Witam. Temat założyłem, by dowiedzieć się, jaki byłby ewentualny popyt na używane SWD od A&K w jednej z dwóch wersji. Obie byłyby w gruncie rzeczy jedną i tą samą repliką. Nie taką samą, ale tą samą.
Pierwsza z nich to SWD ze ZnAlu z łożem/chwytem przednim z ABSu. Prezentuje się następująco:
Wewnętrznie jest w bardzo dobrym stanie. Regularnie czyszczona, smarowana itd... Przed wysłaniem również może przejść przegląd na rzyczenie kupującego. Zewnętrznie natomiast... (?) Obdarłem ją celowo papierem ściernym na wzór ostrego odpowiednika ze zdjęcia od wujka google, bo z niechęcią patrzyłem na taki ideeeaaaałłł, to nie jest samochód, który ma się świecić... Moim zdaniem, obdarta jest wizualnie zbliżona do ostrego odpowiednika, a zatem wygląda lepiej. Niczego jej nie brakuje. Przebieg może sięgać około 1000 bb's. Używałem jej zaledwie kilka razy, bo często była zastępowana przez cymkę 048. Jak mi się coś przypomni, lub Wam, to mogę jeszcze posłodzić.
Druga jej wersja, to ta sama replika w drewnie. Jak to będzie wyglądało, pojęcia nie mam. Drewno w SWD od A&K wygląda tak:
Od jakiegoś czasu chodzi za mną dorobienie sobie drewienek.
Drewna, które mam zamiar do niej założyć, byłyby to sklejkowe kolba i chwyt(materiał ten sam lub podobny jak w nowych cymach i SWD od A&K) wykonane na zamówienie u kogoś, kto bardzo dobrze byłby w stanie odwzorować je na ABSowych częściach. Wykończenie pozostawiłbym dla siebie lub dopasował pod klienta. Stolarką zająłby się w tym wypadku profesjonalista, malowaniem ja.
Zawsze dążyłem do postarzenia i podniszczenia replik, żeby nadać im jakiegoś(odpowiedniego moim zdaniem) charakterku. To samo tyczyłoby się drewienek w SWD. Jeżeli ktoś zdecydowałby się na zakup mojego SWD z drewnami wykończonymi wg. mojego uznania mógłby liczyć na efekty zbliżone do tych:
Pierwszą z wersji chciałbym sprzedać za jakieś... 250zł Drugą za 400zł.
Sugestie, zgłoszenia itp od ewentualnych zainteresowanych poproszę na PW lub w odpowiedzi do tematu. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany samym drewnem do SWD za 150zł, wyglądającym tak jak to w AK też może dać znać.
Temat ma pomóc mi zdecydować, czy wysilić się na szukanie czasu, by wykonać drewniane kopie kolby i chwytu, czy może puścić to SWD takie, jakie jest teraz, z ABSem.
Featured Replies
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Witam. Temat założyłem, by dowiedzieć się, jaki byłby ewentualny popyt na używane SWD od A&K w jednej z dwóch wersji. Obie byłyby w gruncie rzeczy jedną i tą samą repliką. Nie taką samą, ale tą samą.
Pierwsza z nich to SWD ze ZnAlu z łożem/chwytem przednim z ABSu. Prezentuje się następująco:
http://4ti12znin.cba.pl/SWD1.jpg
Wewnętrznie jest w bardzo dobrym stanie. Regularnie czyszczona, smarowana itd... Przed wysłaniem również może przejść przegląd na rzyczenie kupującego.
Zewnętrznie natomiast... (?) Obdarłem ją celowo papierem ściernym na wzór ostrego odpowiednika ze zdjęcia od wujka google, bo z niechęcią patrzyłem na taki ideeeaaaałłł, to nie jest samochód, który ma się świecić... Moim zdaniem, obdarta jest wizualnie zbliżona do ostrego odpowiednika, a zatem wygląda lepiej. Niczego jej nie brakuje. Przebieg może sięgać około 1000 bb's. Używałem jej zaledwie kilka razy, bo często była zastępowana przez cymkę 048. Jak mi się coś przypomni, lub Wam, to mogę jeszcze posłodzić. 
Druga jej wersja, to ta sama replika w drewnie. Jak to będzie wyglądało, pojęcia nie mam. Drewno w SWD od A&K wygląda tak:
http://4ti12znin.cba.pl/SWDkolba.jpg
Od jakiegoś czasu chodzi za mną dorobienie sobie drewienek.
Drewna, które mam zamiar do niej założyć, byłyby to sklejkowe kolba i chwyt(materiał ten sam lub podobny jak w nowych cymach i SWD od A&K) wykonane na zamówienie u kogoś, kto bardzo dobrze byłby w stanie odwzorować je na ABSowych częściach. Wykończenie pozostawiłbym dla siebie lub dopasował pod klienta. Stolarką zająłby się w tym wypadku profesjonalista, malowaniem ja.
Zawsze dążyłem do postarzenia i podniszczenia replik, żeby nadać im jakiegoś(odpowiedniego moim zdaniem) charakterku. To samo tyczyłoby się drewienek w SWD. Jeżeli ktoś zdecydowałby się na zakup mojego SWD z drewnami wykończonymi wg. mojego uznania mógłby liczyć na efekty zbliżone do tych:
http://4ti12znin.cba.pl/AKchwyt.jpg
http://4ti12znin.cba.pl/AK2.jpg
Pierwszą z wersji chciałbym sprzedać za jakieś... 250zł Drugą za 400zł.
Sugestie, zgłoszenia itp od ewentualnych zainteresowanych poproszę na PW lub w odpowiedzi do tematu. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany samym drewnem do SWD za 150zł, wyglądającym tak jak to w AK też może dać znać.
Temat ma pomóc mi zdecydować, czy wysilić się na szukanie czasu, by wykonać drewniane kopie kolby i chwytu, czy może puścić to SWD takie, jakie jest teraz, z ABSem.