Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa tania bateria

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie baterii którą znalazłem w internecie na stronce modelarskiej w Toruniu. Aktualnie używam baterii dołączonej do repliki https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032a_black_style-592.html (NI-Cd 1200mAh 8.4V). A bateria którą znalazłem ma 1800mAh i 7.2V http://intermodel.pl/product_info.php?cPath=5_69_67&products_id=623 . Kosztuje tylko 40zł i to bez kosztów przesyłki bo sklep jest w Toruniu. Jednak chciałbym wiedzieć czy napięcie 7.2 dużo obniżyło by mi szybkostrzelność i czy w ogóle replika by mi "odpaliła". Tą baterie kupiłbym jeżeli już tylko jako taką rezerwową w razie jak by mi padła ta moja. A taką dobrą baterie kupie jak uzbieram kasę na baterie razem z ładowarką czyli podejrzewam około 200zł.

Featured Replies

Opublikowano

1. O ile w ogóle ruszy to patrz pkt. 2

2. ROF będzie żałosny :)

Opublikowano

Nic dodać, nic ująć :D

Śmigaj na razie na stockowej jeśli daje radę. Za 200 zł to masz LiPo z ładowarką, więc lepiej dozbierać :)

Opublikowano

Eee, na allegro za 52zł idzie dorwać bardzo fajne lipo, gorzej z ładowarką ;) .

Opublikowano

Ładowarkę do LiPo używałem najtańszą Turnigy za około 40 złotych. Niby nie jest polecana, ale z akumulatorem Turnigy 11,1V 1,8Ah (za 60 złociszy) współgrało świetnie, nie mam zastrzeżeń do takiego zestawu.

Opublikowano
  • Autor

No tak właśnie myślałem że jak już baterie będę kupował to LiPo i od razu ładowarkę. Ta tania miała być w razie jak by coś strasznego się stało z tą moją stockową na manewrach lub w przed dzień (pękła, złamała się, wybuchła, rozładowała się do 0 :razz:) żeby mieć taką ostatnią deske ratunku. Ale jeśli jest szansa że w ogóle może mi nie odpalić to niegodzę się na takie ryzyko :razz:

A to jaką LiPo wybrać z jakim napięciem i jaką ładowarkę to konkretnie się zapytam jak już uzbieram fundusze. Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Ja zmieściłem się w 180 zł przy przesyłce z HK, mam świetną ładowarkę i baterię, która uciągnie wszystko:

- bateria

- ładowarka

Ze starego kompa wyprułem zasilacz i jestem bardzo zadowolony z takiego zestawu. Pozatym w hobby kingu mają mnóstwo ciekawych fantów, warto chociażby przerobić sobie wtyki w baterii na mniej zawodne niż tamiya: t-connector lub XT60.

Jest też wtyczka do zapalniczki i przejściówka do wszystkiego, porobiłem sobie podobne sam, ale taniej wychodzi kupić w HK.

Przy jednym zamówieniu z ładowarką warto też zakupić akumulatorki, trzymają bardzo długo i przydadzą się do zasilania chociażby radiotelefonów czy latarek: AAA i AA.

Przesyłka kosztuje ~20$ i idzie kilka dni. Jak kupicie coś przez linki, które podałem w ciagu 10 dni to dostanę bonus :D

Sklep polecił mi JarekM i do dziś jestem mu wdzięczny - można sporo zaoszczędzić w stosunku do zakupów w PL.

Pozdr