Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jest z tymi goglami?

Opublikowano

Witajcie od jakiegoś czasu zadaje sobie pytanie jak w temacie powyżej. Do poszukiwania gogli skłonił mnie zakup kasku fast. Zawsze biegałem w okularach bolle czy Uvexa, ale podoba mi się ten motyw szybkiego montażu gogli i stalkera do kasku. Niestety większość gogli fabrycznie przystosowanych do tego montażu( o ile nie wszystkie) znalazłem z opisem, że nie nadają się do gier ASG. Jednak w przypadku taiwangun z dodatkowym opisem, że strzelali do nich z 550 fps z odległości 1 centymetra i nie uległy przestrzeleniu. Zastanawiają mnie teraz dwie rzeczy. Pierwsza to taka czy te gogle naprawdę się do niczego nie nadają czy po prostu wolą to napisać żeby mieć ochronę tyłka? Druga to taka, że jeżeli naprawdę się do niczego nie nadają to po cholerę są w sprzedaży we wszystkich sklepach ASG w Polsce? Żeby były ozdobą na kasku/hełmie? Chodzi mi głównie o produkty firmy FMA. Ktoś ma i używa? Czysto teoretycznie wiadomo, że nikt do niekogo nie będzie strzelał z centymetra, jednak wypadki się zdarzają i tak się zastanawiam czy kupować te gogle czy kombinować zaczepy do jakiś innych. 

Featured Replies

Opublikowano

To jest dupochron.

Zwróć uwagę że jak masz okulary/ gogle Uvexa czy innej znanej marki to na ogół spełniają jakąś normę E  - czyli faktycznie jest certyfikat że ochronią Twoje oko (przy strzale w środek itd (zgodnie z normą)).

Chińskie gogle takiego certyfikatu nie posiadają (dzięki czemu są tańsze) więc może oko ochronią a może nie o czym sklep Cię informuje - pisząc że nie nadają się do gier ASG, ALE jak testowali to wytrzymywały.

Opublikowano
  • Autor

Czyli jest tak jak myślałem. Pytanie do ludzi z forum czy ktoś takich gogli używał/używa. Dostał postrzał i jakie są efekty? Bo między Bogiem a prawdą ostatnio z kolegami testowaliśmy gogle z Castoramy za 20 zł i 3 repliki naraz serią z 5 metrów nie wyrządziły im żadnej krzywdy, a wszyscy gadają żeby nie używać okularów budowlanych. Ja osobiście każde okularki jakie kupuje osobiście testuje ze swojej repliki, ale fajnie by było jakby ktoś dodał opinie na temat tych FMA. 

Opublikowano

Ja Ci odpowiem z perspektywy osoby która takich gogli NIE używa.

Oczy nie odrastają.

Jasne mogą nie pęknąć, mogą działać, może być wszystko ok, ale naprawdę nie lepiej dołożyć i kupić jakieś oksy które faktycznie zostały przebadane i w których to "może" jest minimalnie mniejsze? To jest ta sama zasada co przy zmianie opon na zimówki, czy używaniu Durexów zamiast gumek za 2 ziko ;)
Kalkulację ryzyka zostawiam Tobie.

Opublikowano
  • Autor

Najpierw muszę znaleźć coś przebadanego z fabrycznym zapięciem do fasta w jakiejś normalnej cenie :) wlasnie dlatego nie robię zakupów na hura i dałem temat aby zebrać opinie. Póki co mam moje oksy Uvexa więc się nie pali. :)

Edytowane przez Gruby