Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Inokatsu 1911

Opublikowano

Widzieliście panowie nowego Colta od Inokatsu? Tak dopracowanej "dziewięcset-jedenastki" jeszcze nie widziałem. Pełne oznaczenia na licencji Colta i te szczegóły, mmm.

Na YouTubie nawet w ładny sposób to uchwycili:

Tylko cena pewnie zabijająca:mrgreen:

Featured Replies

Opublikowano

Po 1 - News był już daaawno ;)

po 2 - "dziewięćset jedenastki"? : o

po 3 - Cena to ok 1000$

Opublikowano
po 3 - Cena to ok 1000$

Jeśli mamy być skrupulatni to 1390

Opublikowano

Oznaczenia i "dopracowanie" miały i inne wersje, ta jest po prostu STALOWA, a nie ZNAL-owa/ aluminiowa/ magnezowa.

Cena trochę zabija, ale gdybym wygrał w totka, już by do mnie leciała.

Opublikowano

Po wszelkie informacje co to jest "broń", "replika" itd. odsyłam na samosia.pl. Proszę trzymać się tematu. ;)

Opublikowano
  • Autor

Zdaje mi się, że jest to broń przeznaczona głównie dla lansu i zapalonych kolekcjonerów.

Ciekawe kto normalny rzuci się z nią w ziemię ;-)

Mobilny KPASG

Opublikowano

To jest proste snoobowanie się. Tańszy jest orginał Colta, i to jeszcze strzelający ( Wiem bo mój kolega posiada ) Oczywiście jest piękny i ma idealne proporcje no ale wydać conajmniej 1000$ ( w przeliczeniu ponad 3500 zł czyli nie jedną nawet pensje ) To trochę przesada. Oczywiście nie mam nic przeciwko bo sam bym chciał sobię kupić takie cacuszko, ale taka cena, to ostre przegięcie.

Opublikowano

@Ahmed

Najtanszy ostry (model O1911ANVIII) jest 150$ drozszy wg. cennika Colta ;).

Wogole, fajnych masz kolegów.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Sorry ale jak na kolekcjonerską replikę to nie jest jakaś kosmiczna cena. Nie trzeba daleko szukać żeby znaleźć o połowę droższe repliki jak np: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Gas_Pistols_SMGs_Airsoftsurgeon_Airsoft_Surgeon_Single_Stack_Cat.htm

Wszystko zależy od zasobności portfela oraz intensywności pasji. Wiele osób z naszego forum ma repliki karabinów których koszt po tuningu i "przystrojeniu" przekracza spokojnie 3tys i rzucają się z nimi na ziemię. Także stwierdzania czy ktoś byłby normalny czy nie, lub co jest snobizmem a co nie przy tak niewielkim doświadczeniu i młodym wieku raczej nie jest na miejscu. Określenie "snob" jest raczej negatywne a przyznanie się do bycia snobem na forum dla mnie jak najbardziej dziwne.

Pozdrawiam

P.S.

W Nowym Roku życzę pokory oraz czytania ze zrozumieniem własnych tekstów.

Opublikowano

@Arthi

On am Colt'a na ślepaki, do rekonstrukcji historycznych. Nic nie pisałem o ostrej amunicji.

@Up

Może źle to ująłem, ale chodziło mi głównie o osoby w granicy wiekowej 14-18 lat o snoob'owanie się, Dlaczego ? Dlatego ze zna się takie osoby, których rodzice zarabiają tysiace i kupują dziecią co chcą, dlatego takie tematy są często drażniące.

.

------------------------------

Ale trzeba przyznać, piękny on jest :D

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ahmedzie!

Sprawdz proszę jak sie 'snobizm' pisze i odmienia, a przede wszystkim co to znaczy.

ASG to hobby i jak każde inne wymaga pewnych środków, czasu i zaangażowania emocjonalnego ;)...

Żeby nie było OT. Sam Colt wykonany naprawde świetnie, z tego co pamiętam to ostre 1911 mają takie samo pudełko (ew. baardzo podobne)

Opublikowano

Dlaczego ta cena to przegięcie? Dupa nie przegięcie! Jest to edycja limitowana wyprodukowana z okazji 100lecia 1911stki i jest go tylko 100 sztuk.

Nie popadajmy w paranoję, unikalne rzeczy swoje kosztują i koniec, niech tak zostanie.

Jeśli byłby tańszy, byłby pospolity. Nie o to zapewne chodziło producentowi. MÓGŁBY BYĆ DROŻSZY, O!

Opublikowano
@Arthi

On am Colt'a na ślepaki, do rekonstrukcji historycznych. Nic nie pisałem o ostrej amunicji.

Ale napisałeś, tu zacytuję "orginał Colta", co sugeruje, że chodzi o wersję palną na nabój 11,43 mm. Mamy czytać z fusów, że chodzi o ślepaki?

@Up

Może źle to ująłem, ale chodziło mi głównie o osoby w granicy wiekowej 14-18 lat o snoob'owanie się, Dlaczego ? Dlatego ze zna się takie osoby, których rodzice zarabiają tysiace i kupują dziecią co chcą, dlatego takie tematy są często drażniące.

Jak Cię to drażni to nie czytaj. Proste. A jak chcesz czytać i się denerwować to sobie jakieś ziółka zaparz :) Ale nie musisz wylewać tutaj swoich żali.

Btw. zacznij proszę w końcu poprawnie stawiać przecinki i kropki.

Opublikowano

Spokojnie, powiedziałem co myślałem, to moje przemyślenia że jest za droga, i nie ma się o co spinać. Każdy ma swoje zdanie...

@Kuba

Zapewne producentowi nie chodziło by był tańszy, a tak na chłopski rozum, to dobrze że zrobili mniej sztuk a bardziej wyjątkowe i z dopieszczeniem do każdego niemal detala.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Toć dajcie spokój młodemu. Odnoszę wrażenie że społeczność tego forum lubuje się w używaniu sobie na młodszych użytkownikach. Każdy z nas był kiedyś młody i zdarzało się w wypowiedziach stosować słowa, których znaczenia do końca się nie rozumiało, często zresztą czyniąc to nieświadomie.

Naturalnie warto jest zwrócić na taki proceder uwagę, ale tworzenie kolejnego oftopa to już czyn zbędny.

Opublikowano

Oryginalną 1911stkę trudno dzisiaj dostać (mówię o modelu przed- i "w trakcie-" wojennym). Ciekawostka: modele wtedy wyprodukowane działają do dzisiaj.

BTW coś kiepsko z tym forum - cały dzień i tylko jedna strona flamewara? :D

Opublikowano

Ten temat to jedna wielka niepotrzebna spina..

Mobilny KPASG

Opublikowano
Ale napisałeś, tu zacytuję "orginał Colta", co sugeruje, że chodzi o wersję palną na nabój 11,43 mm. Mamy czytać z fusów, że chodzi o ślepaki?

Colt robi też wersje na ślepą amunicję, właśnie dla rekonstrukcji, filmów i tym podobnych. Jest w ich katalogu(przynajmniej w tym z 2009 roku).

Mi też się nie podoba cena tego Colta, ale za to kuferek edycji limitowanej chętnie bym przytulił.

Co innego w tej edycji limitowanej jest porażające.

"Certificate of Authentication".

Powinno być "Authenticity". Jak ktoś nie wierzy proponuję skonsultować obie wersje ze słownikiem i/lub google. Dyplomy tajwańskich uczelni wyższych są od razu dwujęzyczne. Tak samo wiele innych dokumentów tego typu. Certyfikaty lekarskie i prawnicze na pewno, bo to akurat widziałem na własne oczy. Na stronie Ra Techa widać nawet że ich patenty są dwujęzyczne.

Nie wiem kto robił ten certyfikat.

"Colt 1911, an official geniune licensed product by Inokatsu".

Tego byka nawet Firefox podkreśla. Wstyd i hańba, szczerze mówiąc.

Opublikowano

Specyfika japońskiego języka + brak dokładności.

Impossibru!

Opublikowano

A od kiedy Inokatsu to firma japońska? Tajwan, do tego kraju są podane telefony na ich stronie, zaś dystrybucja z HK.

Toż tej 1911 celnicy japońscy nie przepuszczą. Za solidnie wykonane. U nich za takie zabawki jest kryminał.

Opublikowano

A to nie jest Japońska firma czasem? Serio, miałem wrażenie że są z Japonii, jeno centrum dystrybucji mają w HK...