Opublikowano 1 Lutego 201114 l Luźna dyskusja na temat miejscówki: Co by nie pisać miejsce przednie ale czy możliwe u nas w Polsce? Czy da radę wspólnymi siłami zrobić coś takiego? Istnieją jakieś dotacje dla grup jeśli bylibyśmy jakimś stowarzyszeniem? Bez hejtu i jeśli coś napisałem, źle - nie bić tylko poprawić Pozdrawiam
Opublikowano 1 Lutego 201114 l Nie wiem czemu ale od razu skojarzyło mi się jakoś z CSem. Gdzie chciałbyś to zrobić?? Jak widzisz to jakiś hangar. Szczerzą wątpię czy istnieje jakakolwiek szansa na zrobienie czegoś takiego u nas. W dotacjach się nie orientuję ale też szczerze wątpię.
Opublikowano 1 Lutego 201114 l W tle muzyczka z CoD. Oraz prosto z piwnicy w domu swojej matki gruby nerd, który chowa się za drzwiami, a potem wszystkich rozwala. Istnieją unijne dotacje dla młodych przedsiębiorców. 40k zł bodajże. Pomysł ciekawy, ale jakoś to jak wygląda to na filmiku mi nie podchodzi. Tutaj są z Polski: http://www.wmasg.pl/pl/news/show/50622 http://www.wmasg.pl/pl/news/show/31922 Ta krakowska jeszcze do tego rozbudowywała się na zewnątrz o jakieś okopy, wietnamskie bagna czy coś.
Opublikowano 1 Lutego 201114 l Autor Super świetnie ale wątpię aby komuś z was chciało się dymać do Krakowa Ogółem efekt przedni Any ideas?
Opublikowano 1 Lutego 201114 l Fajna taka hala. U nas niemożliwa taka rzecz, bo ceny by były za wysokie (tym bardziej kupno czegoś - sam mały teren osielskowego tartaku kosztuje grubą kasę, a logistycznie jest pipkowaty). Dodatkowo monitoring (wydać forsę na jakiś wrak auta czy wagon [czy dassaultowy śmigłowiec], i żeby takie coś zabrali złomiarze?), pewnie jakieś ubezpieczenia by trzeba było mieć do dyspozycji (tu Leon by się wypowiedział pewnie konkretniej)... Przykłady "czemu nie" do mnożenia. No i czy interes by się zwrócił, bo o to głównie chodzi - jakoś np. Bydgoszcz udowodniła, że za bardzo nie chcą mieć sklepów głównie airsoftowych. Patrząc na naszych wszelkich poobrażanych komandosów - nie sądzę. Interes, do którego trzeba dopłacać.
Opublikowano 1 Lutego 201114 l Kamera, oblukaj to: dla mnie ideał ;-) Widać że jeszcze nie ma szans, żebyśmy mieli hale w takim standardzie....ale kto wie? ;-)
Opublikowano 1 Lutego 201114 l Panowie, hala to za drogi interes - wynajem 1mkw to ok 10 - 20,00 PLN/mkw - hala, którą tam widzicie ma na moje grubo ponad 8000mkw (taki magazyn mamy z Jedem u nas w firmie i jego powierzchnia jest potężna) Wynajem takiej powierzchni na miesiąc kosztowałby lekko od 80 000 PLN - więc o czym my mówimy? Inną ideą jest pozyskanie stałego pozwolenia na użytkowanie terenu, który do nas nie należy i pobudowania na nim takich domków z płyt wiórowych - to już nie jest duży koszt - 1 sztuka płyty osb = ok 90,00 PLN (2,5m x 1,25m) + dodatkowe wzmocnienia, klocki pod konstrucję nośną, żeby nie stało na ziemi i trochę folii, żeby zabezpieczyć od góry przed deszczem. Dotacje unijne są na otwarcie działalności gospodarczej - w Toruniu czy Bydgoszczy możecie o nich zapomnieć, chyba, że mieszkacie na wsi i jesteście młodzi, ale musicie mieć pomysł na zarabianie pieniędzy, a nie na wydanie ich na płyty osb... a te 40 000 to tak lekką ręką poszłoby na kilka domków Edytowane 1 Lutego 201114 l przez Gość
Opublikowano 1 Lutego 201114 l ale przykładowo zakładając stowarzyszenie już można dostać od burmistrza prezydenta miasta pozwolenie na użytkowanie terenu który do nich należy. Takim sposobem powstało u nas stowarzyszenie motocyklistów i chłopaki dostali od burmistrza w użytkowanie nieużywaną chyba piaskownie i zrobili tor dla quadów , motocykli. Ale podstawą było stowarzyszenie, bo nikt nie da obiektu gromadce osób zapisanych tylko na forum.
Opublikowano 1 Lutego 201114 l Zgadzam się z Tobą, dlatego od 2 lat staramy się żeby sąd rejestrowy w końcu zarejestrował nasze stowarzyszenie.
Opublikowano 1 Lutego 201114 l a ok , nie wiedziałem. Coś długo, jak się nie mylę u nas załatwili to w 3 miesiące? http://moto.wloclawek.pl/moto_sport_413,lubraniec_4x4.html Taka ciekawostka, na tym terenie będzie też paint bal lub asg. Ogólnie rozmawiałem i nie było by większego problemu żeby do nich wpaść bo większość to militaryści. Jak by było stowarzyszenie to można się starać o użytkowanie jakieś starej szkoły , przychodni, czy tam jakiś opuszczonych budynków.
Opublikowano 1 Lutego 201114 l Autor Retal chyba wyjaśniłeś wszystkie przeciw Tak nawiasem szkoda, że właściciel fortu przy Polmozbycie jest nie do przegadania, fort można by odpicować i dopracować do naszych "standardów"
Luźna dyskusja na temat miejscówki:
Co by nie pisać miejsce przednie ale czy możliwe u nas w Polsce?
Czy da radę wspólnymi siłami zrobić coś takiego?
Istnieją jakieś dotacje dla grup jeśli bylibyśmy jakimś stowarzyszeniem?
Bez hejtu i jeśli coś napisałem, źle - nie bić tylko poprawić
Pozdrawiam