Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grupa wzorująca się na wspólczesne wojska Rosji

Opublikowano

Witam czy byli by chętni na stworzenie w Toruniu grupy wzorującej się na współczesne wojska Rosji.

wymagania:

- w miarę współczesny mundur rosyjski

- oporządzenie rosyjskie

- replika broni używanej w armii Rosji

forma i zakres oczywiście do omówienia jeśli będą chętni

odpowiedzi proszę na forum lub na GG 3069901

1. Zeromag.

Featured Replies

Opublikowano

Wątpię żeby w jednym mieście zgromadzić tyle ludzi by można było już to nazwać grupą. Jak już to w kuj-pom. Dochodzi tu kwestia popularności ruskiego szpeju w asg, który jest raczej oryginalny i nie spotykany tak często jak powiedzmy wz.93, dpm (tu akurat miałem na myśli tylko mundury). Bo np. sam byłbym chętny (jeżeli wiek nie byłby problemem) ale tu też dochodzi kwestia manewrów itp. Bo rozumiem, że odbywałyby się w Trn, a dojazd nie byłby taki prosty. Kwesta do rozwiązania ;-).

Co nie zmienia faktu, że pomysł bomba. W końcu coś nastawionego na ruskich :-).

Trochę pomarudziłem i Pozdrawiam :roll:

Opublikowano

Sky daj spokój z dojazdem. Osobiście z wioski oddalonej o 60km od Bydg dojeżdżam na warsztaty i daję radę. Dobry pomysł zeromag. Zawsze można nawiązać współpracę z kimś z poza województwa. Wiem, że w Poznaniu jest grupa robiąca Specnaz, a wcześniej VDV.

Opublikowano

Na naszym podwórku KP brakuje zgranej frakcji ze wschodu - trzymam kciuki Zero.

Opublikowano
VDV.

A co to za twór ten VDV?? Może o DVD Ci chodziło ... :roll:

Opublikowano
A co to za twór ten VDV?? Może o DVD Ci chodziło ... :roll:

Ruskie powietrzno-desantowe.

Opublikowano

Chodziło mi o Vozdushno-Desantnye Voiska(VDV). Przepraszam, że nie napisałem tego taktycznie. Następnym razem wstawię razem z obrazkiem.

Jeszcze raz, powodzenia.

PS. Jak już zgarniesz chłopaków to może jakieś wspólne warsztaty zrobisz z Brytolami? :)

Opublikowano

A we Włocławku nie ma przynajmniej kilku chłopaków, którzy z powodzeniem lansują się po ruskiemu?

Opublikowano

No dobra przekonałeś mnie :-). W sumie od czego jest PKP i PKS. Sory za mój mały przejaw lenistwa. Ale nadal jestem jak najbardziej za takim pomysłem, bo rusofili jest jak na lekarstwo i dobrze by było ich zebrać do "kupy".

PS. Jak już zgarniesz chłopaków to może jakieś wspólne warsztaty zrobisz z Brytolami? :)

To też jest zacny pomysł. :-)

P.S.

Zero masz PW.

Opublikowano

Bedzie jakieś urozmaicenie. Trzymam kciuki.

Opublikowano

Luka, WDW. VDV jest takim samym 'czymś' jak SVD czy Dragunov. Ani w języku Polskim, ani w Rosyjskim nie używa sie litery V. Stostują ją kraje w ktorych litera 'W' ma inne brzmienie niż w Rosji, Polsce.

Na Britisz, Rojal czy Nejwi byś pewno kręcił nosem.

Opublikowano

Jak już Wilku napisał - tu jest Polska, tu nie ma Dragunovów, Kalashnikovów czy VDV. Jest Dragunow, Kałasznikow i WDW.

PS: Potrenujcie Panowie umiejętność wychwytywania ironii bo macie spore braki.

Opublikowano

Przepraszam Cię. Masz rację. W dobie filmów pokroju 9 Kompani zapominam o tym. Major wybacz mi moje zachowanie. Chciałem dobrze :)

@Masz rację.

@Sam też nie cierpię pisowni 'SVD', a złapałem się na 'VDV'

Opublikowano

Sam byłbym chętny na takie coś. Oczywiście jeżeli minimalnym wiekiem członka grupy nie będzie 18 lat ;)

Opublikowano
  • Autor

Natłoku chętnych nie ma :-) ale mimo wszytko limit wiekowy chciał bym ustawić na poziomie +18. Co do umundurowania to Florę można dostać już od 150 zł :-) , rozmawiałem z Frontowcem na temat mundurów ANA , czekam aż przyjdzie KROT w cenie 250 zł, cena wyższa niż za florę ale jednak sporo niższa niż od innych producentów. Jednak o jakości będzie można się wypowiedzieć jak dostanę go do rąk. Oporządzenie niestety to już faktycznie około 200 zł przy dobrej okazji na allegro lub rus.mil.pl . Czekam dalej na chętnych :-)

1. Zeromag

Opublikowano

Oj macie 2 lata na zbieranie szpeju i kasy :D

Opublikowano

Dobra inicjatywa !!! Życzę powodzenia. :)

Opublikowano

Jeżeli chcielibyście sprzęt/mundury etc używane współcześnie przez Spectnaz zapraszam na PW.

Pozdrawiam

SR12 :)

Opublikowano

Na mnie możesz liczyć, sukienka się znajdzie i SWD też ;-) ...grupa rekonstrukcyjna to to może nie będzie, ale do stylizacji wystarczy... ;-)

Opublikowano
Oj macie 2 lata na zbieranie szpeju i kasy :D

No tak ale na ruskich nie stylizuje się co druga grupa i członków nie będzie się brało z łapanki ("o bo chcesz to choć"), bo po prostu ruskie są specyficzne i oryginalne. I będą zgłaszać się ludzie, którym to pasuje, lubią ruskie klimaty i najprościej w świecie to odpowiada i podoba. Więc moim (i Wicia) zdaniem każdy chętny powinien być brany pod uwagę. Nie mówię tu o np. 14to czy iluś tam latkach, ale powiedzmy 16 lat z jakimś stażem w airsofcie. Ale to tylko moja uwaga i nic więcej już nie mówię :-) bo zaraz będzie dyskusja na temat wieku. A tego nie chcemy (mały OT).

Opublikowano

Niby masz racje ale nie wiem czy zauważyłeś, iż organizatorem grupy jest Zeromag i to on ustala zasady. Gdyby ustalił 40 lat to też miał by do tego prawo.

Opublikowano

Erwin, twój post jest trochę dziwny. Skymaciek nic nikomu nie narzuca, wyraża tylko swoje zdanie.

Opublikowano

A teraz twój post jest dziwny, bo Erwin zaznaczył tylko pewien fakt, i nikomu nic nie narzuca.

Zeromag chce założyć ekipę stylizującą się na Rosyjską armię, złożoną z pełnoletnich członków? To taką właśnie założy. Jak się nie łapiecie, to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyście założyli swoją 16+.

Opublikowano

-18 zlo!

A tak na serio to mam nadzieje, że się uda cały pomysł z grupą bo patrząc po sprzęcie Zeromaga aż chce się widywać takie osoby na jebankach i nie tylko.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Broń Boże nikomu nic nie narzucam :-). To tylko była taka moja sugestia i obserwacja. Rzecz jasna to Zero chce założyć team, a nie ja, więc to Zero ustala zasady. ;-)

Opublikowano
  • Autor

1. Zeromag

2. LeonOlo

3. Patrol

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Mam AK mam florę.. mam ruską kamizelkę.. :) --> :) nadaję sie na ruska :)

Opublikowano

A jak dużo piję to też się nadam??

:mrgreen: ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli 14-go (sobota) to wstępnie nie mam nic w planach i mogę jechać, ale 15-go muszę być w domu bo Teściowa ma imieniny i jak minie nie będzie to dopiero będę miał "Czeczenię" :twisted: