Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drum - jak klasyfikować

Opublikowano

do tej pory nie było tego problemu ale zastanawiałem się jak na scenariuszach powinny być klasyfikowane magazynki typu Drum , i ile BB mogą przenosić ????

Featured Replies

Opublikowano

Moim zdaniem jako broń wsparcia . A jeśli chodzi o to ile BB , to zależy od organizatora spotkania , myślę , że 2 tysiące to rozsądna liczba;)

Opublikowano

jeżeli gra typu MilSim zakłada ładowanie magazynków do takiej samej jak w ostrym odpowiedniku to KM powinien dostać (wg mnie) około 230~250 kulek. (dlaczego: magazynek typu mid/low ładujac do 30 kulek, sa magazynki które podadzą do komory 28 29 kulek, wiec zakładamy że jest możliwość by taki magazynek podał dokladnie tyle co ostry odpowiednik (czytaj dokładasz jedną kulke lub 2 do maga), KM nie poda około 30~50 kulek co jest około 1/4 limitu 200 jakie sa w ostrej broni)

ale jako że 200 to minuta zabawy to KMista w US ma przy sobie w sumie 3 boxy po 200 kul więc maxymalnie 600 przy sobie. (limit na całą grę zależnie od zadania)

dodatkowa amunicje przenosza koledzy z jego druzyny.

opcja z dołączaniem maga z kmu wg mnie to bzdura - to nie jest tak jak z wyciąganiem maga z M4 klick i nie ma, ty trzeba się pomęczyć a elementy sa narazone na uszkodzenie, czasem odłączenie bateri -luzuja się styki - gdzie tka naprawdę znalezienie miejsca, wyciągnięcie kulek dosypanie zajmuje itak dużo więcej czasu niż wymiana boxa normalnie!

teraz uwaga do tego co napisałem jest taka że KM powinien mieć przewagę zasięgu nad karabinem szturmowym, bzdurą jest targanie kmu z 600 kulkami kiedy taki trooper obwiesi się 20 magazynkami 450fpsami i niewiadomo jaką długa prec lufą , wtedy sugerował bym zwiększenie limitu przynajmniej 2 krotnie żeby istniała jakaś przewaga nad tym co ma taki zwykły szturmowiec(przy założeniu że km w stocku ma około 400 i strzela tylko serią - tuning mocowy zwiększa ryzyko uszkodzenia)

to jest moja teoria na boxy drumy czy jak by to zwał