Opublikowano 29 Stycznia 201213 l Witam, Postanowiłem wymienić sprężynę ze stock'owej CA w GBv2. na M120. Po nasmarowaniu wszystkiego sprawdziłem czy wszystko się lekko kręci i tak było. Złożenie GB przysporzyło mi trochę problemów (wciśnięcie sprężyny) nie obyło się bez pomocy drugiej osoby, ale udało się. Niestety po podłączeniu baterii 1100mAh silnik nie daje rady naciągnąć sprężyny. Wcześniej nie było z tym problemów. Czy jest to problem z za słabą baterią? Jeśli tak to jaka byłaby odpowiednia? Pozdrawiam Mobilny KPASG
Opublikowano 29 Stycznia 201213 l A jaki woltarz ma bateria? Najczęściej takie rzeczy dzieją się gdy montuje się do stock'owej repliki większą sprężynę i nie zmienia się baterii na taką, której napięcie jest przynajmniej 9,6v. Chyba, że już bawisz się w li-po.
Opublikowano 29 Stycznia 201213 l Opcji jest kilka: za ciasno złożyłeś zębatki + podkładki + łożyska; silnik nie daje rady; jeśli jest to M120 Madbulla to jest to ekwiwalent M130 Guardera (najlepsze sprężyny IMHO).
Opublikowano 29 Stycznia 201213 l Autor Podłączyłem dwie baterie 9.6V 1100mAh +1500mAh równolegle i kręci, lecz słabo. Problem w tym, że ta 1500mAh jest już stara i b.słaba. Obstawiam więc, że bateria >2000mAh powinna wystarczyć. Dziękuje wszystkim za pomoc.
Opublikowano 29 Stycznia 201213 l Pojemność pakietu ma tu niewielkie znaczenie. Ważny jest woltaż i wydajność prądowa. PS. Drake i ten z WMASGa dobrze mówią. Włóż mocniejszy silnik i będzie śmigało. Edytowane 29 Stycznia 201213 l przez Gość
Opublikowano 29 Stycznia 201213 l mi się kiedyś zdarzyło zamknąć GB z nierówno ułożonym tłokiem, efekt był taki jakby się zaciął GB (a to tłok stanął na prowadnicach) zasugerowałbym to u Ciebie ale skoro mówisz, że się obraca tylko słabo to chyba raczej nie ja na Twoim miejscu podłączyłbym LiPo i zobaczył co się stanie, Firefox szału nie robi, nie preferuję tych ogniw jak nie masz od kogo pożyczyć LiPo'lki to możesz w godzinach pracy (do 18tej) wpaść do mnie na Starówkę (uczęszczasz na toruńskie manewry więc zakładam, żeś z Torunia), repliki trzymam w biurze, możesz sobie przetestować
Opublikowano 30 Stycznia 201213 l ...repliki trzymam w biurze, możesz sobie przetestować Podwójny agent Niczym Agent Key w facetach w czerni i jego gablotka za ścianą Podepnij mocniejszą batkę, tak jak koledzy radzą. 9,6 z m120 (przy słabym silniku) szału nie zrobi.
Opublikowano 30 Stycznia 201213 l A tłok wymieniałeś? Ostatnio przy tłokach SHS z pełną szczęką stalową jak i 7 zębami spotkałem się z mega tarciem w okolicach prowadnicy tłoka. Do tego stopnia, że przy 12v i 25C li poly kręciła bez szału a GB w okolicach prowadzenia tłoka robił się mega gorący. Rozbierz GB wyjmij tłok i cylinder, sprężynę prowadnicę, dyszę i popychacz. Skręć wszystko do kupy a potem wsadź palec do środka i kręć zębatkami . Dla większego komfortu wyciągnij antireversal.
Opublikowano 30 Stycznia 201213 l Podwójny agent Niczym Agent Key w facetach w czerni i jego gablotka za ścianą Moje biuro -> moje zasady
Opublikowano 30 Stycznia 201213 l Podepnij mocniejszą batkę, tak jak koledzy radzą. 9,6 z m120 (przy słabym silniku) szału nie zrobi. Ja biegam z Firefoxem 9,6V na M130 SHS i daje radę normalnie Ja obstawiałbym złe złożenie lub silnik- jeżeli sam nie masz zbyt bogatego doświadczenia, po prostu oddaj do serwisanta, np. Whisky, on nie dość, że ci złoży na perfekt, to wyciągnie z repliki wszystko co się da
Opublikowano 30 Stycznia 201213 l Aby uspokoić dyskusję napiszę tylko, że kolega Skoczek odwiedził mnie dziś, GB ledwo zakręcił na LiPo 7,4 50C!! i tak samo słabiutko na 11,1 25C musiał jednak gdzieś dać za dużo podkładek albo podkładkował przy zamkniętym ale nie skręconym GB . ------------------------------ wyciągnie z repliki wszystko co się da to mi przypomniało jak kiedyś w podstawówce byłem harcerzem, i po roku nasz drużynowy pytał co przez ostatni rok wynieśliśmy z harcerstwa i jeden kolega powiedział, że wyniósł telewizor
Opublikowano 30 Stycznia 201213 l Autor Dziękuje wszystkim za pomoc. Mimo ambitnych planów zostałem zmuszony do zrobienia kroku wstecz. Zamontowałem sprężynę M100 i wszystko ładnie działa. Obstawiam więc, że był to problem z zbyt słabym silnikiem. Szkoda,ze mi się nie udało lecz nic to, jestem bogatszy o nowe doświadczenia a replika i tak służy jako zapasowa. Pozdrawiam
Opublikowano 30 Stycznia 201213 l Intrygujące... jeśli Ci się chce jeszcze grzebać, to mogę Ci pożyczyć silnik dboys z mojej stare repliki, który ciągnął 130 przez wiele kulek... jeśli zadziała to za jakieś psie pieniądze mogę oddać no chyba, że Cię w sklepie oszukali i to nie jest 130 tylko 180 mówiłeś, że miałeś takie kłopoty z włożeniem jej do GB...
Witam,
Postanowiłem wymienić sprężynę ze stock'owej CA w GBv2. na M120.
Po nasmarowaniu wszystkiego sprawdziłem czy wszystko się lekko kręci i tak było.
Złożenie GB przysporzyło mi trochę problemów (wciśnięcie sprężyny) nie obyło się bez pomocy drugiej osoby, ale udało się.
Niestety po podłączeniu baterii 1100mAh silnik nie daje rady naciągnąć sprężyny. Wcześniej nie było z tym problemów.
Czy jest to problem z za słabą baterią? Jeśli tak to jaka byłaby odpowiednia?
Pozdrawiam
Mobilny KPASG