Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CQB City

Opublikowano

Luźna dyskusja na temat miejscówki:

Co by nie pisać miejsce przednie ale czy możliwe u nas w Polsce?

Czy da radę wspólnymi siłami zrobić coś takiego?

Istnieją jakieś dotacje dla grup jeśli bylibyśmy jakimś stowarzyszeniem?

Bez hejtu i jeśli coś napisałem, źle - nie bić tylko poprawić :D

Pozdrawiam

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem czemu ale od razu skojarzyło mi się jakoś z CSem. Gdzie chciałbyś to zrobić?? Jak widzisz to jakiś hangar. Szczerzą wątpię czy istnieje jakakolwiek szansa na zrobienie czegoś takiego u nas. W dotacjach się nie orientuję ale też szczerze wątpię.

Opublikowano

W tle muzyczka z CoD. Oraz prosto z piwnicy w domu swojej matki gruby nerd, który chowa się za drzwiami, a potem wszystkich rozwala.

Istnieją unijne dotacje dla młodych przedsiębiorców. 40k zł bodajże.

Pomysł ciekawy, ale jakoś to jak wygląda to na filmiku mi nie podchodzi.

Tutaj są z Polski:

http://www.wmasg.pl/pl/news/show/50622

http://www.wmasg.pl/pl/news/show/31922

Ta krakowska jeszcze do tego rozbudowywała się na zewnątrz o jakieś okopy, wietnamskie bagna czy coś.

Opublikowano

Fajna taka hala.

U nas niemożliwa taka rzecz, bo ceny by były za wysokie (tym bardziej kupno czegoś - sam mały teren osielskowego tartaku kosztuje grubą kasę, a logistycznie jest pipkowaty).

Dodatkowo monitoring (wydać forsę na jakiś wrak auta czy wagon [czy dassaultowy śmigłowiec], i żeby takie coś zabrali złomiarze?), pewnie jakieś ubezpieczenia by trzeba było mieć do dyspozycji (tu Leon by się wypowiedział pewnie konkretniej)... Przykłady "czemu nie" do mnożenia.

No i czy interes by się zwrócił, bo o to głównie chodzi - jakoś np. Bydgoszcz udowodniła, że za bardzo nie chcą mieć sklepów głównie airsoftowych. Patrząc na naszych wszelkich poobrażanych komandosów - nie sądzę. Interes, do którego trzeba dopłacać.

Opublikowano

Kamera,

oblukaj to:

dla mnie ideał ;-)

Widać że jeszcze nie ma szans, żebyśmy mieli hale w takim standardzie....ale kto wie? ;-)

Opublikowano

Panowie, hala to za drogi interes - wynajem 1mkw to ok 10 - 20,00 PLN/mkw - hala, którą tam widzicie ma na moje grubo ponad 8000mkw (taki magazyn mamy z Jedem u nas w firmie i jego powierzchnia jest potężna)

Wynajem takiej powierzchni na miesiąc kosztowałby lekko od 80 000 PLN - więc o czym my mówimy?

Inną ideą jest pozyskanie stałego pozwolenia na użytkowanie terenu, który do nas nie należy i pobudowania na nim takich domków z płyt wiórowych - to już nie jest duży koszt - 1 sztuka płyty osb = ok 90,00 PLN (2,5m x 1,25m) + dodatkowe wzmocnienia, klocki pod konstrucję nośną, żeby nie stało na ziemi i trochę folii, żeby zabezpieczyć od góry przed deszczem.

Dotacje unijne są na otwarcie działalności gospodarczej - w Toruniu czy Bydgoszczy możecie o nich zapomnieć, chyba, że mieszkacie na wsi i jesteście młodzi, ale musicie mieć pomysł na zarabianie pieniędzy, a nie na wydanie ich na płyty osb... a te 40 000 to tak lekką ręką poszłoby na kilka domków

Edytowane przez Gość

Opublikowano

ale przykładowo zakładając stowarzyszenie już można dostać od burmistrza prezydenta miasta pozwolenie na użytkowanie terenu który do nich należy.

Takim sposobem powstało u nas stowarzyszenie motocyklistów i chłopaki dostali od burmistrza w użytkowanie nieużywaną chyba piaskownie i zrobili tor dla quadów , motocykli.

Ale podstawą było stowarzyszenie, bo nikt nie da obiektu gromadce osób zapisanych tylko na forum.

Opublikowano

Zgadzam się z Tobą, dlatego od 2 lat staramy się żeby sąd rejestrowy w końcu zarejestrował nasze stowarzyszenie.

Opublikowano

a ok , nie wiedziałem. Coś długo, jak się nie mylę u nas załatwili to w 3 miesiące?

http://moto.wloclawek.pl/moto_sport_413,lubraniec_4x4.html

Taka ciekawostka, na tym terenie będzie też paint bal lub asg.

Ogólnie rozmawiałem i nie było by większego problemu żeby do nich wpaść bo większość to militaryści.

Jak by było stowarzyszenie to można się starać o użytkowanie jakieś starej szkoły , przychodni, czy tam jakiś opuszczonych budynków.

Opublikowano
  • Autor

Retal chyba wyjaśniłeś wszystkie przeciw :D

Tak nawiasem szkoda, że właściciel fortu przy Polmozbycie jest nie do przegadania, fort można by odpicować i dopracować do naszych "standardów"