Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukiwanie repliki ze "stalkera"

Opublikowano

Przymierzam się do kupna nowej repliki, a ze względu, że jestem fanem "stalkera" postanowiłem sprawić sobie jakąś replikę broni z tej gry. Myślałem o: OTs-14 “Groza” (“thunder”) lub VSS Vintorez.

Szukałem i nigdzie nie mogłem znaleźć żadnych ciekawych informacji gdzie można kupić jakąś z tych replik. Jeśli wiecie gdzie można dostać te repliki to będę wdzięczny. Najbardziej interesuje mnie OTs-14. Mile widziane linki. :wink:

Znalazłem tylko to: http://www.gunfun.sklep.pl/product-pol-538-VSS-Vintorez-Custom-made-Jedyny-w-Polsce-.html

Z góry dziękuję.

Featured Replies

Opublikowano

Nigdzie nie dostaniesz takich replik, nikt ich nie produkuje.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jedyną opcją jest G&H (duża kasa) lubi samoróbka (zależy). Jedno i drugie da Ci +2 do lansu, ale tylko druga opcja da Ci +500exp za wykonanie trudnego zadania.

Opublikowano

Drake'u a od jakiego expa lvl UP ?

Opublikowano

Obie giwery, zarówno Groza jak i WSS nie istnieją niestety w świecie airsoftowym, pozostają jedynie samoróbki. W przypadku Grozy jest dodatkowo ten problem że jako AEG nie specjalnie da się wykonać, silnik trzeba gdzieś wcisnąć.

Ja powolutku dojrzewam do przerobienia GHK na Grozę. Ale jak popatrzę na sposób przeniesienia spustu to mi się odechciewa. Tak samo ten chwyt górny ze szczerbinką(ta w Stalkerze jest nieprawidłowa, rzeczywista ma zupełnie inną regulację), ktoś kto to wymyślił musiał albo szalony albo pijany, a ten co mu to zatwierdził nie ustępował mu w tym szaleństwie lub pijaństwie nawet na krok.

Opublikowano
Drake'u a od jakiego expa lvl UP ?

A kim jesteś? Wojownikiem, Magiem czy Łowcą? A może Złodziejem? :mrgreen:

Opublikowano

Bardem :)

Opublikowano
  • Autor

Samoróbki nie będę próbował zrobić, bo i tak mi nie wyjdzie więc zostaje G&H. Zamawiał już ktoś replikę u nich lub chociaż trzymał ich produkt? Zamówiłbym ale nie jestem pewien co do wykonania, a nie chcę brać w ciemno. W internecie natrafiłem na ludzi którzy zamówili lecz nie zrealizowali zamówienia i opinii nie było. Pewnie gdzieś na forum był już ten temat poruszony ale nigdzie nie mogłem znaleźć.

Opublikowano

Szakall sprzedaje ichną modyfikację Rugera. Ale serio chce Ci się wykładać 3-3.5k na replikę, bo była w grze? :]

Opublikowano

Jak ma być coś ze Stalkera to polecam AK-74. Najlepsza broń w Zonie :D

Opublikowano

Przerzuć się na Call of Duty Modern Warfare to będziesz miał jakieś 100 replik do wyboru :D

A serio serio - kup kałacha, owiń go taśmeksem tak żeby wyglądał jak psu z dupy, wydrap jakieś znaczki na kolbie, namaluj coś stalkerowego i będziesz miał post apokaliptycznego kałasza jak talala. Troche inwencji i wyobraźni :)

Opublikowano
  • Autor
Ale serio chce Ci się wykładać 3-3.5k na replikę, bo była w grze? :]

Jeśli robią dobre repliki to czemu nie. Skoro mam dać za replikę 1,5-2k to wolę zebrać 3k i mieć taką replikę która mi się naprawdę podoba.

Za VSS Vinteroz chcą od 1,6 do 3k, a teraz czekam na odpowiedź ile chcą za OTs-14. Jeśli "Grozy" nie wykonają to zamówię VSS.

Opublikowano

Panowie "de gustibus non est disputandum", dla tych co nie zrozumieli: o gustach się nie dyskutuje.

Oczywiście chcesz, masz kupujesz. Dawno dawno temu 1.5k to była cena za najtańszego aega na rynku, i byli ludzie którzy to kupowali.

Tylko pogratulować samozaparcia, determinacji, chęci i kasy, na realizację marzeń :)

Opublikowano
Zamawiał już ktoś replikę u nich lub chociaż trzymał ich produkt? Zamówiłbym ale nie jestem pewien co do wykonania, a nie chcę brać w ciemno.

Ja zamawiałem u nich replikę. Jak wspomniał Dr. Bartas Jest to ruger. Na upartego można się przyczepić tylko do chamsko wyrytego emblematu producenta na chwycie. Poza tym drewno dobrej jakości ładnie wyżłobione. Lufa też nie najgorsza. Miałem w rękach ich L79. Replika najwyższej jakości. Pełne odwzorowanie oryginału(pomijając charakterystyczne dla nich drewno w ciapki-wie ktoś jak się nazywa ten gatunek?). Podsumowując chłopaki z G&H robią kawał dobrej roboty. Jako ciekawostkę dodam że ciężko u nich z robieniem części kompozytowych(nawet łoże w SW98 jest z drewna).

Pozdrawiam.

Szakall.

Opublikowano

G&H używa drewna z drzew liściastych

- buk

- jesion

- klon

a jak ktoś jest super uber pro.. to może nawet dostać drewienko z orzecha

Opublikowano
Jako ciekawostkę dodam że ciężko u nich z robieniem części kompozytowych(nawet łoże w SW98 jest z drewna).

Ba, przy produkcji jednostkowej części z kompozytów czy innych tworzyw są cholernie drogie. Robienie odlewów mija się z celem, a bawić się z warstwowymi materiałami? Też nie ma sensu.

Za VSS Vinteroz chcą od 1,6 do 3k, a teraz czekam na odpowiedź ile chcą za OTs-14. Jeśli "Grozy" nie wykonają to zamówię VSS.

Grozy dokładnie nie wykonają, ze względu na silnik, a Groza z takim naroślem to fujstwo. Lepiej zostać przy VSS. Przy okazji jeśli zamówisz go to pochwal się nim. Albo daj choć na PW wycenę precyzyjniejszą. Bo rozrzut 1.4k to sporo.

Opublikowano
  • Autor

Cena zależy od tego jak ma wyglądać ta replika, jaką ma mieć moc itp. Wszystko ustala się indywidualnie. A nie prędko się nim pochwalę, bo po pierwsze czekam na kasę, a po drugie długo robią replikę. Czasem aż zaczną robotę to trzeba czekać kilka miesięcy. Liczę, że w przyszłym roku w maju już powinienem ją mieć.