Opublikowano 10 Października 201114 l http://fakty.lca.pl/news,29791,Postrzelony_pracownik_McDonald_s.html pozwole sobie calosci zdazenia nie komentowac...
Opublikowano 10 Października 201114 l Przez takich jak on obrywa nie jednostka lecz całe środowisko airsoftowe
Opublikowano 10 Października 201114 l No cóż, mam dziwne wrażenie że sprawca nie ma nic wspólnego ze społecznością ASG poza repliką... Jak tak będzie częściej to się doczekamy modelu niemieckiego, ale po polsku(to dopiero by była zgroza, płacz i lament).
Opublikowano 10 Października 201114 l Autor no niestety przez takie wybryki osob niezwiazanych srodowisko cierpi. i tutaj powazny problem bo z jednej strony ASG stara sie pozostawac poza 'mainstreamem' zeby nie popularyzowac szczelania wsrod takich jednostek a z drugiej nie ma mozliwosci szybkiej odpowiedzi odpowiedniej osoby wystepujacej jako rzecznik czy ktos tego pokroju. juz widze jak to pani reporter zagai 2 typkow strzelajacych sie za torami w dresach bez ochrony oczu chociazby, o to jak latwo taka bron kupic itp. itd. Moze rzeczywiscie powinny byc prowadzone pewne rejestracje osob kupujacych repliki czy podobne rozwiazania prawne...
Opublikowano 10 Października 201114 l Autor swoja droga jakim trzeba byc imbecylem zeby takie akcje robic ?!
Opublikowano 10 Października 201114 l no niestety przez takie wybryki osob niezwiazanych srodowisko cierpi. i tutaj powazny problem bo z jednej strony ASG stara sie pozostawac poza 'mainstreamem' zeby nie popularyzowac szczelania wsrod takich jednostek a z drugiej nie ma mozliwosci szybkiej odpowiedzi odpowiedniej osoby wystepujacej jako rzecznik czy ktos tego pokroju. juz widze jak to pani reporter zagai 2 typkow strzelajacych sie za torami w dresach bez ochrony oczu chociazby, o to jak latwo taka bron kupic itp. itd. Moze rzeczywiscie powinny byc prowadzone pewne rejestracje osob kupujacych repliki czy podobne rozwiazania prawne... Teraz w polskiej wersji językowej: Niestety przez takie wybryki osób niezwiązanych środowisko cierpi i tutaj poważny problem, bo z jednej strony ASG stara się pozostawać poza "mainstreamem", żeby nie popularyzować strzelania wśród takich jednostek, a z drugiej nie ma możliwości szybkiej odpowiedzi kompetentnej osoby występującej jako rzecznik czy ktoś tego pokroju. Już widzę jak ta pani reporter zapyta 2 typków strzelających się za torami w dresach bez ochrony oczu o to jak łatwo taką broń kupić? Może rzeczywiście powinny być prowadzone pewne rejestracje osób kupujących repliki czy podobne rozwiązania prawne. Myślę, że o 100 razy lepiej się to czyta. Swoją drogą poprawiłem tylko błędy ortograficzne. Składnia zdania pozostawia czasem trochę do życzenia, ale za to już nie odpowiadam.
Opublikowano 10 Października 201114 l Autor Przepraszam, poprawie. Pisane nad talerzem po zbyt dlugim pobycie w robocie. Nie chłoszczcie.
Opublikowano 10 Października 201114 l Myślę, że nikt więcej się już nie doczepi. Wychłostałem Cię i starczy hehe. "Piszmy poprawnie" taka idea przyświeca na forum.
Opublikowano 10 Października 201114 l Arthi, niestety takich imbecylów jest więcej. To tylko jest odzwierciedlenie czasów w jakich żyjemy. Kiedyś problemem wręcz środowiskowym było strzelanie ze skobli, nie jeden wytargany został za uszy przez pana dzielnicowego.A było to dla strzelających i śmieszne i zabawne.Tylko nie dla tych którzy obrywali, jak i dla tych co gumki w pasmanterii kupić chcieli. Bo nie raz słyszałem tekst "a co gówniarzu do strzelania potrzebne??" :lol: No tak, ale prawdą jest że są to zdarzenia niepotrzebne, i całkowicie trafiające w nasze środowisko, choćby nawet nie celowo. Czy rejestracja replik pomogła by? Myślę że nikt na to się nie odważy, bo nie ma to sensu,jest to bardzo trudne. Natomiast ograniczyć, zakazać, stłamsić, zepchnąć do podziemia, to każdy ustawodawca mógłby zrobić w mig.Bo jest to najprostrze. Tego powinniśmy się obawiać. Chyba że jest inna opcja, też możliwa, że wszystkim będzie to zwisać, zaakceptują w pełni środowiska ASG, i inne wolnostrzleckie, a takie wybryki czysto chuligańskie potraktują poprostu marginalnie. To było by chyba najlepsze...8) Edytowane 11 Października 201114 l przez Gość
http://fakty.lca.pl/news,29791,Postrzelony_pracownik_McDonald_s.html
pozwole sobie calosci zdazenia nie komentowac...