Opublikowano 25 Października 201114 l Może ktoś ma ochotę się wybrać :-) http://rus.mil.pl/forum/discussion/3111/1/zlot-minski-kociok-2012-organizacja-wyjazdu/#Item_10
Opublikowano 25 Października 201114 l Zeromag, http://airsoftgun.by/forum/album_cat.php?cat_id=155 ja bym się wstępnie pisał Ale jadziem pociągiem, cobym się napić mógł tym razem, a nie jak zawsze frajer za fajerą Edytowane 25 Października 201114 l przez Gość
Opublikowano 25 Października 201114 l a gdzie to dokładnie jest ??? (pytam w kontekście jazdy pociągiem - bo jak, q**a, wypadną przesiadki za często, to się zmachamy przed imprezą z samego powodu dygania tobołów wzdłóż i wszerz peronów ) oraz czy jest jakiś orientacyjny termin ?
Opublikowano 25 Października 201114 l W tym roku termin był 16-17.07.2011 więc pewnie w przyszłym będzie podobnie
Opublikowano 25 Października 201114 l Zawsze można wynająć autokar, co uważam za najrozsądniejsze rozwiązanie przy odpowiedniej liczbie chętnych!
Opublikowano 25 Października 201114 l Ja też z chęcią bym się wybrał. No i piosenki rajdowej wypadałoby się nauczyć
Opublikowano 25 Października 201114 l 5'nizza wymiata! :twisted: Szkoda tylko, że w Polsce kojarzy się z takim gniotem, jak "Wojna polsko-ruska"...
Opublikowano 26 Października 201114 l Bardzo chętnie. Ale zobaczę jak z urlopem. Bus był by optymalnym rozwiązaniem. Rozumiem, że jedziemy na 4 dni?
Opublikowano 26 Października 201114 l Jeśli chcemy spędzić 8 godzin w kolejce do granicy to jedźmy busem. Aby nie stać w kolejce jedyne rozwiązania to: jechać z innymi polakami w kolumnie samochodów, którą celnicy sprawdzają wiedząc wcześniej o naszym przyjeździe co wcale nie wyklucza stania kilku godzin w kolejce do granicy, albo pojechać pociągiem, względnie polecieć samolotem (chociaż nasze repliki raczej wykluczają tę opcję). Więc pozostaje tylko pociąg + dojazd do Warszawy lub ewentualnie Białegostoku i tam zostawienie samochodów. Do tego dochodzi jeszcze ryzyko jeżdżenia samochodem po Białorusi, którego nie muszę chyba szczegółowo objaśniać. Dość powiedzieć że milicja jest bardzo niewyrozumiała dla obcokrajowców i spotkanie z wyjątkowo tępym milicjantem może skończyć się dość kosztowną łapówką. Do tego samochód to łatwy kąsek dla złodziei. Oczywiście dużymi minusem podróżowania pociągiem jest konieczność zabrania wszystkiego na sobie, co przy naszym przyzwyczajeniu do zabierania jeszcze 10 baterii na zapas i 20 porcji MRE skitranych w samochodzie, może okazać się trudne do wykonania, ale przecież jakby się udało to będziemy zajebiści Znalezione na szybko połączenie: Warszawa Centralna Minsk odj 21:00 przyj 8.00 można się skimać w wagonie i wypoczętym dojechać na miejsce Czy ktoś gawarit pa russki? Edytowane 26 Października 201114 l przez Gość
Opublikowano 26 Października 201114 l Jeśli chcemy spędzić 8 godzin w kolejce do granicy to jedźmy busem Co się przejmujesz? I tak będziemy zalani
Opublikowano 26 Października 201114 l Autor Pomysł z wynajęciem Busa mi się najbardziej podoba :-) , trzeba jeszcze wziąć pod uwagę przewożenie replik :-) . ------------------------------ Trzeba było by policzyć koszty ale odejdzie koszt dojazdu na miejscu , także transport całego szpeju wtedy będzie o wiele łatwiejsza. I cały komfort wyjazdu znacznie nam się poprawi niż w przypadku Kolei Edytowane 26 Października 201114 l przez Gość
Opublikowano 26 Października 201114 l i zawsze można zostawić prywatne rzeczy w zamkniętym busie, a nie w namiocie.
Opublikowano 26 Października 201114 l Jedna rada jak będziecie w tamtych okolicach to uważajcie na mgłę , bywa zabójcza , co do obcych celników i policjantów i innych mundurowych, to możecie mi wierzyć potrafią zepsuć każdy wyjazd, mam w tej kwestii małe doświadczenie z Niemcami i Czechami, a to dopiero przedsmak tego co czeka na wschodzie.
Opublikowano 26 Października 201114 l Jak Whisky pojedziesz z nami to zdobędziesz jeszcze doświadczenie ze wschodnimi a do tego zostawisz tam resztki swojej wątroby
Opublikowano 26 Października 201114 l Też się chętnie wybiorę. Czy ktoś gawarit pa russki? Znam cyrylicę. ;P
Opublikowano 4 Stycznia 201214 l To jak misie pysie? 2 miechy minęły, czasu jeszcze dużo, ale listy kolejkowe możemy sobie porobić i skontaktować się z tym człowiekiem z rus.mila co też się ogarnia. Ja póki co nadal chętny. 1. bender 2. ...
Opublikowano 4 Stycznia 201214 l Warszawa-Mińsk na Białorusi rozkład jazdy PKP odjazdy codziennie godz. wyjazdu 19.12 godzina przyjazdu 6.40 czas podróży 10.28 Rozkład jazdy Mińsk Białoruś-Warszawa odjazdy codziennie godz. wyjazdu 20.50 godzina przyjazdu 7.05 czas podróży 11.15 Koszt biletu to ok. 230-250 pln. Stan aktualny na dzień 01.01.2011 + koszt wizy (25 Euro+ koszty pośrednictwa agencji), + koszt racji żywnościowych i uczestnictwa w imprezie
Opublikowano 4 Stycznia 201214 l To ja wybieram Kociołek Węgierski, jak dobrze trafisz to za 5-6 zeta, smaczny i jechać nie trzeba taki kawał
Może ktoś ma ochotę się wybrać :-)
http://rus.mil.pl/forum/discussion/3111/1/zlot-minski-kociok-2012-organizacja-wyjazdu/#Item_10