Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LARP KP2053 Dyskusja ogólna

Opublikowano

Z racji tego że kiedyś, komuś, coś tam mówiłem o LARPie a teraz Ralphowi się przypomniało i marudzi że można by coś w tym kierunku zrobić zakładam temat do podyskutowania sobie...

Założenie jest takie że by spotkać się raz na jakiś czas i rozegrać 4-6h scenariusz w klimacie postapo z małą ilością amunicji i piankową bronią białą. Można powiedzieć że świat osadzony jest 93,6 lat po tym jak zakończyła się wojna atomowa, całe szczęście włocławek dostał jedynie mała 6kilotonową atomówką;)

4-5 osób było by graczami reszta to NPC, mięso armatnie, kupcy itd w jednym;) bo pewnie 40 osób się nie zbierze, na cykliczne spotkania, więc trzeba będzie improwizować.

Zaawansowanego systemu trafień nie będzie, każdy wytrzymuje X trafień z dowolnego typu broni, po przekroczeniu X jest nieprzytomny, dalej można go dobić lub pojmać. Osłony balistyczne będą jakoś tam uwzględnione ale mało kogo/nikogo nie będzie na nie stać;P

Zapraszam do dyskusji:)

Lista osób potencjalnie chętnych, w nawiasie podajcie jaką funkcje chcieli byście pełnić:

1. Pasterz (Mistrz Gry)

2.

3.

4.

5.

• Odpowiedzi 104
  • Wyświetleń 20,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Sprite-Neutronite - napój gazowany, cytrynowy, sprzedawany w butelkach 0,5l,1l i 2l oraz puszkach 0,3l. Geneza napoju jest dość zabawna. W rozlewni Sprite doszło do awarii systemu zabezpieczeń na sk

• Oto wersja alpha 0.001 (więc się nie czepiać niedoróbek) systemu LARP KP 2053 [KLIKNIJ ABY POBRAĆ]

• Ale takie normalne kapsle od piwa ? Kur... muszę zacząć więcej spożywać żeby być bambrem w postapokaliptycznej okolicy

Featured Replies

Opublikowano

Mnie się przypomniało bo miałem wenę i napisałem wg mnie świetną wizję przyszłości KP po wojnie nuklearnej. I dlatego tak cie męczyłem, tylko ty z Włocławka masz jajo by rozpocząć taki temat, więc nie gadaj że marudzę...

Lista osób potencjalnie chętnych, w nawiasie podajcie jaką funkcje chcieli byście pełnić:

1. Pasterz (Mistrz Gry)

2. Ralph (Barman/Karczmarz)

3.

4.

5.

Opublikowano

Nie było by łatwiej po prostu w Fallouta zagrać?? xD

1. Pasterz (Mistrz Gry)

3. Zieras (kupiec/gracz)

4.

5.

Opublikowano

1. Pasterz (Mistrz Gry)

3. Zieras (kupiec/gracz)

4. Kriss (kupiec/gracz)

5.

Opublikowano

1. Pasterz (Mistrz Gry)

3. Zieras (kupiec/gracz)

4. Kriss (kupiec/gracz)

5. Mike (NPC/Gracz

Opublikowano

1. Pasterz (Mistrz Gry)

3. Zieras (kupiec/gracz)

4. Kriss (kupiec/gracz)

5. Mike (NPC/Gracz)

6. Mac (NPC/Gracz)

7.

Opublikowano

Zaawansowanego systemu trafień nie będzie, każdy wytrzymuje X trafień z dowolnego typu broni, po przekroczeniu X jest nieprzytomny, dalej można go dobić lub pojmać. Osłony balistyczne będą jakoś tam uwzględnione ale mało kogo/nikogo nie będzie na nie stać;P

Sądzę że opcja "dobić" jest niepotrzebna. Jeżeli chcesz to robić cyklicznie to musisz pozwolić by ludzie zżyli się ze swoimi postaciami, a taka opcja sprawi że ludzie będą musieli co larpa tworzyć nową postać tylko dlatego że ciągle wpadają w tarapaty i ktoś decyduje ich "dobić". Jak najbardziej dać bycie nieprzytomnym i możliwość pojmania ale nie ostatecznej śmierci postaci.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Sądzę że opcja "dobić" jest niepotrzebna. Jeżeli chcesz to robić cyklicznie to musisz pozwolić by ludzie zżyli się ze swoimi postaciami, a taka opcja sprawi że ludzie będą musieli co larpa tworzyć nową postać tylko dlatego że ciągle wpadają w tarapaty i ktoś decyduje ich "dobić". Jak najbardziej dać bycie nieprzytomnym i możliwość pojmania ale nie ostatecznej śmierci postaci.

Bezsens dobijania w świecie gry można usprawiedliwić też mała ilością amunicji. Przedstaw jeszcze jak się zachował świat po potraktowaniu atomem. Spustynniał, obrósł w lasy czy jeszcze coś innego?

Opublikowano

1. Pasterz (Mistrz Gry)

3. Zieras (kupiec/gracz)

4. Kriss (kupiec/gracz)

5. Mike (NPC/Gracz)

6. Mac (NPC/Gracz)

7.Lisu (Nietrzymający moczu zmutowany prorok przewidujący wzrost kursu Franka Szwajcarskiego oraz głoszący słowo Wielkiego Brygadzisty - przywódcy odłamu sekty czcicieli Różowego Królika... ewentualnie - Kapitan Bomba)

Opublikowano
  • Autor

Świat się właśnie tworzy;) ale ma tendencje do bycia świecącym w nocy i śmierdzącym 24/7. zasadniczo miedzy Włocławkiem a Bydgoszczą to i promieniowanie i skażenie chemiczne i inne atrakcje;) miedzy Włocławkiem a Gostyninem, nawet pod Płock większego skażenia nie ma jedynie w trakcie wojny dużo wiosek zostało zgruzowanych...

Opublikowano

Chciałeś powiedzieć dużo miast zostało zgruzowanych. A co przeżyło bezpośrednie działania wojenne dostało z atomówek pod koniec.

Wszystko napiszemy jak tylko Michał skończy ingerować w moje dzieło.

Opublikowano

Moje sugestie które próbuje ci wbić:

- Zamienic nazwę waluty z FTowych "blaszek" na "kapsle" po prostu.

- Ceny i początkowy fundusz na ekwipunek obniżyć o połowę by nie trzeba było tak ogromnych ilości kapsli nosić (może prócz ammo i giwer)

- Ustalić jakąś średnią cenę dla żywności i wody.

- Zamienić mała apteczkę na bandaż, zastąpić dużą apteczkę sam nie wiem czym, zamiast pakietu ratunkowego dać morfinę (strzykawkę z cukrem pudrem czy czymś takim).

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Hahahahahahahaha:D nie ma jak nabijanie sobie postów... uwielbiam kiedy powielasz to co napisałeś na gg później na forum...;P

Opublikowano

Piszę w nadziei że mi ludzie przyznają rację i w końcu zmienisz zdanie.

Chociaż im dłużej myślę tym bardziej pomysł z cenami mi się nie podoba.

Ale blaszki...błe...

Opublikowano

Byłbym sceptyczny do systemu przemnażania FPS. Wielu z Nas ma repliki powyżej 400 FPS. Co na starcie daje nam ponad 1200 kapsli, co już samo w sobie przekracza cały nasz budżet na ekwipunek. Dla porównania jeśli ktoś ma powiedzmy replikę karabinu wyborowego jakiś czterotakt, 500 FPS + luneta, daje nam 2000 + 900 kapsli czyli 2900 kapsli. Wg. mnie lepiej będzie, baaaardzo ograniczyć amunicję. Bo co z tego że ktoś wpizdyriard FPS, skoro pociski do jego repliki będą niebotycznie drogie i każdy strzał będzie na wagę złota.

Meritum mojej wypowiedzi, dopuścić broń po mniejszych "cenach", ale dać bardzo drogie pociski. Co pozwoli nawet na barter.

Może gdybyście dali limit powiedzmy 3k kapsli albo chociaż 2,5k, to by miało jakieś ręce i nogi

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ale takie normalne kapsle od piwa ? Kur... muszę zacząć więcej spożywać żeby być bambrem w postapokaliptycznej okolicy ;)

Opublikowano
  • Autor

Może gdybyście dali limit powiedzmy 3k kapsli albo chociaż 2,5k, to by miało jakieś ręce i nogi

Też nad tym dzisiaj się zastanawiałem i chyba zmienię początkową wartość kapsli na taką że by było stać delikwenta na snajperkę ale nic poza tym;)

Nie jest zaznaczone co też zmienię ze "kupując" startową broń dostajesz w pakiecie broń z pełnym magazynkiem.

Opublikowano

Macie jakiś wstępny pomysł na termin? I czy można zaciągnąć się w roli straży/warty/innego krawężnika?

Opublikowano
  • Autor
Ale takie normalne kapsle od piwa ? Kur... muszę zacząć więcej spożywać żeby być bambrem w postapokaliptycznej okolicy ;)

Od piwa, coli, tymbarku, oranżady czego chcesz o ile pozyskane legalnie;)

Macie jakiś wstępny pomysł na termin? I czy można zaciągnąć się w roli straży/warty/innego krawężnika?

Obecnie planuję 2-3 LARPy kameralnie, ale jeśli zapisze się więcej osób to nie przegonie;), w celu testowania systemu... a później się zobaczy. Szczerze pisząc to nie planowałem tego jako "BIG EVENT" a skoro powstaje "Core Rulebook" to można zrobić coś większego ale dopiero jak system zostanie dopracowany.

Jeśli masz ochotę przyjeżdżać na alpha i beta testy to śmiało się zapisuj:) Lista jest otwarta dla wszystkich.

Opublikowano

Skoro narzucacie ceny sprzętu i innych rzeczy to muszę zapytać. Jak wygląda sprawa z rzeczami uszytymi własnoręcznie, albo ciuchami cywilnymi? Czy jeśli sam uszyłbym sobie płaszcz zamiast iść na łatwiznę i kupić w lumpeksie, to muszę go uwzględniać w rozliczeniu? A jak sam sobie torbę uszyję ze szmat? Ciuchy cywilne (dżinsy, koszule, marynarki) też podlegają odliczeniom?

W cenniku brakuje różnych rzeczy bardziej "specjalistycznych" jak np. pęcherz do camela. Wg. mnie tego rodzaju sprzęt powinien podlegać opłatom, a bardziej powszechne manierki to albo kosztować grosze, albo wcale. Długo doga przed wami, bo w falloucie pen&paper takie rzeczy na miejscu się z MG załatwiało, a jak się zdecydowaliście na sztywny cennik z wyszczególnionymi rzeczami to tak łatwo nie ma ;)

Opublikowano
  • Autor

jak jest napisane w "podręczniku" to jest wersja 0.001;P w obecnie poprawianej 0.002;) już zaszły zmian w cenniku, rzeczy dające przewagę lub lansiarskie będą podlegały "opłatą" reszta jest za free. zatem spodnie wojskowe kosztują ale dres/jeansy już nie. Zasada jest taka że to co nie jest uwzględnione jest za darmo.

Opublikowano

"rzeczy dające przewagę lub lansiarskie będą podlegały "opłatą" reszta jest za free. zatem spodnie wojskowe kosztują ale dres/jeansy już nie"

A ja myślałem, że dresik potrafi być "lansiarski" :lol:

Opublikowano
  • Autor

ale musi mieć odpowiednią ilość pasków (duuuuuuuuuuuuuuuużo) i być szyty przez wykarmionego małego chińczyka, wprowadzę to jako przedmiot epicki z super mocami i zrobię wokół niego główny wątek całej kampanii ;)

Opublikowano

Skoro co nie jest wymienione jest a free, to proponuję uwzględnić samopały :D

Wieczór roboty i mam samopał napieprzający z ponad 400fps seriami, który wnoszę za darmoszkę , bo karabinem szturmowym już nie będzie ;)

Ale proponuję z kolei pozwolić na niskopłatne lub darmowe posiadanie samopałów które nie są powtarzalne. Coś na zasadzie broni czarnoprochowej.

I co z innymi rasami? Anvil aż prosi się o kilka ghuli :)

Opublikowano
  • Autor

powoli powoli;) zdefiniuj samopał... bo ja widzę to jako kombinowane coś z elementów różnych broni i rurek. Pomysł fajny ale trzeba go mądrze rozpisać że by miało to ręce i nogi, bo ludzie zaczną kombinować i ktoś komuś może krzywdę zrobić taką domówką lub nielicznej grupie da dużą przewagę...

Nad rasami nie myślałem, Ralph nie uwzględnił w opowiadaniu czyli obecnie nie ma;) ale zawsze można dopisać w wersji 0.003;) bym się skłaniał przy ludziach wykluczonych ze społeczeństwa z wyjątkowo ciekawymi mutacjami.

Opublikowano

"Nadmierna otyłość" - daje posiadaczowi tego atutu +3 do KP z naturalnego pancerza. xD

Taka moja mała mutacja. xD

Opublikowano

Właśnie o taki samopał kombinowany ze starych części mi chodzi. Nie problem przełożyć GB z lufą i magazynkiem między dwie deski i związać drutem, a nie o to chodzi.

Tak jak napisałem wcześniej najprościej na zasadzie broni czarnoprochowej. Ładowana pojedynczo przez lufę, z prostym mechanizmem naciągającym sprężynę.

Przeniesienie "ręcznych armat na gówno" z fallouta p&p to mniej więcej tak:

Lufa-tłok-cylinder z jakiegoś pistoletu sprężynowego i skombinowany wedle uznania mechanizm spustowy (własnych patentów nie będę publikował ;) ).

Załadowanie samopału niczym w muszkiecie:

1) Proch - czyli napinanie sprężyny. Odlufowo, długim drutem przez cylinder przepychamy tłok na pozycję wyjściową.

2) Amunicja - kulka do lufy, i dopychamy tym samym drutem kulkę przez stałego HU (coby nam nie wypadła)

3) Strzelamy

4) Wracamy do ptk. 1)

Zalety dopuszczenia takiej broni? Na kilka pierwszych LARPów można przyjść z takim czymś, a startowe kapsle sobie odłożyć, i dozbierać poprzez wykonywanie zadań (tak myślę?) do np. bardziej efpeesowej repliki.

Jak ktoś ma dużo starych replik, to może otworzyć sklep z samopałami, co sprawi że będzie większy wachlarz sposobów zarabiania na chleb. Taka broń się psuje, więc przyda się rusznikarz, który poratuje kawałkiem drutu ;)

Można np. wprowadzić zasadę, że z repliki do samopału wolno przełożyć tylko sprężynę, cylinder, tłok, i lufę (z HU lup bez). Żadnych śrubek, pinów i innych. Wszystko na drut i sznurek. Chyba że odpłatnie. Można będzie wtedy mieć droższe i mniej zawodne samopały w stylu oderwanego uchwytu, więc bez magazynku. Grip zastąpiony kawałkiem deski przykręconej do reszty na śruby. Szybciej się strzela bo napinamy zamek, wkładamy kulkę przez wyrzutnik łusek, zwalniamy zamek. I tutaj znowu możliwość handlu starymi pierdołami co z różnych powodów się po szafie walają.

Jak już mówiłem - w mechanice roboty przed wami sporo :D

Opublikowano

Hmm, pomysł z samopałami bardzo mi się podoba, aczkolwiek raczej sam nic takiego nie zrobie.

Opublikowano
  • Autor

Chyba że samopałów nie będzie;)

Przedstawione ciekawie ale wydaje mi się że bardzo niszowe, jak napiszesz całą mechanikę do tego łącznie z BHP i innymi rzeczami o których nie pomyślałem to mogę rozważyć dodanie tego;) Zatem do pracy Dale, aha i pamiętaj o przykładowym schemacie i jakiejś fotce:)

Sam napisałeś że to jest dobre na dłuższą metę, bo na jednostrzałowe spotkanie średnio praktyczne ale klimatyczne:)

.

------------------------------

Temat zmienił nazwę i idziemy w polemikę, merytorykę, technikę, inne pojęcia.

Jeśli ktoś ma pomysł niech pisze, najlepiej już z mechaniką.

Zapisy rozpoczną się na beta testy plenerowe gdy podręczni odrobinę się rozwinie.

Opublikowano

BHP?

Gry 18+ i pozamiatane ;)

Jak znajdę chwilę i wenę to może pomyślę. Ale w zasadzie to nie moje LARPy i nie mi zależy na przyciąganie graczy klimatem ;)

Poczekam na rozwój mechaniki, bo na chwilę obecną to nie wiem np. o co chodzi z handlarzami, czy dowolną inną niegrającą klasą. Chyba, że oni są zwolnieni z opłat za sprzęt.

Trochę za szybko się zapisy pojawi wg. mnie.

Opublikowano
  • Autor

Ale chyba chcesz się po lansować z zajebistym samopałem;)

niegrywalne klasy, będą miały limit razy X lub nie będą go miały zależnie jak mi się to wymyśli lub jak ktoś mi to ładnie umotywuje;P obecnie ten rozdział jest w trakcie powolnego płodzenia... spokojnie do wakacji zrobimy wspólnymi siłami finalną formę, która dogodzi 90% osób;)

Opublikowano

Propozycja waluty:

A może zastosować system waluty jak w METRO 2033 ? Mianowicie ... walutą jest amunicja. Jakby nie patrzeć w takim świecie amunicja jest cenna. W dodatku takie rozwiązanie powoduje, że ludzie zanim strzelą pomyślą 2x bo zasadniczo strzelają pieniędzmi.

Oczywiście trzeba by rozwiązać problem cennika ... no i uczciwości graczy :P

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mutacje to przewiduję opisanie kilku przypadków mutacji zwierząt ale nie będą to jakieś wyjątkowo wielkie zmiany. Coś będzie większe, dziksze, brzydsze. Bez udziwnień.

Co do ludzi to oczywiście też przewiduje mutacje ale też opiewające bardziej na zmiany estetyczne. Dodatkowa ręka, nieuformowane oczko, zrośnięte palce, jakieś obrzydlistwa na skórze, takie tam, ale nie będą one wydzielone jako rasy. Nieważne jak będziesz brzydki będziesz nadal człowiekiem. Za mało czasu upłynęło żeby pojawiły się jakieś bardziej przystosowane do warunków formy humanoidalne.

Opisy poszczególnych lokacji w KP pojawią się po piątku. Żałuje, ale mam sesję i muszę się zająć wypełnieniem karty egzaminacyjnej zanim pozwolę sobie odpłynąć do krainy wyobraźni.

Co do waluty: Amunicja była by fajną walutą...gdybyśmy mieli amunicje która by wyglądała inaczej niż waniliowe drażetki... ale wszystko do ugadania jest.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Co do waluty: Amunicja była by fajną walutą...gdybyśmy mieli amunicje która by wyglądała inaczej niż waniliowe drażetki... ale wszystko do ugadania jest.

Racja, ale kulki ma każdy i to jest dla nas "prawdziwa" amunicja i do tego którą można faktycznie użyć - wygląd za funkcjonalność.

Jeszcze jest opcja taka, że jeżeli ktoś ma dostęp do strzelnicy to może pozbierać łuski :P

A jeżeli chcesz zostać przy kapslach to spoko, ale cennik musi ulec zmianie bo zbieranie kapsli i samo ich przenoszenie i liczenie było by kłopotliwe.

Opublikowano
  • Autor

W trakcie gry kapslami płacisz za przyjemności, piwo, wino, kobiet, facetów, co lubisz;) a poważne zakupy i tak pewnie będą na zasadzie barteru. zawsze możemy je zmienić na monopole;) tam są banknoty o dużym nominale...

Opublikowano

Jak większość uzna wyższość kapsli nad kulkami to ja się dostosuję. Tylko że jakoś tego nie widzę bo Pasterz przewiduje chyba różne ceny amunicji co wg mnie utrudni handel.

Opublikowano
  • Autor

KP2053 0.002 [KLIKNIJ TUTAJ]

Zmiany w stosunku do 0.001:

Przedmioty Martineza

Rozdział o robieniu broni białej LARPowej

zmiana blaszek na kapsle

uwzględnione sugestie Ralpha

dodana mapa Włocławka

.

KP2053 0.003 [KLIKNIJ TUTAJ]

Zmiany w stosunku do 0.002:

Dodane "O LARPie, ogólnie"

Zmiany w "Ekwipunku" głównie wizualne

Dodany artykuł w "Jak zrobić broń LARPową"

inne mało istotne;)

.

[KARTA POSTACI] wersja wstępna

Opublikowano

1. Pasterz (Mistrz Gry)

3. Zieras (kupiec/gracz)

4. Kriss (kupiec/gracz)

5. Mike (NPC/Gracz)

6. Mac (NPC/Gracz)

7.Lisu (Nietrzymający moczu zmutowany prorok przewidujący wzrost kursu Franka Szwajcarskiego oraz głoszący słowo Wielkiego Brygadzisty - przywódcy odłamu sekty czcicieli Różowego Królika... ewentualnie - Kapitan Bomba)

8.M3ksyk (Strażnik/ upierdliwy, kąśliwy, słowem uprzejmy inaczej wioskowy łapiduch).

Opublikowano

1. Pasterz (Mistrz Gry)

3. Zieras (kupiec/gracz)

4. Kriss (kupiec/gracz)

5. Mike (NPC/Gracz)

6. Mac (NPC/Gracz)

8.M3ksyk (Strażnik/ upierdliwy, kąśliwy, słowem uprzejmy inaczej wioskowy łapiduch).

9. Drake (NPC/Gracz/Lone Wanderer)

Ok, Edit póki jeszcze mogę.

Fajnie by było jakby były waluty:

- blaszki (najmniejsza wartość)

- kapsle (największa wartość)

- amunicja (wiadomo o co chodzi)

Miło by było jakby ceny nie były ustalane, a takie jak "komuś się widzi". Nadałoby to niejako realizmu całej rozgrywce.

Tak w ogóle to macie zamiar zrobić z tego jebankę z podtekstem Larpowym czy też pełnoprawnego larpa dla nerdów? Jeśli to drugie to ja + 2-3 osoby regularnie moglibyśmy się pojawiać, daleko nie mamy a na pewno lepsze to od zwykłego strzelania się, w którym zresztą nie bierzemy udziału.

Pozdro

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ja też bym wolał nudnego larpa niż jebankę z elementami dialogu na kształt:

- eeee Lisu jesteś wędrowcem ?

- Nie.

- ok to oddaj kapsle bo Cie zabije.

- Pier... się w cymbał dude.

RATATATATATA.

Opublikowano
  • Autor

Ok, Edit póki jeszcze mogę.

Fajnie by było jakby były waluty:

- blaszki (najmniejsza wartość)

- kapsle (największa wartość)

- amunicja (wiadomo o co chodzi)

Miło by było jakby ceny nie były ustalane, a takie jak "komuś się widzi". Nadałoby to niejako realizmu całej rozgrywce.

Tak w ogóle to macie zamiar zrobić z tego jebankę z podtekstem Larpowym czy też pełnoprawnego larpa dla nerdów? Jeśli to drugie to ja + 2-3 osoby regularnie moglibyśmy się pojawiać, daleko nie mamy a na pewno lepsze to od zwykłego strzelania się, w którym zresztą nie bierzemy udziału.

Pozdro

Waluta rzecz względna można to zmienić;) ale można już ustalić że kapsle są minimum a różna amunicja ma różną wartość (zawsze można kupić kolorowe kulki dla łatwości rozróżnienia).

Ceny są początkowe dla startowego wyposażenia, ma to na celu swego rodzaju z balansowanie posiadanych broni i tego uber pro wyposażenie w którym pewnie większość by przyszła;) w fazie alpha testów (testy tworzenia postaci kiedy podręcznik będzie już jako tako wstępnie zamknięty) "cennik" pewnie ulegnie poważnym zmianom, obecne ceny są wyssane z palca;)

W zamyśle miało to być nerdowato lokalnie a teraz się z mienia w nerdowato globalnie, osobiści chciał bym robić LARPowe 4-6h spotkanie co 2-3tyg i raz na jakiś czas (może kwartalnie) coś dużego. Wszystko jest do dogadania ale jebanka z dialogami nie jest w moim zamyśle nie po to robię taki ładny podręcznik że by ludzie mi siali kulkami jak na niedzielnej jebance;)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

a co z bronią typu moja wspaniała full plastikowa emka :D

P.S.

Dla nie których co się mogą dziwić:

Tak ja żyję! :D

Opublikowano

Skoro ma być "nerdowato" (ach, te neologizmy...), to może stworzymy własny post apo napój? Niekoniecznie colę, co by nie zrzynać z Fallouta, ale może np. Sprite=Neutronite (Zbombarduj pragnienie!), którego nadmierne spożycie powoduje reakcję łańcuchową :)

Opublikowano
  • Autor

A już myślałem że Cię pochłonęło czarnuchowanie;)

Tak jak jest napisane w podręczniku 3 x fps kp czyli w Twoim przypadku... hm ile to ma fps chyba max 120, co daje 3 x 120 kp = 360 kp za Twoją emke i zostanie Ci jeszcze na jakąś prawdziwą broń;)

.

Skoro ma być "nerdowato" (ach, te neologizmy...), to może stworzymy własny post apo napój? Niekoniecznie colę, co by nie zrzynać z Fallouta, ale może np. Sprite=Neutronite (Zbombarduj pragnienie!), którego nadmierne spożycie powoduje reakcję łańcuchową :)

woda z Wisły będzie tak napromieniowana że jak się jej napijesz to zainicjuje Ci się reakcja jądrowa ;P

Jak mi napiszesz genezę tego napoju i ewentualnie jakieś związane z nim wątki to nie widzę problemu:) no najwyżej poddam drobnej edycji że by komponowało się ze światem;)

Opublikowano

Już samo wymyślanie napoju post-apokaliptycznego jest dla mnie zżynaniem z Fallouta. Czy nie potraficie się obejść bez wymyślonego napoju?

Specjalnie po to umiejscowiłem świat we współczesnej KP żeby nie było potrzeby wymyślania dodatkowych pierdół, żebyście mogli swoje ekwipunki szykować z tego co jest dostępne wokół.

Opublikowano

woda z Wisły będzie tak napromieniowana że jak się jej napijesz to zainicjuje Ci się reakcja jądrowa ;P

ale jądrowa w sensie chemicznym czy jądrowa w sensie biologicznym i anatomicznym człowieka? :P

Opublikowano

Sprite-Neutronite - napój gazowany, cytrynowy, sprzedawany w butelkach 0,5l,1l i 2l oraz puszkach 0,3l.

Geneza napoju jest dość zabawna. W rozlewni Sprite doszło do awarii systemu zabezpieczeń na skutek czego otwarte zostały wszystkie bramy i drzwi do magazynów. Do jednej z rozlewni wtargnęło zamieszkujące w pobliżu stado zmutowanych Bobrów (Mutagenus Bobrus), które zwabione zapachem postanowiły urządzić sobie grupową kąpiel w jednej z kadzi. Napromieniowany łój z futerek bobrów zmieszał się z miksturą Sprite po czym został bez wiedzy producenta rozlany do butelek i wypuszczony na rynek, gdzie niczego nie świadomi odbiorcy spożywali napój pewni oryginalnej receptury.

Smak napoju nie uległ radykalnej zmianie (było czuć jedynie posmak poziomek) natomiast działanie napoju zaskoczyło wszystkich.

Po wypiciu takiegoż nowego Sprita w ciągu 24h w okolicach jąder konsumenta pojawiały się małe pomarańczowo-zielone wrzodziki, które w przeciągu następnej doby osiągały stan świadomości. Wrzodziki szybko uczyły się mowy nosiciela po czym zaczynały być natarczywie gadatliwe. Zanotowano wiele przypadków, w których wrzodziki przejmowały charakter nosiciela jednakże większość z nich była po prostu sarkastyczna i głośno komentowała poczynania nosiciela doprowadzając ich do stanów depresyjnych.

Jak do tej pory nie znaleziono lekarstwa na ten stan rzeczy - krem Nivea, maść na ból mięśni Fastum oraz krem na zajady Vratizolin okazały się nieskuteczne.

Jedynie żel na opryszczkę jamy ustnej Sachol okazał się mieć wpływ na wrzodziki. Po nasmarowaniu stawały się dowcipne, ale żarty którymi obdarowywały otoczenie nie należały do smacznych i często miały zabarwienie rasistowskie.

Może być ? Czy troszkę popłynąłem....

Opublikowano
  • Autor
ale jądrowa w sensie chemicznym czy jądrowa w sensie biologicznym i anatomicznym człowieka? :P

ten drugi;) i chyba powinno być fizycznym ale mogę się mylić;P

Raplh ale kolega może być jego jedynym producentem i dystrybutorem, a inspirację zaczerpną z przed wojennej gry;)

.

hahahaha:D Lisu chyba wrzodzik się w Tobie odezwał;)

Opublikowano

1. Pasterz (Mistrz Gry)

3. Zieras (kupiec/gracz)

4. Kriss (kupiec/gracz)

5. Mike (NPC/Gracz)

6. Mac (NPC/Gracz)

9. Drake (NPC/Gracz/Lone Wanderer)

10. calek

500 za kurtkę skórzaną? serio? :)

Opublikowano

Gadające wrzodziki>all

Ale jeżeli napój ma być powszechny to musiał raczej powstać przed wojną...a jeżeli przed wojną to skąd zmutowane bobry...

Ale gadające wrzodziki i tak >all

No chyba że będzie jak Michał podsunął, to też brzmi nieźle.