Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

STALKER LARP 14-15.04.2012 www.stalkerseki.fora.pl

Opublikowano

plakatstalker2wmasg.jpg

event.patronage.png

GŁÓWNY SPONSOR IMPREZY

cytadelaglowny.jpg

SPONSORZY

arpol.jpg

asgshop.jpg

azteko.jpg

pxmilitaria.jpg

capriasg.jpg

warbook.jpg

navcomm.jpg

Rok 1984 kwiecień

Już pierwszy rok mija, od czasu kiedy powstała Nowa Zona. Oj, dobra to dla nas jest Zona – nadzwyczaj cenne artefakty nam wydaje, a także pozwala stalkerowi dorobić się sławy i bogactwa. Ileż to cudów chłopcy wynieśli z tego zapomnianego przez boga i ludzi terenu; ileż to pieniędzy przepuścili w barze i ciągle im mało… Szukają, kopią, miejscowych wypytują czy, aby czegoś bardziej niecodziennego nie widzieli. Zona, stała się dla nich jak narkotyk. Kto raz choćby kulebiaka przyniósł z wyprawy, chodził będzie aż pewnego dnia nie wróci do obozu i słuch po nim zaginie. Legend i wici przez rok się nazbierało - że bez śladu zniknął patrol wojska, że po nocach zmarli nawiedzają… Doktor Nekronov uparcie zaprzecza tym pogłoskom, ale podobno rygluje okna na cztery spusty. Gdzieś tam w głębi są cuda, o których nawet weterani nie słyszeli. Ale ci, którzy opowiadali - już dawno nie żyją - bo nie jest łatwym chlebem żyć w Zonie.

Coraz więcej okropieństw nas nawiedza. Mutanci, początkowo nieliczni coraz bardziej dają się we znaki. Naukowcy nie nadążają z badaniem - jednego sobie spokojnie kroją, pakują do słojów, jak korniszony układają - a tu wojacy z kolejnymi workami do nich gonią. Bo informacja to rzecz bezcenna - jak znasz słaby punkt mutanta to masz szansę przeżyć, jeżeli wybierasz się bez takiej wiedzy, to lepiej zostaw mi chociaż trochę swojego sprzętu, tak na przechowanie - na pewno oddam jak wrócisz z łupami! Czy wspominałem Ci już o bandytach? Taaa, nawet tutaj znajdą się kanalie, którym nie chce się ryzykować zmiany w bezrozumne zombie...

„Władimir, wstawaj - poczułem lekkie szturchnięcie w ramię, a nad sobą zobaczyłem kolegę, Sieriogę. Ivo ma coś do powiedzenia!

Podniosłem się z tapczanu i chwiejnym, zaspanym krokiem podszedłem do ogniska. Ivo stał koło stodoły, a wokół niego zebrało się paru samotników.

Bandytom udało się przejąć północny posterunek. Znowu. Teraz te dranie czują się jak u siebie w domu. Jeszcze dzisiaj, o szesnastej udacie się tam i zrobicie z nimi porządek - powiedziawszy to, poszedł do baru Sergieja po amunicję”.

I tak, czają się gdzieś po lasach a tam polują na tych, co za bardzo obnoszą się ze swoimi zdobyczami. Jednak czasem mogą się okazać użyteczni - sprzedadzą niezbędne leki po bardzo zawyżonej cenie, posiądą jakieś wojskowe tajemnice a potem, w ramach rewanżu poderżną gardło. Coraz częściej słyszy się o emisjach. Pewnie to jakaś lokalna bzdura, ale tego nie wiem…

Jednak czasem są i takie noce, że pioruny biją jak oszalałe; całe martwe otoczenie zdaje się żyć własnym życiem a Ty, skulony leżysz w cichym kącie i błagasz swojego boga, aby wszystko to jak najszybciej się skończyło. Niejeden zwariował i wybiegł z bezpiecznego schronienia, lecz próżno go szukać. Chociaż zabrzmi to ponuro - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło…

Po tych dziwnych wydarzeniach pojawiło się sporo nowych świecidełek, ale takich jeszcze na oczy nie widziałem. Oj słono zapłacą chętni, bowiem każdy stalker wysoko ceni sobie swoje życie...

TERMIN - 14-15.04.2012 (piątek 13.04.2012 godz 19.00 przedstalkerowska część nieoficjalna przy ognisku)

LOKALIZACJA - Ociesęki (woj. Świętokrzyskie)

ILOŚĆ GRACZY - 175

WPISOWE - 60 PLN (mutki - for fun for free)

WYMAGANIA - 21+, stylizacja (reszta wedle uznania)

STRONY GRY - Stalker(zakaz mundurów) /wojsko(wschodnie umundurowanie/kałach) /Bandyta(spodnie dresowe) /mutant(jak rasowy mutant)

Stawiamy na Larpowy klimat imprezy - strzelcy z niedzielnych nie mile widziani

REJESTRACJA uczestników (nie ma oficjalnego rozpoczęcia ponieważ część graczy się już zarejestrowała, nie chcieliście czekać do października to będzie w kwietniu :wink: )

Forma rejestracji uległa zmianie.

Dokładne info co gdzie kiedy i dlaczego www.stalkerseki.fora.pl/

Dla tych co nie byli relacja z tegorocznej edycji

http://www.wmasg.pl/pl/articles/show/160059#answer

Featured Replies

Opublikowano

Byłem, polecam, pojadę. Zaisywać się Ludziska bo warto działać kupą - zasoby na początek są wątłe. Na pewno pojadą już 4 osoby.

Opublikowano
  • Autor

No to jeśli byłeś to widziałeś, ale tym razem będzie ... :twisted:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie chcę robić jakiejś specjalnej reklamy bo to impreza specyficzna i nie każdemu pasuje, jednak ze swojej strony mogę zapewnić, że z całą pewnością ciekawa

byliśmy w zeszłym roku, w tym też się wybieramy, wspominam o tym, bo na liście widziałem, że poza WRU to z KP chyba nikt się nie zapisał, a warto...

Opublikowano
  • Autor

To ja tylko dodam że rejestracja jest do 20 lutego, w tym momencie na liście jest 110 osób.

Rejestracja będzie możliwa po 20 lutego jeśli będą miejsca wolne aczkolwiek takie osoby nie dostaną specjalnego pakietu startowego, który robi zewnętrzna firma dla mnie a listę muszą im przekazać do 1 marca.

Opublikowano

Mnie tylko zastanawiają ramy wiekowe, mnie osobiście krzywdzące :D

A szkoda, bo opona gotowa do pocięcia na naramienniki już się w piwnicy kisi, jakaś klapa od śmietnika na armor również.

No, pozostało poczekać te 3 lata- stalker & fallout for ever!

Opublikowano
  • Autor

Impreza dostała jeszcze dwóch sponsorów i nadal będzie mieć zabezpieczenie medyczne.

Prośba do moda wrzuć linki do tematu (niestety nie mam opcji edycji swojego tematu)

khaki.jpg

marcusgraf.jpg

ZABEZPIECZENIE MEDYCZNE

speedmedpolandasg.png

.

------------------------------

no i ostatnich dwóch sponsorów

camomilitaria.jpg

stalkersponsorblack1.jpg

Opublikowano

Zauważyłem, że obydwie imprezy wzbudzają zainteresowanie w kraju i byłem po prostu ciekaw, czy są ze sobą powiązane.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tematycznie tak ;-) zona nysa 5 robiona przez Memo będzie gdzieś linii historycznej nawiązywać do EMISJI

.

ZAPISY DO STALKERÓW ZAMKNIĘTE w razie potrzeby można się zapisywać na listę rezerwową może ktoś odpadnie lub nie zapłaci (jeśli zapisze się jeszcze z 15 wojaków jest szansa że jeszcze paru stalkerów zarejestruję)

-są miejsca po stronie wojska kilka u bandytów i mutków

.

Dla lekkiego podsycenia klimatu mamy trailer na kwietniową edycję Stalkerseki

Opublikowano

dzięki, filmik daje radę

nie zaszkodziłoby jeszcze montować fotki z laboratorium chemików...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poniżej moja relacja, raczej mało larpowa, ale dająca pojęcie jak tam mniej więcej było...relacje larpowe na pewno gdzieś będą ;-)

A więc wróciliśmy… z Zony Ociesęki.

Opiszę co się działo (mam nadzieję dość szczegółowo) od momentu jak wyjechaliśmy do powrotu.

PIĄTEK

TAM:

O 12.00 startujemy spod LIDLa na Poznańskiej. Jedziemy trzema samochodami po drodze pełno ciężarówek i w połowie trasy wielki korek na 10 km (w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego), robimy objazd i półtora godziny później wracamy na trasę. Wyjechaliśmy o 12.00 w Ociesękach jesteśmy o 21.00….w dużym skrócie.

NA MIEJSCU:

Podjeżdżamy pod bramę, gdzie jest wjazd na teren Zony i pierwsza niespodzianka. Kontrola! Pełno żołdaków, mówiących tylko po rosyjsku przetrzymuje nas przy szlabanie i kombinuje jak tu zebrać trochę łapówki. Ace lżejszy o czteropak, dostał przepustkę i glejt od wojska. Przejechaliśmy przez bramę przy akompaniamencie petard i wystrzeliwanych w powietrze flar. Rozbijanie namiotów, grill, piwko i rozmowy z kolegami z Bielska Podlaskiego (http://wmasg.pl/pl/team/show/73232). Fajna Ekipa. Pozdrawiamy!

SOBOTA:

Rejestracja STALKERÓW się opóźnia, zabrakło ogólnej odprawy o 9.00 jak stało w harmonogramie, ale się w końcu rejestrujemy po podpisaniu oświadczenia. W pakiecie startowym: Karta trupa, legitymacja, leki, gotówka, mapa oraz, ku naszemu zdziwieniu, racja z podgrzewaczem z ARPOLu! Menu na opakowaniu wskazywało na gulasz ze Snorka ;-)

Zona otwarta o 11.30

Decyzja, idziemy do barmana sprzedać noże piankowe (w które byliśmy zaopatrzeni) Dostajemy kasę, jakieś leki i idziemy w Zonę. Znajdujemy anomalię (anomalia to było jaskrawe pudło: niebieskie/żółte/czerwone z napisem anomalia). Na szczęście mieliśmy dużo AntyXów więc mogliśmy wydobyć z anomalii dwa artefakty pod rząd. Jeden to meduza, drugi niewiadomego pochodzenia. Barman nie chce tego kupić, bo jest to artefakt niezidentyfikowany, więc za 30000 rubli identyfikujemy u Naukowców, którzy jednocześnie go kupują za (bodajże)300000 rubli. Jest to bateryjka, są tylko cztery takie w Zonie. Jak przyniesiemy je naukowcom, otrzymamy dużo kasy. Za meduzę dostajemy chyba z 200 tysięcy.

Teraz idziemy po zadanie do Zielarki. Jakoś pałęta się obok nas bandyta oraz mutant, którego udało się przekupić, żeby nas nie atakował. Kiedy ja z Ace’m rozmawiamy z Zielarką, ten bandyta kicając jak rusałka w czasie rui, biega i śpiewa dotykając każdego „Bang, Bang, Lucky Luke”. Patrzymy się zdziwieni co on robi? (może gra jakiegoś idiotę?!) I w tym momencie Zielarka mówi: Nie żyjecie! WTF?!

Po godzinnym respie i otrzymaniu darów od Bendera, zachęceni zyskiem wracamy do wąwozu pijawek (po drodze uciekając przed mutantami), żeby eksplorować następną anomalię, która była obok. Natykamy się tam na dwóch stalkerów, którzy nie chcą odpuścić, nawet za cenę swojego życia, więc zapada decyzja, że odkrywamy wspólnie anomalię i dzielimy się zyskiem. W czasie eksploracji urwało mi nogi i z mutantami na ogonie, wszyscy uciekają a ja, przez 500 metrów jestem wleczony przez Stalkerów do bazy Naukowców. Po drodze ginie Major, który ściągnął na siebie uwagę ścigającego nas Snorka. Przed tym jak zginął udało mu się zabić kilku bandytów, którzy byli w okolicy. Idziemy do Naukowców bo tylko oni byli w stanie mi pomóc. Maść ze snorka działa cuda i mam nogi! Sprzedajemy artefakt (kryształ) za 220000 rubli. Dzielimy się po połowie z dwoma stalkerami.

Przed wyjściem z bazy naukowców zaczepia Matkę stalker, który proponuje sprzedaż plecaka do noszenia dodatkowego artefaktu. Za 3 AntyXy i 1 AntyRad mamy plecaczek.

Przy bazie Naukowców zaczepia nas wojsko i chce wlec na jakieś badania. Na szczęście Kazik miał przy sobie małe flaszeczki z wódką …i udało się ich przekupić. Matka rozmawiał w porucznikiem Szwarcowem i za glejt nietykalności oraz amunicję mieliśmy im podać lokalizację bazy bandytów. Udało nam się znaleźć po drodze dziwne zioła, i ruszyliśmy po informację do Zielarki. Info za ziółka otrzymaliśmy i dogadaliśmy się z wojakami, że po emisji odbierzemy nagrodę.

Zostało pół godziny do Emisji, mieliśmy już dużo Xradów i AntyX, żeby dalej eksplorować. Po drodze kupujemy od Naukowców dwa czynniki AntyPSI i ruszamy z powrotem do wąwozu pijawek, żeby zbadać trzecią anomalię. Po drodze znajdka: koperta trupa a w niej dużo amunicji. Zostało 20 minut do emisji. Docieramy na miejsce. Znowu tych dwóch stalkerów… a w okolicy 50 metrów od anomalii, dwóch mutantów! Biegiem docieram do anomalii, zażywam Xrady i AntyXy i biegiem się ewakuujemy ostrzeliwując się. Mutanty nas gonią jakieś 50metrów i dają sobie spokój.

Emisja i czas na gulasz ze Snorka ;-)

Po emisji identyfikujemy artefakt i wymieniamy za apteczkę i kasę. Matka odbiera amunicję i glejt od wojaków i udajemy się do Barmana po zadanie. Barman szuka pustaków. Jest w stanie za jeden dać kombinezon TN-X7 (warty notabene 5,5mln rubli) i coś jeszcze. Daje nam wskazówki, gdzie mogą być i udajemy się do „Bardzo, bardzo daleko”. Po ponad godzinnej wędrówce przez Zonę (ścigani przez mutanta z kosą) znajdujemy kolejno trzy nietknięte anomalia i zdobywamy 6 artefaktów. Nie mamy już nic do eksploracji anomalii i wracamy na przełaj do baru, nie znajdując pustaka. Po drodze znajdujemy jeszcze trzy anomalia (zaznaczamy sobie ich lokalizację „na później”) i dwie ekipy stalkerów. Jest już ciemno jak docieramy do siebie.

Ze znajdkami idę do naukowców i barmana, udało się zebrać w sumie 1,5mln rubli za co kupujemy apteczki, AntyX (dobry Deal, bo kupiliśmy 100 za jedyne 900 tysięcy zamiast 2mln) i AntyRady. W zamian za Deal, mamy udać się do bazy bandytów i przynieść barmanowi trzy części sputnika. Przystajemy na układ. Po godzinie przerwy (ok. 22.00) okazuje się, że zbyt forsowny marsz i ogólne zmęczenie spowodowało, że tylko trzy osoby z ośmiu dadzą radę udać się jeszcze w Zonę. W związku z tym, ja, Matka i Bender decydujemy się iść tylko po artefakty z wąwozu snorków. Po drodze atakują ich mutanty, obaj giną a ja z racji braku wsparcia, wracam do naszej bazy offgame, i kończymy grę.

NIEDZIELA:

Podsumowanie miało się odbyć o 9.00. Kolejna obsuwa, zaczęło się o 11.30. Ogólne brawa dla Orgów i mutantów ;-). Losowanie nagród. Ace wygrywa książkę a Jan ładowarkę IMAX B6. Już mamy się zbierać, Ace’owi nie odpala samochód. Jazda do Kielc po akumulator, i gdzieś około 13.30 ruszamy w trasę powrotną. Jakby przygód było mało, Ace na trasie, wpada w poślizg przy 120 na godzinę i po zrobieniu 360 stopni wraca na drogę… Po przerwie na odreagowanie, wracamy na trasę a w Toruniu (już bezpiecznie) meldujemy się ok. 22.00.

Co było na plus:

Rekwizyty – duża dbałość o szczegóły

Mutanci – świetnie odgrywali swoje role, poza tym rewelacyjna charakteryzacja. Wytwarzali stan permanentnego zagrożenia ;-)

Teren – wymarzony do tej gry. Nie za duży, nie za mały. Ciekawe zróżnicowanie terenu, mało regularny, że można się pogubić.

Stalkerzy – można było pohandlować i pogadać, ale generalnie nikt sobie nie ufał i to było fajne

Wojacy – fajna postać porucznika Szwarcowa, koleś się wczuł w rolę ;-)

Fajna rzecz z kartą zdarzenia, kiedy po wejściu w anomalię (grawitacyjną) urwało mi nogi i musiałem być transportowany.

Minusy:

Obsuwa czasowa przy starcie i przy zakończeniu. Żeby się czegokolwiek dowiedzieć, trzeba było pytać.

Na początku gry ceny były z kosmosu, dopiero po emisji można było dostać jakieś sensowne ceny (rabaty)

Jeden przypadek z bandytą, który hasał jak rusałka i w niezrozumiały dla nas sposób zabił nas pośpiewując melodyjkę „lakiego luka”, które to zabicie uznał moderator (Zielarka).

Brak wydzielonej strefy offgame na namioty (niby w mieście chodzimy bez magazynków – ale nie było wiadomo, kto jest offgame a kto ingame).

Arena jakoś nie przyciągała – nie wiem dlaczego, ale chyba pomysł nie pyknął.

W zeszłym roku były anomalia duże, średnie i małe (czerwone, żółte i niebieskie). Teraz dla zmyłki były różne kolory a np. w czerwonej był artefakt mało płatny. Szkoda, bo nie szykowalibyśmy się specjalnie na konkretną anomalię, tylko szli po kolei…

Przydałby się spis artefaktów znanych (i ich cennik) – żeby można było się targować z ceną ;-)

Szkoda, że tak krótko. Gdyby można było się rejestrować w piątek wieczorem, i od soboty rana (od 3.00-4.00 rano) byłaby otwarta Zona, gra toczyłaby się cały dzień i można na spokojnie skończyć o północy w sobotę.

Wydaje mi się, że punkt rejestracyjny mógłby być osobno (tam gdzie była siedziba Orgów), żeby nie mieszać elementów LARPowych z tymi organizacyjnymi)

Podsumowując:

Wyjazd epicki! Polecam każdemu z osobna, kto lubi polarpować, taką grę. W załączeniu kilka poglądowych fotek jak wyglądały rekwizyty w grze (jakość jest rewelacyjna!), bo ogólne fotki pewnie zobaczycie na wmasgu czy innych forach… więc nie wrzucam.

Polecam szczerze, jak Gyver będzie jeszcze organizował, NA PEWNO pojadę i reszta W.R.U. również ;-)

MAPA:

http://imageshack.us/f/109/mapagraczyseki2012.jpg/

FOTKI REKWIZYTÓW:

https://picasaweb.google.com/114201829332266876098/Stalker

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Ace na trasie, wpada w poślizg przy 120 na godzinę i po zrobieniu 360 stopni wraca na drogę

Chyba za bardzo się podniecił tym nowym akumulatorem.

Fajna rzecz z kartą zdarzenia, kiedy po wejściu w anomalię (grawitacyjną) urwało mi nogi i musiałem być transportowany.

No Jan to chyba najbardziej się ubawił. ;)

Opublikowano
Chyba za bardzo się podniecił tym nowym akumulatorem.

Możecie się śmiać, ale nikomu nie życzę by mu rzuciło dupskiem przy wyprzedzaniu. Winne okazało się zbyt niskie ciśnienie w oponach. Zawsze sprawdzajcie czy kolesie z warsztatu zmieniając Wam zimówki pompują opony jak trzeba, bo jak spadnie deszcz to się można w rowie obudzić.

Opublikowano
Możecie się śmiać, ale nikomu nie życzę by mu rzuciło dupskiem przy wyprzedzaniu. Winne okazało się zbyt niskie ciśnienie w oponach. Zawsze sprawdzajcie czy kolesie z warsztatu zmieniając Wam zimówki pompują opony jak trzeba, bo jak spadnie deszcz to się można w rowie obudzić.

Żartuję, ja to bym pewnie zszedł na zawał w takiej sytuacji. Dobrze, że bez szwanku dotarliście do celu i przepraszam, że bez pożegnania, ale wyście do Kielc, a mój kierowca odjeżdżał.

Opublikowano

Nie chcę roztrząsać 360ki ale ja to pamiętam tak: widzę tylne światła Toyoty, zaraz widzę przednie, trochę jedzie bokiem, znów widzę tylne, Ace zjeżdża na pobocze a z auta wyskakuje Kasia z fajką :D

heh, dobrze móc się z tego pośmiać ale niewiele brakowało...

wracając jednak do tematu: trzeba chyba będzie uderzyć ja jakiegoś innego Stalkera teraz. Guyver niestety ogłosił koniec... (mam nadzieję, że jednak zbierze energię/motywację, zapije Polo Cocktą, zrobi bilety po 100zł i odpali następną edycję)

Na Ociesękowym forum wyczytałem pewną ciekawostkę: średnia wieku graczy wynosiła prawie 30 lat.

Opublikowano

wracając jednak do tematu: trzeba chyba będzie uderzyć ja jakiegoś innego Stalkera teraz. Guyver niestety ogłosił koniec... (mam nadzieję, że jednak zbierze energię/motywację, zapije Polo Cocktą, zrobi bilety po 100zł i odpali następną edycję)

Na Ociesękowym forum wyczytałem pewną ciekawostkę: średnia wieku graczy wynosiła prawie 30 lat.

Słyszałem jakoby Nysa odpuściła fochy i jednak odbędzie się kolejna edycja. (pogłoska)