Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Namiot do 300zł

Opublikowano

Witam serdecznie.

Szykuję się na zakup namiotu do 300 (max 400zł o ile będzie warto).

Mało wiem na ten temat bo będzie to mój pierwszy zakup w życiu i się zastanawiam czy kupić wieeeelki "chiński" namiot z allegro za 200-300zł czy np Fjord Nansen-a np ANDY 2/3/4 za podobną cenę ale namiot jest z 2-3 razy mniejszy niż te allegrowe. Chciałbym się zaskoczyć kupując mały markowy namiot tym że zauważę różnicę i nie będzie mi żal wydanej kasy. Nie jestem jednak pewien czy różnica pomiędzy jednym a drugim będzie aż tak wyczuwalna. Z drugiej strony jednak namiot służy mi głównie tylko na wypady typu Borne Sulinowo - czyli raz na ruski rok i nie wiem czy potrzebny mi bardzo dobry namiot (fajnie było by gdyby był wytrzymały na tyle że złożony raz i rozłożony po roku będzie w stanie używalności a nie popękany i podarty ze "starości").

Podpowiedzcie panowie.

P.S

Potrzebuje namiotu minimum 2-osobowego + bagaż lecz nie straszne mi targanie nawet 15kg worka z meganamiotem bo od tego jest kombi.

Featured Replies

Opublikowano

Ja kupiłem rok temu Fjord Nansen Andy III. Parę wyjazdów zaliczył i póki co nie zawiodłem się nim. Co do pojemności to uważam, że jest idealny na 2 osoby, w 3 już było w nim ciasno(ale ja tam wygodny jestem, więc co kto szuka :P).

Możesz też tutaj o nim poczytać: http://ngt.pl/247,fjord-nansen-andy-iii.html

Co do chińskich namiotów nie mam doświadczenia, ale Andy'ego mogę polecić.

Opublikowano

Co roku jeżdżę pod namiot nad jeziorko, i śpię w zwykłym chińskim namiocie. Dawniej w iglo, teraz w takim dziwnym dwukomorowym z chodnikiem pomiędzy i nigdy mnie nie zawiódł. Więc szczerze chinola polecam. Obecny namiot wytrzymał już 5 lat (wypady co roku na około tydzień). Jedyne do czego można się doczepić to patenty na rozkładanie tych większych namiotów.

Dziś gdybym miał kupić namiot wybrałbym 3 osobowe iglo, byle jakiej firmy, myślę że wydatek około 150 złotych to nie dużo, na minimalnie trzy lata. Resztę kasy zainwestować w dobry materac :) .

Opublikowano

Adaśku. ja też używam chińskie iglo (już trzeci rok) zapłaciłem za nie 99zł w Tesco i dokupiłem na RANGERshopie tropik w camo Wz.93 za 50 zł (tropik jest nieprzemakalny i zestaw wytrzymuje wszystko), nawet zimą spałem przy -8 st. C. Wytrzymał burzę w Bornem i przymrozki. a latem to rozstawiam go nawet bez tropika, bo tak na prawdę to chodzi o komary, meszki i mrówki... zwykła dwójeczka w ładnym zielonym kolorze. Jak się spokojnie rozbija i spokojnie składa, to służy długo i porządnie.

Opublikowano

Hmmm, ja kupiłem dwu osobowy Campus'a za ok. 200- 300. Mały ale wszystkie bagaże, materace dmuchane i dwie osoby spokojnie i miło się mieściły. Nigdy mnie nie zawiódł, kiedy raz nad morzem woda stała się ścianą na kilka godzin wszyscy kazali mi go szukać w morzu a okazało się... Zalało wszystkie campingi, kilka domów a ja sobie w suchutkim namiociku :D Szczerze polecam ;)