Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sklep Modelarski - Toruń

Opublikowano

Cześć.

Orientuje się ktoś, gdzie w Toruniu znajdę jakiś sklep modelarski, albo coś w tym rodzaju?

Bardzo niefortunnie, próbując naprawić replikę, pokleiłem pewną cześć super-glutem i teraz muszę to cholerstwo rozkleić - potrzebuje jakiegoś rozpuszczalnika do klejów cyjanoakrylowych.

Albo może ktoś zna jakieś sklepy z chemią, gdzie takie removery/rozpuszczalniki dorwę?

Featured Replies

Opublikowano

Na Rynku koło Uniwersamu przy ul. Szosa Chełmińska jest sklep modelarski, ale nie wiem czy dostaniesz tam rozpuszczalnik jakiego potrzebujesz, myślę, że prędzej w OBI, jeśli nie dostaniesz, mój brat jest modelarzem, może ma taki rozpuszczalnik.

Opublikowano
  • Autor

Obluzowała mi się w Glocku KSC, pewna część pod spustem. Owe poluzowanie tej części, powodowało zbyt płytkie ściągnięcie spustu i uniemożliwiało oddanie strzału.

Zalałem ową cześć kropelką super-glue, niestety klej ściekł niżej - na blokadę magazynka. Takim oto sposobem skleiło mi blokadę magazynka ze szkieletem pistoletu. Nie daj się jej wcisnąć. Próbowałem ją poruszyć nawet młotkiem - nic z tego.

Przed drastycznym potraktowaniem sprawy za pomocą dremelka, chciałbym spróbować kąpieli w odpowiednim rozpuszczalniku.

Obie sklejone części to plastik.

Opublikowano

Pitas no prawie jesteś podobny do siebie na tym Avatarze... :D

...sorry za OT ale musiałem...

Pee-Pee muszisz faktycznie potraktować to rozpuszczalnikiem, ale nie wiem czy płyn hamulcowy tu poradzi...

Opublikowano

ja.. przepraszam że się wtrące.. :)

ale kolega napisał że magazynek i obudowa również są plastikowe...

czy kąpiel w płynie... nie odkształci tych część.. bo rozpuszczalnik w dużych ilościach i długim czasie na pewno...

specem nie jestem ..stąd moje pytanie..

Opublikowano
Na Rynku koło Uniwersamu przy ul. Szosa Chełmińska jest sklep modelarski

Mógłbyś napisać gdzie dokładniej?? Bo bywam tam na prawdę często i nie widziałem jeszcze a również przydałby mi się modelarski.

Opublikowano
  • Autor
ja.. przepraszam że się wtrące.. :)

ale kolega napisał że magazynek i obudowa również są plastikowe...

czy kąpiel w płynie... nie odkształci tych część.. bo rozpuszczalnik w dużych ilościach i długim czasie na pewno...

specem nie jestem ..stąd moje pytanie..

Magazynek metal, blokada magazynka i szkielet plastik.

Ogólnie, jak tak przyglądam się dokładniej zaistniałej sytuacji, to bez dremelka się chyba jednak nie obejdzie :(

Opublikowano

PeePee, podrzuć to do mnie, bawię się takimi rzeczami na codzień, z racji drugiego hobby, oczyszczę Ci to bez dremelka bo zdarzało się z większymi pierdołami męczyć.

A modelarz jest ostatni w tym szeregu budek po prawej stronie (patrząc od strony urzędu skarbowego). Ma szyld że sklep z zabawkami ale tam jest modelarski. Zresztą chyba jedyny w Toruniu.

Opublikowano

Kiedyś jeszcze był na Jęczmiennej sklep modelarski "Jamka"

Opublikowano

---------- 09:44 22.09.2009 ----------

'Jamki" nie ma od 4-5 lat...

---------- 13:51 ----------

Byłem dzisiaj u kolesia na rynku szukając rzeczy dla siebie. Efekty zwiadu:

-jest to jedyny sklep w Toruniu

-nie ma kabli modelarskich

-nie ma rozpuszczalników

-nie ma plasticardu

Opublikowano

facet na rynku między ziemniakami a gaciami od ruskich ma całą gamę modeli :)

Pitas

: )

chcialbym zobaczyc twoj zwiad na rynku :

godzina 10:00

druzyna alfa - dowodzi Pitas wkradają się na terytorium wroga pełne sprzedawców buraków ziemniaków i gaci koronkowych.

Nie należy nikogo prowokować gdyż sprzedawcy -handlarze mogą rzucić burakiem... a strzał z gumy z gaci jest wyjątkowo dotkliwy.

Należy ubrać doskonałe camo aby wmieszać się w tłum przekupek :)

należy dotzreć do sklepu- sterroryzować sprzedawcę bombą, bagnetem, lub sanepidem

uzyskać informację

niepostrzeżenie udać się do punktu ewakuacji

sorry musiałem

:)

pozdros