Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

G36 Zawieszenie taktyczne

Opublikowano

Witam!

Zwracam się do Was z pytaniem o to,jakie zawieszenie taktyczne będzie najlepsze (najwygodniejsze) do G36[G608-4] pełnowymiarowego,z sześcioma otworami w chwycie przednim?

Z góry dziękuję za odpowiedzi,pozdrawiam oraz życzę wszystkim wesołych świąt!

P.S. Poprawiłem swój błąd.

Edytowane przez Gość

Featured Replies

Opublikowano

Zależnie od warunków, w jakich będzie używana replika (G36? czy może G36k lub G36C? skoro tego nie sprecyzowałeś, to zakładam, że pełnowymiarowe G36) 2 lub 3 pkt - masz w czym wybierać.

Odpowiedź równie precyzyjna jak pytanie.

Opublikowano

Ja tradycyjnie obstawiam 3-punktowe :)

Opublikowano

To ja nie podpowiem żadnego konkretnego (mimo że VTac jest niezły ;) ), ale radzę zwrócić uwagę na jedną rzecz - ludzie wieszają długie emki na paskach montowanych na końcu łoża i kolbie, a potem narzekają na chwiejną lufę. W przypadku G36 aż tak źle nie powinno być, aczkolwiek CA36 jakie niedawno posiadałem zaczęło pięknie pękać w miejscu, gdzie na komorę zamkową działały największe siły. M.in. z tego powodu noszę moje G36C na zawieszeniu jednopunktowym przymocowanym do oczka koło zatrzasku kolby. To tylko zabawki i nie wytrzymają tego, co się robi z prawdziwą bronią, nawet jeśli jest to... noszenie.

Opublikowano

Brit - weź tylko pod uwagę że kolega ma pełnowymiarowe G36 czyli wiosło a G36C to jednak krócinka ;) I o ile noszenie G36C na 1 punktówce jest bardzo wygodne o tyle zwykle G36 na 1 punktówce będzie raczej masakrycznie niewygodne.

Opublikowano

Wiem wiem, dlatego napisałem że noszę tak krótkie G36. Mimo wszystko 1pt nawet przy króciutkich giwerkach jest problematyczny, jeśli replika wisi na nim luźno i klęczymy - trzeba się ratować jakimś weapons-catchem czy innym cudem, jeśli się nie ma majtać... z kolei przed ryciem lufą w ziemi ratuje ściągacz na zawieszeniu.

Jedno mogę stwierdzić z całą stanowczością - cokolwiek weźmiesz, niech będzie to oparte na szerokiej taśmie, wąskie są o kant dupy rozbić.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Uzupełniając wypowiedź Brita - taśma powinna być pomiędzy 40mm a 50mm szerokości, poniżej 40mm są za wąskie i może się wrzynać itp a powyżej 50mm to już przesada i ze względu na dużą szerokość może być niewygodna lub utrudniać noszenie.