo sam czyściłem, fatalnie pomalowana replika i jest bardzo duża warstwa farby.

Opublikowano

Mhm, czyli teraz odbijanie piłeczki. Czemu Hussar skoro replika była w takim stanie jak piszecie, nie zrobił fotek jako dokumentacji i sam nie uderzył w tej sprawie do SunShine.

Tylko nie pomyśl, że tu będę bronił kogokolwiek, lub był stronniczy. Raczej staram się to na logikę brać.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Ehh kolegów namówić do pisania tutaj róznych rzeczy to i ja umiem..:smile: Replika była malowana 1 raz, nie dostało się nic do silnika a co do ceny malowania a samej precki,okablowania,pierwszej ilości dopłąty na jaką się umawialiśmy, głowicy cylindra, urwanych uszu w komorze to i tak jest nic, a co do malowania to hussar o tym wiedział zresztą każdy po fotkach widział :)

A mi pisałeś że ta gieta była twoim oczkiem w głowie a brakowało tam dużo serca, a już nie mówię o braku śrób i tym że piny zostały zastąpione fioletową kredką

Opublikowano

Linia obrony Hussari coś się nie trzyma: wpierw dziwna opowiastka o koledze odbierającym telefon. Potem farba w silniku, o której nie było mowy na początku... Podobne wymówki pamiętam z podstawówki ;)

Opublikowano

Widzę że temat ładnie się rozkręcił.

To co Kornel napisał jest stety/niestety prawdą a stan m4 opisał bardzo dobrze.

SunShine sam wie jak ona wygląda i nie zaprzeczy .(poza tym że nie uprzedził,że replika była malowana farbą olejną i w sposób bardzo ciekawy;/ zacieki , zalane piny body , rączki nie dało się odkręcić bo była zaklejona i kilka innych ciekawych niespodzianek... ). Mniejsza o to ...

Poza tym wiedziałeś o wszystkim co się dzieję.

Kontynuując , nie namawiam nikogo do pisania czegokolwiek , tym bardziej czegoś niezgodnego z prawdą.

Wiciu , nie potrzebuję linii obrony :) ale miło że się martwisz .

Wiem że włożyłeś sporo w giete , z mojej winy lecz nie tylko... ta osoba czyta to forum i mam nadzieję że wynik tej sytuacji nieco uderzy do jej główki o.O... , m4 też wyniosło mnie nie mało i jeszcze pociągnie mnie za kieszeń nie raz ...

W każdym razie ... Pieniądze zostały wysłane, jeśli chcesz mogę wysłać Ci potwierdzenie na Pw lub gg .

Tyle z mojej strony .

Opublikowano
  • Autor

Jak już mówiłem ja o farbie wspominałem a nie w porównaniu do "kolegi" wciskałem kity o rzeczach których wcale tam nie ma :)

Teraz słówko co do tej M4 skoro musiałes tyle w nią włożyć to było sie odmienić a zresztą pisałeś " Ta gieta to moje oczko w głowie" więc tym bardziej powinienieś był skłonny się odmienić a nie wciskać kita kolejnego że kolba była pęknięta i że już ją wymieniłeś z jakimś typkiem i szkoda teraz mu ją zabierać..Pisałeś tez o innych wymienionych (niby) rzeczach i nie zaprzeczaj bo wiem że to prawda :-)

PS; Co do wpłaty to proszę o to potwierdzenie na Pw

Edytowane przez Gość

Opublikowano

A ja mam taki może dziwny pomysł, czy obie strony konfliktu mogą wskazać fotki replik, tak w miarę publicznie? Byśmy wiedzieli co zacz chociaż.

Lubię takie igrzyska, jakby oglądanie boksu na paraolimpiadzie :)

Opublikowano

tak mi się wymyślił grafomański wierszyk.. jak to wszystko czytam

"..kupił coś oszust od oszusta..

teraz wszystkim wokół wciska..

że biedaczek oszukany..

że zmartwiony, zmordowany..

że sprzedawca jest ten zły...

ba... ma nawet ostre kły...

zaś sprzedawca wciąż zdziwiony...

że oszukać tak się dał..

przez łzy.. wzrok ma dziś zamglony..

i tak w szoku ciągle trwa...

Drogie Panie i panowie...

Taki morał tu napiszę..

Dziś na forumowym niebie..

Że Pan Sushine.. i Pan Hussar...

Jutro.. wkręcą również ciebie.."

Opublikowano

A myślałem, że to tylko moje odczucie, że trafił "cfaniak" na "cfaniaka", i nie chciałem pierwszy tego pisać publicznie :D

Opublikowano

Co najbardziej mnie przeraziło w tej rozmowie.

Że 16'latek powiedział do 22'taka- "Chłopcze, nie gadaj głupstw"

Opublikowano
  • Autor

Po Pierwsze ja nie jestem oszustem :) Koledzy mogą potwierdzić że mam swój Honor ,jestem uczciwy i nie mam nic do ukrycia..

Alastor chciałeś fotki to tutaj podam kilka fotek na których widać: Domowej roboty działanie układu Mosfet, jakieś ślady na body, dziura od wyłamania zatrzasku trzymającego kolbe w pozycji zamkniętej (zaklejone izolacją dla niepoznaki do zdjęć), brak śruby ,ciekawostka w GB i ogólnie giety:

1.http://imageshack.us/photo/my-images/833/dsc00121qn.jpg/

2.http://imageshack.us/photo/my-images/41/dsc00120nde.jpg/

3.http://imageshack.us/photo/my-images/43/dsc00106ic.jpg/

4.http://imageshack.us/photo/my-images/402/dsc00104qf.jpg/

5.http://imageshack.us/photo/my-images/848/dsc00158hd.jpg/

6.http://imageshack.us/photo/my-images/813/dsc00157en.jpg/

7.http://imageshack.us/photo/my-images/801/sdc13252.jpg/

8.http://imageshack.us/photo/my-images/856/sdc13244.jpg/

Innych braków tu nie wstawiłem mam na myśli zastąpienie pinów, brak Km head'a, głowicy cylindra itp ale to już serwisanci mogą powiedzieć bo mi się nie chce już robierać giety :)

O braku Pinów,zatrzasku i mosfecie wspominał Hussar ale o całej reszcie już nie :-)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Proszę o powściągnięcie chęci pisania głupot.

Skoro obydwaj adwersarze mają pewność co do swoich racji - nikt z Nas tutaj nie pomoże w rozwiązniu tej kwestii.

Wątek przeczyszczony. Proszę o kontakt na PW jeśli ktoś z piszących poczuł sie pokrzywdzony.

Opublikowano

Niby przeczyszczone z głupot a moje posty nietknięte ;)

Sunshine, a masz jakieś foty swojej byłej emki? Może uda się zweryfikować co Hussar oferuje.

Tak całkiem serio, w komentarzach do ogłoszenia o gietce Hussar17 z wmasgu ktoś wprost napisał że gość z pewnością ściemnia, bo nie istnieją lufy KM Head 6,03mm. Mimo tego ostrzeżenia dokonałeś zamiany?

Opublikowano
  • Autor

Napisali że nie istnieje 6.04 to Hussar mi na GG napisał że się pomylił że powinno być 6.03 ale precka jest no i to był blef..

Czeka i czekam na ten dowód o którym mówił Hussar że wyśle na Pw/GG ale to zwykle kończy się tylko na słowach :???:

Opublikowano

Napisali:

Już widzę te wszystkie km heady i systemy... Masz paragon na chociaż jedną część?

Niech po prostu poda linka do lufy KH Head 6' date='03:)O ile wiem to jest KM Head, nie żaden KH Head. Poza tym KM Head robi lufy 6.04mm. [/quote']

Oj Sunshine, nie popisałeś się zdolnością czytania ze zrozumieniem ;) Ale i tak idź na Policję, posterunkowy odwiedzi domostwo, chłopczyk dostanie może od rodziców szlaban na komputer i będzie spokój ;)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Akurat na tym zdjęciu pod ogłoszeniem to niewiele widać. Poza świecącą się kolbą... :wink:

Opublikowano
  • Autor

ale jemu akurat dawałem więcej fot ale już ich na kompie nie mam może na laptopie bym znalazł ale po co :D

Opublikowano

Nieprawda nie dawałeś mu żadnych fot

.

------------------------------

Malowanie jest okropne i nie jest uwzględnione na zdjęciach

Opublikowano

Boże widzisz i nie grzmisz ...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Mówisz o tej giecie że jest taka straszna a sam ją sprzedajesz za 500 zł

Opublikowano

"Adwokat diabła" się znalazł :)

Ławo przysięgłych, jaki wyrok :popcorn:

Sorry JarekM nie mogłem się powstrzymać ;) mam nadzieję, że mi wybaczysz ;)

Opublikowano

Panowie, miejcie litość nad sobą nawzajem, wymieńcie się z powrotem tym obleśnym szrotem, nawet jak jeden drugiemu replikę rozdepcze, to i tak dużo gorzej już z nimi nie będzie. Obie przypominają zdezelowane kbk skonfiskowane talibom.

Opublikowano

Mnie tylko ciekawi, jak długo panowie będą się jeszcze obrzucali oskarżeniami i 'ciętymi' ripostami.

Ale póki co

Opublikowano

Rozstrzelać !

Opublikowano

Poczekajcie na ten przelew jeżeli dojdzie jutro bądź po jutrze problemu nie widzę szczerze mówiąc. Znam hussara i ja z nim problemów nie mam wywiązuję się z umów. Jeżeli czegoś brakowało najwyraźniej mógł o tym nie wiedzieć i na drugi raz każdy z większą ostrożnością będzie się wymieniał i nie obrażajmy jeden drugiego powinno to być wyjaśnione prywatnie a nie wyciągane na forum bo nikt nie pomoże zbytnio w tej sprawie. Ja sceptycznie wierze zdjęciom. po 1 incydencie nie można od razu żądać usunięcia kogoś z forum tylko grzecznie i spokojnie wyjaśnić problem

Opublikowano

Dlatego na przyszłość: z repliką jak z gitarą - może i ładnie na zdjęciu w internecie wygląda, ale w ręku może rozczarować i nie stroić. Kupowanie przez neta powinno być w 100 procentach świadome i uważne. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości - poproś bez wstydu o więcej zdjęć/szczegółów, drugiej stronie również zależy, by sprzedać swój towar, nieważne, czy to sklep, czy wymiana przez gadu-gadu. Werdykt? Kubeł zimnej wody i własne wnioski dla każdej ze stron.

Pozdrowienia

Anna Maria Wesołowska

Edit by Retal: Kamień, zmienić ci ksywę w profilu? :D/

Bez offtopa proszę!

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Kornel mam taką prośbę nie wtrącaj się w nie swoje sprawy nie wiesz więc nie pisz.. TO ja pisałe z hussarem i dałem mu z 7fotek i nie rób ze mnie debila bo wiem co mówię a ty nie..

Co do Hussara to nie napisałem tutaj na forum po tygodniu od wymiany tylko już 2 miesiące temu ona była a hussar nie odpowiadał mi na SMS,gg, a na tel poczta :(

A co do odmiany to już zbyt późno bo hussar podobno sporo powymieniał i ja też więc to nieopłacalne a ponownie z tym użytkownikiem interesów nie będę robić :)

Opublikowano

SunShine - ochłoń nieco... tak dla ścisłości zdjęć było 5 a nie 7 ...

Dzięki pomocy kolegi, który zainteresował się tym tematem otrzymałem to:

http://imageshack.us/photo/my-images/85/g36cscreen11111.png/

Dowodzi to że replika była kupowana z widocznymi częściami i nie wysunąłem sobie ich z głowy, a ani poprzedni właściciel jak i ja nie wymienialiśmy w niej nic.

Pretensje mogę mieć jedynie do siebie , ze repliki nie dałem do sprawdzenia przed wysyłką...

Na osłodę pokażę jedno z zdjęć Twojego autorstwa, gdzie tłumaczyłeś się,że replika błyszczy się dlatego , że zdjęcia robiłeś przy pomocy HALOGENU, bo w aparacie zepsuł Ci się Flash... nie zaprzeczysz temu...

http://imageshack.us/photo/my-images/21/dsc00094ru.jpg/

Gdy jutro znajdę chwilę , złapię za aparat i pokażę inne ciekawe niespodzianki w m4, by zaspokoić żądnych sensacji kolegów z forum jak Ciebie samego.

Opublikowano

Piękna jest... Też bym się połasił... hah

Opublikowano

Nie wszystko złoto co się świeci :D.

Opublikowano
  • Autor

To prawda pisałem też o tym aparacie ale o tym że lakier jest świecący to też pisałem :) ja bym radził na razie wziąść " :popcorn: " i czekać na dalsze losy a i czekam na ten dowód co mi miałeś wysłać na GG/ PW

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Account

Navigation

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.