Opublikowano 8 Grudnia 201114 l Mam małe pytanko do szanownych forumowiczów... Stoję powoli przed wyborem baterii do mojej Giety i zastanawiam się nad rodzajem. LiPo 11,1v czy NiMH 10,8v? Jestem w tym kompletnie zielony
Opublikowano 8 Grudnia 201114 l Jak masz miejsce, to bierz nimh, jak masz mało miejsca i dużo kasy, to weź lipo, ale pamiętaj, że potrzebujesz ładowarkę z balanserem.
Opublikowano 9 Grudnia 201114 l I pytanie czy na pewno 11,1 potrzebujesz. U mnie młóci jak szatan. Polecam sprawdzić przed ewentualnym zakupem jak sobie radzą różne lipolki (różne U i C) z docelową konfiguracją.
Opublikowano 9 Grudnia 201114 l Pod M140 już tylko 11,1V, 7,4V będzie mało. No i LiPO oczywiście, NiXX to przeżytek.
Opublikowano 9 Grudnia 201114 l Rzoq, na Twojej konfiguracji LiPo 11,1 1600mAh i 20C (M140, GB v3, silnik CYMA) daje ok 1100 bb/min, więc mocniejsza raczej nie będzie potrzebna
Opublikowano 9 Grudnia 201114 l Autor No dobrze, uświadomiliście mnie panowie wystarczająco żeby być za LiPo Myślałem o bateriach od Turnigy chyba, że macie coś innego godnego polecenia?
Opublikowano 9 Grudnia 201114 l Turnigy to bardzo dobre baterie z tych w rozsądnej cenie. Są oczywiście dużo lepsze firmy w stylu Kokam czy Nosram ale ich cena jest kilkukrotnie wyższa niż Turnigy.
Opublikowano 9 Grudnia 201114 l Dokładnie, ale Turnigy już są u nas używane przez wiele osób od długiego czasu i myślę że nie ma nic lepszego w stosunku cena-jakość. Najlepiej jeszcze bierz Nano-Tech, są jeszcze bardziej żywotne
Mam małe pytanko do szanownych forumowiczów...
Stoję powoli przed wyborem baterii do mojej Giety i zastanawiam się nad rodzajem. LiPo 11,1v czy NiMH 10,8v?
Jestem w tym kompletnie zielony