Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Taktyka snajperska

Opublikowano

Witam!

Czy wiecie coś nt. rozmieszczenia snajperów, żeby wykorzystać jak najlepiej ich atuty? Bo w moim zespole będzie ich 4 i nie bardzo wiem, jak i gdzie ich rozmieszczać... Szukałem w google czegoś na ten temat, ale jakoś nic nie mogłem znaleźć. Jeśli znacie jakieś strony o tej tematyce, bardzo proszę o pomoc

Featured Replies

Opublikowano

Strasznie ogólnikowe pytanie zadałeś. Każdy teren daje nowe możliwości nie ma jednogo złotego środka , a przy okazji słabo szukasz ;)

PS - Temat Bomba czekam aż wybuchnie :)

Opublikowano

No dobra, więc zadam trochę inaczej pytanie: jak rozmieszczać snajperów w lesie, a jak np w terenie zabudowanym, np forty? Bo my korzystamy z fortów Twierdzy Brzeskiej w Łobaczewie

Opublikowano

A no jak z Twierdzy Brzeskiej w Łobaczewie, to jednego na górce za tym drzewem, dwóch tam po prawej w tym wąwozie, a czwarty za murkiem na północ od tego pierwszego.

Teraz się zacznie...

Opublikowano

Mógłbyś mniej więcej obrazowo pokazać rozmieszczenie? Tzn nanieść na mapę punkty

Opublikowano

Jestem w szoku 0.0

Człowieku! Orientuj się trochę.

Myślisz że KTOKOLWIEK z Kuj-Pom powie Ci gdzie ustawiać snajpera na drugim końcu Polski? Ja nawet nie wiem gdzie leży Łobaczew. A jak ktokolwiek naniesie Ci pozycje snajperów na mapę, to będziesz miał idealną mapę z zaznaczonymi punktami gdzie NIE ROZMIESZCZAĆ snajperów. Jak nie rozumiesz dlaczego, to pomyśl przez chwilę dlaczego tak może być.

Opublikowano

No dobra, już nie zadaje takich pytań...

Opublikowano

No dobra bez nerwów... Kolego jest mnóstwo podręczników dla snajperów i każdy kto mieni się snajperem powinien po przeczytaniu choćby jednego z nich potrafić znaleźć dla siebie stanowisko. Snajper jest tak dalece samodzielną jednostką bojową, że wyznaczanie mu stanowisk, przydzielanie kamuflarzu, mija się z celem. Snajperom można co najwyżej wyznaczyć zadania, a o resztę muszą się troszczyć sami. Często wykonają te zadania i tak "po swojemu". Więc pytanie po raz kolejny pokazuje, że nie wiesz o czy mówisz...

ps. Widzę. że chcesz mocno zaistnieć na tym Forum, może po prostu napisz prawdę o sobie i o swoich problemach, my nie jesteśmy nastawieni "anty" do młodych, raczej staramy się pomagać...

psII: Psss ...temat rozbrojony ;-)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Szukałem

Coś tak nie bardzo. W dziale wiedza/taktyka przyklejony temat z linkiem do całej tony manuali:

http://kpasg.net/showthread.php?t=13636

żebyś szukać nie musiał. Resztę rozjaśnili koledzy.

[Teraz tylko pozostaje ci się modlić, żeby Moderatorzy nie uznali tego tematu za kolejne Twoje zbędne "wynurzenia". btw. no offence meant]

Opublikowano

Dzięki

Opublikowano

Taki mały OT, ale muszę z ciekawości spytać. Jak Cię znad Buga do KP przywiało, Prezes?

Opublikowano

Snajper musi działać intuicyjnie. Musi znaleźć odpowiednie miejsce do oddania strzału. Musi być niewidzialny. Jego miejsce powinno być takie, żeby przeciwnik nie miał najmniejszego pojęcia skąd snajper oddaje strzał. Musi być pewny swojego działania. Rozmieszczania czegokolwiek na mapie dałoby raczej namiar na snajperów. Więc lipa, a nie stanowisko. Nie ma jakiś szczegółowych zasad co do tego. Każdy sposób jest dobry, o ile przynosi odpowiedni skutek...

Opublikowano

Nasza klasa... Dziękujemy bardzo za szczerą odpowiedź. Ze względu na obrońców praw człowieka na tym forum, oraz na merytoryczną treść wypowiedzi niektórych użytkowników, nie zamknę tego tematu. Proszę jeszcze raz o nie zadawanie tak idiotycznych pytań. Albo pytaj moderatorów na PW, jeśli nie umiesz otwierać PW to na gg.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Bardzo fajny podręcznik, tylko trochę szkoda, że po angielsku... Ale jest dużo zdjęć i to wystarcza

Opublikowano

Prezes chcesz, żeby na tym forum odpowiadano Ci na "PRZERÓŻNE, DZIWNE" pytania. Kolega M3ksyk też Ci zadał jedno, które zresztą również mnie nurtuję. Bądź łaskaw przeczytać to pytanie i odpowiedzieć (jak sądzę jest tu więcej zainteresowanych). Pozdrawiam Ghost

Opublikowano

On odpowiedział, tylko po moim komentarzu usunął. Napisał że z naszej klasy...

Opublikowano

No a co w tym dziwnego, że znalazłem Waszą stronę właśnie na NK?

Opublikowano

Rozumiem. Czytałem Twojego posta, ale myślałem, że to Ty sugerujesz taką możliwość Retal.

Opublikowano

To kpasg.pl ma profil na NK? Dużo foci? Muszę koniecznie dodać do znajomych. :)

Ciekawe źródło i to bez żadnej ironii. A nie było jakiegoś forum bliżej Twojego miejsca zamieszkania? Nie to żebym miał coś przeciwko, po prostu pytam z Ciekawości

Opublikowano

Niestety, nie...

Opublikowano

PEZES, trzeba było na PW uderzyć, mam książek, instrukcji i innych materiałów dotyczących snajperów i strzelców wyborowych od metra. Dość żeby sobie dom wytapetować.

Opublikowano
PEZES, trzeba było na PW uderzyć, mam książek, instrukcji i innych materiałów dotyczących snajperów i strzelców wyborowych od metra. Dość żeby sobie dom wytapetować.

Co jest powszechnie znanym faktem. Ostatnio nawet słyszałem jak babka w mięsnym koło mnie mówiła do swojej przyjaciółki

"Elżbieta nie wiem jak zrobić "finską zaspę"

"Spokojnie Stasiu, uderz do Alastora przez PW, on ma tyle podręczników snajperskich, że wytapatujesz nimi dom"

:mrgreen:

Opublikowano
Co jest powszechnie znanym faktem. Ostatnio nawet słyszałem jak babka w mięsnym koło mnie mówiła do swojej przyjaciółki

"Elżbieta nie wiem jak zrobić "finską zaspę"

"Spokojnie Stasiu, uderz do Alastora przez PW, on ma tyle podręczników snajperskich, że wytapatujesz nimi dom"

:mrgreen:

:lol:

Opublikowano

Matko...na NK są około 44 strony z profilami ASG , jak nie więcej. Myślałem, że od lansu są fora, ale najwyraźniej się myliłem. :lol:

Opublikowano

z całym szacunkiem... facepalm... a nie łaska siębyło odezwać do prezesa na PW z propozycją, skoro już taki temat założył?

Prezes - umiesz odczytywać to PW (pywatne wiadomości) czy nie?