Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy moge uzywac tych kulek???

Featured Replies

Opublikowano

Śmigają w lufie 6.02.

Ale i tak lepiej kupić kulki z wyższej półki

Opublikowano

Zakup sobie G&G z speca lub innego sklepu i nie martw się o jakość kulek.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc!!!

.

------------------------------

A znacie może te kuleczki??? Pisze że do luf precyzyjnych. Co myślicie na ten temat ???

Opublikowano

Myślimy, że jest to sprytne kłamstwo uknute przez ten sklep zarabiający na serwisie- piszą że są do precyzyjnych, ale tak te kulki naprawdę psują się w środku lufy, a jak masz więcej niż 400 fpsów, topią się niszcząc zębatki.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Używam od długiego czasu z lufą precyzyjną 6.03 i problemu nie ma żadnego.

Druga sprawa, że ja na strzelance wypluwam tych kulek z reguły w przedziale 0-50 :D więc przez ten "długi czas" wystrzelałem może z 500bb :D

Opublikowano

Mam paczkę 0,20g tych PJ oto wyniki...

25.04.2010. (kiedyś już je mierzyłem ale to z innej paczki...)

Średnice

-5,921mm

-5,905mm

-5,924mm

-5,940mm

-5,912mm

- średnia arytmetyczna -5,9204mm

- Na tle innych kulek - blaster, G&G, G&P, Gunfire

- Przy mierzeniu tej samej kulki w różnym ułożeniu wyniki są nieznaczne. rzędu 0,06mm więc nie ma to dużego wpływu.

- kulki mają lepsze średnice niż Gunfire, są o niebo lepsze od G&P sprzedawanych na gunfire.(podobno były podróbkami)... Do markowych się nie umywają.

Waga- tu się załamałem -

0,21g

0,28g !!!

0,19g

0,20g

0,20g

śr. - 0,216g

Więc coś nie teges jest. Kulki są świerzo otwierane.

Jak ktoś chce i ma jakieś kulki do testów to proszę o kontakt.

Jaki mam wniosek do tych kulek

- to nie są kulki precyzyjne.

- nadają się do precek

- nietrzymają wagi

- są tanie i to ich olbrzymi plus

ps. Mam na wymianę/ sprzedanie 5k. tych kulek...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Technika pomiaru? Śruba mikrometryczna i jazda? Waga jaka?

Opublikowano

Zgodnie z tym, co widzę na witrynie sklepu to te kulki nadają się tylko do shotgunów. Serio.

Opublikowano

WGILAB-OHS-116 - dzisiejsza waga... miarki nie znam i nie interesowało mnie to... ale jak chcesz mogę spr. - chociaż uważam, że skoro G&G wychodziły idealnie tak jak wg. producenta to jest ok.

Miarka wygląda na lepszą niż miara krawiecka:D

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Pjtki w prometeusie 6,03 509mm -co 50 to była zacinka (w KMie na full auto) nie szło z tego szczylać... te kulki nadają się do stoków!

chciało się precyzyjnej lufy - wyda się pare zł więcej na kuliki, może ludzie zaczna szanować pieniadze i zaczną mniej strzelać a więcej mysleć na strzelankach...

Opublikowano

ja znalazłem na necie takie żelowe kulki :P

mają bonusową funkcję

WYCIOR

1d482158fae8a.jpg

Opublikowano

oj dassault co ty piłeś ? :P

Opublikowano

on nie musi pić, jak był mały to go do miski z wódką wrzucili - jemu się nie polepszy ;)

Opublikowano

Obelix w polskim wydaniu to pewnie nazywać się będzie Opilix

Opublikowano

Mikadorus mam kulki na test , kupiłem kiedyś kulki Dragon Ball 25 kg. ( 5 kg 0,23 g. wychodzi 100 zł. ), mogę Ci również przygotować kilka próbek do testów , ze swych zapasów a będzie tego koło 120 000 BB rożnych producentów.

Ale nie przypominam sobie by kiedykolwiek Gunfire sprzedawał kulki G&P bo na pewno bym nabył na próbę .

Opublikowano
Ale nie przypominam sobie by kiedykolwiek Gunfire sprzedawał kulki G&P bo na pewno bym nabył na próbę .

Sprzedawał, i kilka innych, wszystkie były lewe. Poszukaj sobie na WMASG, jest na forum podwieszony temat o tym na kilka stron. Z częściami było podobnie, na WM również temat podwieszony jest. Było to jakieś ... 2 lata temu, chyba jakoś tak.

Opublikowano

I rzekomo nie wiedzieli, że to podróbki, bo sami sprawę wyjaśniali.

Opublikowano

Ja tam używam Blasterów i jakoś się jeszcze nie zawiodłem. Ale tak jak pisałem, problemów z pestkami nie miałem, a za czasów chwilowego biegania z m249 lepszych nie było :D Zwłaszcza jak szło tego na kilogramy ;) Ale to na stockowej lufie.

Opublikowano

Trochę mało słone, trzeba by doprawić.

Jakościowo kulki bardzo dobre, używałem do lufy 6.04, chodziły bardzo dobrze (chyba nawet lepiej od Madbulli, na których zdarzyła mi się przycinka), obecnie sypię do lufy 6.03, też chodzą znakomicie- ok 1000 sztuk wystrzelonych, ani jednej zacinki. Blastery też dają radę- na 6.04 nie było problemów,ok. 200 sztuk (końcówka paczki) wystrzelonych na 6.03 też nic się nie zacięło.

Edyt: Lufy używane w porównaniach: 6.04 KMHead w M16 i 6.03 JBU Kuan w Sigu.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

no własnie, Blastery i G'n'G w 6,03 bez problemów

gunfajery, Pjtki, exele, i madbule mi cięło.. (te ostatnie to też mi się wierzyćnie chciało, ale jednak...)