Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

11/04 Psiarnia

Opublikowano

Chciałbyś go upomnieć za to' date=' że strzeliłeś mu z ponad 400 fps prosto w twarz, z odległości 5 metrów ? I jeszcze piszesz, że nie miałeś wpływu na to zdarzenie?[/quote']

Dokładnie tak.

Przedstawi to przygotowana przeze mnie wizualizacja sytuacji - http://img828.imageshack.us/img828/1...iaaccident.png

KAŻDEMU graczowi asg powinno być wiadome, że po "odstrzeleniu" powinien opuścić pole gry w taki sposób, aby nie przeszkodzić w rozgrywce. Jeśli konieczne - leżeć i czekać aż ustanie walka i dopiero się ewakuować.

Sytuacja gdzie osobnik przeszedł 5 metrów przed budynkiem broniącym bomby (a co za tym idzie - obiektem najbardziej narażonym na atak) jest poważnym pogwałceniem przepisów bhp.. Nie miałem możliwości reakcji, jak widać na załączonym obrazku. Tak więc proszę mi nie zarzucać winy, jeśli się nie widziało sytuacji. A kolegę który ode mnie oberwał (mimo wszystko przepraszam), upominam (ponownie), aby na przyszłość ostrożniej opuszczał pole walki po trafieniu..

Jeżeli w ciągu kilku dni poszkodowany nie zechce się wypowiedzieć w tym temacie to proszę moda o zamknięcie tematu i archiwizację/delete.

I pozdrawiam serdecznie facepalm'owiczów i innych hajtów, którzy nie widzieli sytuacji (JarekM, Olsza..), a swoje musieli powiedzieć.

Bless! ;)

ps: wstawiam jeszcze w tagi img w razie czego:

psiarniaaccident.png

Edytowane przez Gość

Featured Replies

Opublikowano

Nazwałbym to raczej nieszczęśliwym zrządzeniem losu, a nie głupotą postrzelonego.

p.s. po co pchałeś się z repliką 400+ fps do budynku?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Rysunki rzeczywiście wyjaśniły sprawę.

To Ty nacisnąłeś spust i to Ty odpowiadasz za to że gość dostał w ryło z 5 metrów. Proste. Nie wiem co tu tak ciężko zrozumieć.

No chyba, że broń sama wystrzeliła, to wtedy rzeczywiście będzie "nieszczęśliwe zrządzenie losu".

P.S. Dziękuję za pozdrowienia, w odpowiedzi przyznam że grafiki nawet przyjemne dla oka.

Opublikowano

Mając w rzyci całą sytuację (bo mnie nie było i nie czytałem wcześniejszej części wątku), dodam swoje 3 grosze polskie ;)

Wina idącego jest wg. mnie taka, że faktycznie szedł nie tam gdzie powinien, i nadział się nijako na kulkę z własnej winy. Ale Ty może_kiedyś_magister, święty nie jesteś tutaj, bo replika ponad 400fps w budynku? Strzelanie przez dziurę o szerokości 10cm? To prawie jak sianie zza winkla, bo lekki wiatr z boku, i nie masz pojęcia gdzie kulki lecą. Zero wyobraźni z Twojej strony, i wszelkie "ciepłe słowa" i fejspalmy w pełni zasłużone. Jak i przeprosiny z Twojej strony. I powstrzymywałbym się na Twoim miejscu od wytykania innym głupoty, bo lepszy nie byłeś.

Opublikowano

Nawet jak gość się pcha do budynku(na własną odpowiedzialność), to według wszelkich zasad(mając ponad 400 fps?), powinieneś zastosować pif pafa, albo najzwyczajniej się poddać.

Nie mam zamiaru się spinać, to co zrobiłeś to była zwykła głupota - takie jest moje zdanie, i będę się go trzymał ( obrazki tego nie zmieniają ). Z mojej strony to wszystko, pozdrawiam.

Polecam następnym razem z 400 + nie pchać się do budynku.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Nawet jak gość się pcha do budynku(na własną odpowiedzialność), to według wszelkich zasad(mając ponad 400 fps?), powinieneś zastosować pif pafa, albo najzwyczajniej się poddać.

Trochę Cię Olsza nie rozumiem, przecież Magister piszę, że ten gościu już został "odstrzelony" i z tego co rozumiem wracał na parking, więc nie wiem po co gadka o pif pafie i poddaniu się...

Nie wiem dla czego wybrał potencjalnie najniebezpieczniejszą drogą, bo z tego co wiem była tam bomba, ale nie było mnie tam, co jest jednoznaczne z tym że za dużo nie jestem w stanie powiedzieć na temat tej sytuacji.

Wg. mnie to co zrobił "poszkodowany" też nie było odpowiedzialne.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Oopps, czytanie ze zrozumieniem zawiodło - zmęczenie po egzaminie..

Nie doczytałem, mój błąd. Gość faktycznie zrobił głupio.. Magister sprawę wyjaśnił, obie strony popełniły błąd. Jak dla mnie nie ma już czego wyjaśniać.

Opublikowano
  • Autor
p.s. po co pchałeś się z repliką 400+ fps do budynku?
Brit i Dale - kolejny przykład "nie widziałem sytuacji, ale się pomądruję".

Jeżeli w ciągu kilku dni poszkodowany nie zechce się wypowiedzieć w tym temacie to proszę moda o zamknięcie tematu i archiwizację/delete.
Co znaczy że miał się wypowiedzieć poszkodowany (jeśli zechce), ewentualnie osoby, które WIDZIAŁY to zdarzenie.

Widać jakie macie pojęcie o "budynku", który obsadziliśmy. W związku z tym moje facepalmy dla brita i dale.. gz. To tak jak byście chcieli wypowiadać się na temat jazdy samochodem, nigdy w nim nie siedząc. To jest właśnie chęć pokazania się przez forumowiczów.

Proszę jeszcze tylko o wyjaśnienie brita i chumiego za jaką cholerę te facepalmy - domyślam się że za 400 fps "w budynku". Zamiast facepalma za replikę w "budynku" (idźcie zobaczyć ten budynek, to będziecie śmiać się sami z siebie), moglibyście kliknąć "podziękuj" za moje starania w kwestii wyjaśnienia. Ale nie, po co. Facepalm rulez!..

Po odpowiedzi brita i chumiego proszę moda o zamknięcie tematu, bo widzę że ci co najmniej wiedzą mają najwięcej do powiedzenia.

Pzdr

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Magister, oni mają dużo racji w tym fejspalmowaniu- obojętnie o który budynek by nie chodziło, 4 ściany tworzą pewną zamkniętą przestrzeń, przez którą przeciwnik wychodzi na Ciebie bardziej "znienacka", z mniejszego dystansu, takiemu co by wyszedł "zza rogu" i Cię wystraszył, też byś pociągnął? Jeżeli oczywiście rozumiesz co mam na myśli- nie mam tutaj zamiaru hateować czy twierdzić że było jakoś inaczej, bo sam świadkiem wydarzenia nie jestem, ale uważam że wina leży po obu stronach i Twoje pretensje do postrzelonego nie są w pełni uzasadnione. Strzelamy się na tamtym terenie jakiś czas i wiemy do jakich sytuacji może dochodzić podczas szturmowania tamtejszych ruinek.

Opublikowano

Może przeniesiemy to do Fjemłora? Nie wiem o co się jeszcze spierać, niech obie strony wyciągną wnioski z tej sprawy.. I spróbują uniknąć takich ekscesów w przyszłości.

Opublikowano

Mnie tam nie było, ale sam fakt dostania z 400 fps w twarz za to, że przechodzi się przed budynkiem jest kpiną.

Opublikowano

Że co? Że ja się chcę pokazać na forum? 0.0

Może ciężko będzie ci to pojąć, ale airsoft nie zaczął się w Toruniu z dniem Twojej rejestracji na tym forum, tylko trochę wcześniej, i niektórzy z nas, mogą ci powiedzieć gdzie na ruskim stały budynki, o których ty nie masz nawet pojęcia, bo śladu po nich nie ma obecnie (łącznie z górkami na których stały).

Przestań już iść w zaparte z coraz słabszymi argumentami (nawet nie wyobrażasz sobie jakie to słabe było, że niby nie wiem jak wyglądają budynki na rusku), tylko przyjmij na klatę, że Twoja wina też w tym zdarzeniu była. Nikt Cię nie kamieniuje nawet za to że ktoś dostał od ciebie z 5m, a ty usilnie próbujesz całą winę zrzucić na poszkodowanego. Zawiniliście obaj i przyjmij to na klatę. Każdy ma coś za uszami (jedni prawie podpalili las, inni robili co innego), i każdy przyjął to do siebie i od tego czasu bardziej uważa.

Fajnie że przeprosiłeś, ale w sumie to nie wiem po co to zrobiłeś skoro uważasz że winy w tym twojej nie było. Może lepiej zrobić aferę, że ktoś ci kulkę zasłonił, przez co masz jednego na liczniku mniej?

Opublikowano
  • Autor

Chyba najbardziej sensowna wypowiedź. W końcu!

takiemu co by wyszedł "zza rogu" i Cię wystraszył, też byś pociągnął?
Niet. Tego samego dnia dostałem od innego gracza dosłownie z 5 metrów. Ja byłem po jednej stronie wału, niemal na szczycie, a on po drugiej stronie. Mogłem go ściągnąć wcześniej - z około 10 metrów, ale to nie byłoby do końca czyste, więc podszedłem bliżej z chęcią zrobienia pif paf. Niestety po wypowiedzeniu "pif" dostałem kilka kulek z 5 metrów ;p Nie zareagowałem ogniem tylko dopowiedziałem "paf. dostałem". Gracz ofc przeprosił, nie mam pretensji do niego.

Inna sytuacja tego samego dnia - w budynku było dwóch przeciwników, zakradłem się, wskoczyłem do budynku (przygotowany do przyjęcia serii) i krzyknąłem pif paf. Seria na szczęście nie poleciała :) Nie możesz oceniać mnie że spanikowałbym w takiej sytuacji, bo uwierz - nie chciałbym dostać z takiej odległości, bo nie raz dostałem i znam ten ból, a równie mocno nie chciałbym w kogoś strzelić z takiej odległości. Więc jeśli chodzi o panikę/reakcję na tle zaskoczenia to jeszcze mi się nie zdarzyło. Na szczęście.

Nie neguję tego że nie jest to moja wina, bo w jakimś stopniu na pewno. Jednak gdyby kolega zachował przepisy bhp odnośnie zejścia po trafieniu, to taka sytuacja nie miałaby po prostu miejsca. Gdyby ktoś mi wtedy wpadł do tego budynku na odległość 5 metrów czy coś takiego, to nie oddałbym nawet strzału, tylko podniósł bym broń i poddał się (nie mając możliwości odwrotu). I czegoś podobnego osobiście "wymagam" od innych graczy.

Ja przedstawiłem rysunkami swoją perspektywę zdarzenia i jak sami widzicie - nie miałem zbyt dużego wpływu na to zdarzenie, poza tym że:

- mogłem nie obsadzać budynku, który de facto był głównym obiektem obronnym targetu

- mogłem nie "fortyfikować się" gruzami na oknie, w związku z czym nie tylko ja byłbym narażony na ogień, ale także trzej pozostali gracze obsadzający inne pozycje (w tym przeciwległe)

- mogłem zrobić "wizjer" o większym polu widzenia, ułatwiając jednak przeciwnikom trafienie mnie

sam fakt dostania z 400 fps w twarz za to, że przechodzi się przed budynkiem jest kpiną.
Wstań, wyjdź, wróć, przeczytaj jeszcze raz i się wypowiedz.. <facepalm> (szkoda wstawiać..).

Zawiniliście obaj i przyjmij to na klatę.

Przyjąłem i liczyłem na wymianę zdań z samym poszkodowanym. Ale niestety wdałem się w bezsensowną dyskusję z osobami których to nie dotyczy.

Jeśli chodzi o mnie to proszę o zamknięcie tematu, bo po prostu zrobił się tu flamewar..

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Zamykam. Temat pała nienawiścią i bezsensownością. Na przyszłość proszę swoje problemy rozstrzygać na miejscu bez rozpoczynania dyskusji na temat kto jest winny na forum, gdzie wtrącają się ludzie którzy jak zawsze nie mają pojęcia o stanie faktycznym wydarzenia.

Ralph.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.