Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zachem 30.04 polowanie na JarkaM

Featured Replies

Opublikowano

Jarek musisz jechać,polowanie na Ciebie , bez Ciebie to jakaś fikcja, też bym się wybrał, ale muszę odkurzyć HK 416 do zadań specjalnych ;)

Opublikowano

kp.thumb.PNG.eabdccf8eceea26353960d19887580ee.PNG

(na screenie wersja przed zgłoszeniem, po którym usunięto z niego referencje do mnie)

Takie oto manewry robią nie skłócający i prawilni obrońcy środowiska 

Takie manewry robi kpasg. Strzał w stopę Sirwiz.

Opublikowano

@Zet

Takie manewry zrobił Bossik i zgłoszenie zadziałało edycją, nieprawdaż?

Jak smutne i puste musi być życie Pana S. że ciągle grzebie w tym kotle i wyciąga na wierzch co bardziej przypalone kawałki.  Ps. chyba głodny jestem.

Opublikowano

ZNALEŹŚĆ...

Jaras uwarzaj bo jag Ciem znajdom to nie byndzie wezoło...

EDIT: Uderz w stół a poplecznicy się odezwą...

Edytowane przez Pitas

Opublikowano

Ciekawi mnie dlaczego obiektem pożądania pewnego pana są inni mężczyźni. .. Zwłaszcza w mundurach i "u władzy". 

O kurcze,  chyba nie na temat... a może jednak?

Dziwnie,  bo po 5 miechach spokoju wyglądało, że się znudził.

Edytowane przez Mikadorus [Obliterators]

Opublikowano
Dnia 14.04.2017 o 08:02, sirwiz napisał:

https://www.facebook.com/events/1432672270087389/

zachem30.jpg

Takie oto manewry robią nie skłócający i prawilni obrońcy środowiska :)

Tak czytam i mam pytanie, co złego jest w tym scenariuszu? Na jedno moje pytanie odnośnie urazowości na manewrach BOA (miałeś podać jakieś przykłady) nie odpowiedziałeś, może odpowiesz na to pytanie?

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, Czesław napisał:

Tak czytam i mam pytanie, co złego jest w tym scenariuszu? Na jedno moje pytanie odnośnie urazowości na manewrach BOA (miałeś podać jakieś przykłady) nie odpowiedziałeś, może odpowiesz na to pytanie?

Dla mnie wycieczki personalne na manewrach i "polowanie" w znaczeniu bardzo pejoratywnym na jakiegokolwiek członka społeczności airsoftowej (niezależnie, czy zantagonizowanej, czy nie) wymienionego z ksywy są niesmaczne, widać mamy inna wrażliwość panie Mieczysławie. Dlatego m.in, gdy jeden z użytkowników (nie jak w Waszym przypadku administracja) tego forum założył manewry z wycieczkami personalnymi w stosunku do Was, został natychmiast poproszony o zmianę i taka się dokonała. Jak to świadczy o antagonizowaniu środowiska, to już pozostawiam ocenie każdego we własnym zakresie.

Opublikowano

W dalszym ciągu tezy bez poparcia przykładami, bo ich po prostu nie ma. Pomijam stwierdzenie "panie Mieczysławie" Jak Zet napisał i zacytował podobny scenariusz z wycieczkami personalnymi nikt nie reagował. Każdy bawi się z kim chce, nie widzę powodu, aby w sposób prowokacyjny interpretować zasady manewrów organizowanych na BOA oraz je tutaj udostępniać, skoro osobiście nikogo one nie dotyczą, bo któż to jest JareMa, bądź Kapekistan?

Edytowane przez Czesław

Opublikowano

Jego cyrk, jego małpy.

Każdy scenariusz jest dobry, wybrałbym się ale są w tym terminie lepsze strzelanki -np: ASGARD

Ja do MieCZESŁAWA G znanego w środowisku jako Syrjus Sam jedną prośbę:

Skończ pan wstydu oszczędź, syfu nie rób, baw się dobrze. Skoro znajduje ludzi , którzy przychodzą na jego strzelanki widocznie jest nisza którą zapełnia. 

Z chęcią wybrałbym się na jego epicką grę, chciałbym zobaczyć jak one wyglądają.

Może kiedyś zaryzykuję i pojadę, jeśli zechce mnie wyrzucić ze swojej strzelanki, cóż ma do tego prawo.

Takie wycieczki osobiste są na poziomie dzieci  w piaskownicy.

Słabe jak corsa z 1,2 silnikiem. 

Zet

Niechętnie to mówię, ale przyznaję ci rację.

Bardzo niechętnie.

:)

Z mojej strony powiem tak, jeśli będę robił kiedykolwiek większą grę, zaproszę wszystkich.

W moich oczach wszyscy jesteście równi. Jako uczestnicy.

Uaz i jego obrotowa wieżyczka z zamontowanymi 2 działkami akceptuje każdego jakim jest.

Każdego.

Edytowane przez Dassault

Opublikowano

czekaj, to znaczy że Administracja podejrzewa że MieczysławG. = CZESŁAW = Syrius Sam = WIKTOR itp... ? 
tylko po co to? generalnie było spokojnie i znowu ta "paruwa" wsadza kij w mrowisko.... 

Ucho prezesa też pozostawia miejsce na interpretacje itp... jednak przekaz jest aż nazbyt czytelny - tu tak samo

Opublikowano
6 minut temu, Dassault napisał:

Jego cyrk, jego małpy.

Każdy scenariusz jest dobry, wybrałbym się ale są w tym terminie lepsze strzelanki -np: ASGARD

Ja do MieCZESŁAWA G znanego w środowisku jako Syrjus Sam jedną prośbę:

Skończ pan wstydu oszczędź, syfu nie rób, baw się dobrze. Skoro znajduje ludzi , którzy przychodzą na jego strzelanki widocznie jest nisza którą zapełnia. 

Z chęcią wybrałbym się na jego epicką grę, chciałbym zobaczyć jak one wyglądają.

Może kiedyś zaryzykuję i pojadę, jeśli zechce mnie wyrzucić ze swojej strzelanki, cóż ma do tego prawo.

Takie wycieczki osobiste są na poziomie dzieci  w piaskownicy.

Słabe jak corsa z 1,2 silnikiem. 

Zet

Niechętnie to mówię, ale przyznaję ci rację.

Bardzo niechętnie.

Temat zapoczątkował sirwiz. od niego oczekuję rzeczowej dyskusji, twoje komentarze nie zbyt pasują do tej dyskusji, aczkolwiek rozumiem, że maja na celu skierowanie dyskusji na "boczne tory" Powstrzymaj się więc choć na chwilę i poczekaj na rzeczową odpowiedź w temacie przez jego załozyciela

4 minuty temu, Pain_xp napisał:

czekaj, to znaczy że Administracja podejrzewa że MieczysławG. = CZESŁAW = Syrius Sam = WIKTOR itp... ? 
tylko po co to? generalnie było spokojnie i znowu ta "paruwa" wsadza kij w mrowisko.... 

Ucho prezesa też pozostawia miejsce na interpretacje itp... jednak przekaz jest aż nazbyt czytelny - tu tak samo

Chłopie, daj sobie na wstrzymanie?

Opublikowano

Czesławie mój drogi

nie będziesz mi życia układał, mówię i piszę co chcę.

Nie byłbym sobą jednak gdybym nie zwrócił tobie uwagi odnośnie zasad pisowni polskiej. :)

[ interpunkcja i ortografia ]

Edytowane przez Dassault

Opublikowano

Tak dla ścisłości: @bossik zrobił wtedy edit po moim zgłoszeniu, w którym wywalił tylko referencje do mnie. Do BOA referencje zostały i manewry wisiały w takiej formie jeszcze jakiś czas, a teraz w kalendarzu już ich nie ma. 

Do tego @sirwiz, znów ominąłeś pytanie o urazowości na BOA, ale nie dziwie Ci się, bo to też był strzał w stopę. Po banie Wiktora gadałem z Syriusem osobiście i odniosłem wrażenie, że kpasg ma już dawno w dupie. Te manewry to pewnie spóźniony żart, a Ty popadasz w paranoje i nazywasz wszystkich Mieczysławami : )

Edytowane przez Zet
te tagi wstawiam

Opublikowano
2 minuty temu, Zet napisał:

Tak dla ścisłości: bossik zrobił wtedy edit po moim zgłoszeniu, w którym wywalił tylko referencje do mnie. Do BOA referencje zostały i manewry wisiały w takiej formie jeszcze jakiś czas, a teraz w kalendarzu już ich nie ma. 

Do tego, sirwiz, znów ominąłeś pytanie o urazowości na BOA, ale nie dziwie Ci się, bo to też był strzał w stopę. Po banie Wiktora gadałem z Syriusem osobiście i odniosłem wrażenie, że kpasg ma już dawno w dupie. Te manewry to pewnie spóźniony żart, a Ty popadasz w paranoje i nazywasz wszystkich Mieczysławami : )

Coś w tym jest. 

Opublikowano

Zakładam że są święta i nie macie nic lepszego do roboty niż hejt na forum. 

Może dla rozluźnienia popukajcie się jajeczkami w formie pojednania ?

Taka staropolska tradycja Pukanie się jajem, rozwiązuje konflikty. Dodatkowo można udowodnić komuś jak twarde są jego jaja :)

bo chyba o to tu chodzi?

Przekomarzanie się bez sensu tylko po to by wzniecić śt storm

Edytowane przez Dassault

Opublikowano
3 minuty temu, Dassault napisał:

Zakładam że są święta i nie macie nic lepszego do roboty niż hejt na forum. 

Może dla rozluźnienia popukajcie się jajeczkami w formie pojednania ?

Taka staropolska tradycja Pukanie się jajem, rozwiązuje konflikty. Dodatkowo można udowodnić komuś jak twarde są jego jaja :)

bo chyba o to tu chodzi?

Przekomarzanie się bez sensu tylko po to by wzniecić śt storm

Ciekawe, co Ty tu robisz? :)

Opublikowano

Jestem strażnikiem Teksasu. Strażnikiem moralności, samozwańczym PIANO-MANem

Stoję na straży hejtu , suchych dowcipów, cycków i zboczeń forumowych.

Codziennie dostarczam ich świeżą porcję.

Ponadto mam dużo czasu bo jestem w stroju pokraka zamknięty w piwnicy.

A ty Mieczesławie co cię tu prowadza?

Opublikowano
4 minuty temu, Dassault napisał:

Jestem strażnikiem Teksasu. Strażnikiem moralności, samozwańczym PIANO-MANem

Stoję na straży hejtu , suchych dowcipów, cycków i zboczeń forumowych.

Codziennie dostarczam ich świeżą porcję.

Ponadto mam dużo czasu bo jestem w stroju pokraka zamknięty w piwnicy.

Brawo Ty, czekam w dalszym ciągu na odpowiedź sirwiz-a. Mam nadzieję, że nie będziesz się więcej wtrącał. Z góry dziękuję.

Opublikowano

A kim Ty jesteś, żeby komuś dyktować, czy ma się odzywać, czy nie?!

Bo właścicielem tego forum na pewno nie

Opublikowano
2 minuty temu, Radzias napisał:

A kim Ty jesteś, żeby komuś dyktować, czy ma się odzywać, czy nie?!

Bo właścicielem tego forum na pewno nie

II. PISANIE POSTÓW i UMIESZCZANIE GRAFIK

1. Zawsze wypowiadaj się na temat, w sposób zgodny z zasadami polskiej pisowni

Opublikowano

Czesławie będę się wtrącał tak samo jak ty się wtrącasz na forum kpasg oraz inne.

Twoje wypowiedzi wnoszą tyle do dyskusji i są tak bardzo potrzebne jak prostytutce majteczki.

I nie uciszaj mnie proszę.

Przy okazji znowu zwrócę tobie uwagę że ksyweczki potencjalnych interluktorów pisze się dużą litera - jest to wyraz szacunku do rozmówcy.

Łamiesz regulamin tego forum. :) 

Edytowane przez Dassault

Opublikowano
5 minut temu, Dassault napisał:

Czesławie będę się wtrącał tak samo jak ty się wtrącasz na forum kpasg oraz inne.

I nie uciszaj mnie proszę. Przy okazji znowu zwrócę tobie uwagę że ksyweczki potencjalnych interluktorów pisze się dużą litera - jest to wyraz szacunku do rozmówcy.

Praktykuj to o co postulujesz.

Edytowane przez Zet

Opublikowano

Zet a ty masz jakiś cel w podsycaniu tej dyskusji?

Czy się przyczepiasz  jak zwykle po to by zadowolić swoje żądze hejtu?

Na chwilę obecną widzę że kolejna strona się tworzy i jest równie jałowa jak poprzednie wypowiedzi.

Czytaj ze zrozmuieniem

Edytowane przez Dassault

Opublikowano

Ooo, a widzisz. Zagram w Twoja grę...

Zet, to nadal nie tłumaczy dyktowania innym forumowiczom prawa głosu.

Nadal więc pytam jakim prawem Czesław chce je komuś odbierać? 

Opublikowano
  • Autor

@Czesław miałem napisać Czesław, nie Mieczysław, przepraszam głupia i niepotrzebna złośliwość :)

Dodatkowo konfabulujesz (jak zawsze) BYŁA reakcja administracji na tamte manewry i WSZYSTKIE wątki personalne były usunięte.

@Zet, dziwne bo na fasie spamował profil kpasg jeszcze bardzo długo, aż go zablokowałem, więc jak na coś co ma się gdzieś to ma dziwne podejście, o kolejnych jego alter ego na tym forum (w 100% potwierdzone IP+adres-email + kilka innych informatycznych sztuczek) nawet nie wspominam. Dodatkowo jak rozumiem manewry Bossika to było antagonizowanie, a manewry BOA to spóźniony żart, fajnie czyta się takie himalaje hipokryzji.

Jeszcze raz powtórzę, manewry o których mowa organizowane via KPASG pociągnęły za sobą reakcje administracji i WSZYSTKIE wycieczki personalne zostały usunięte.

O urazowości w BOA nie zamierzam dyskutować, szczególnie w tym temacie, napisałem jedynie "Z tego co mi wiadomo w BOA tak różowo jak twierdzisz z tym brakiem urazowości to nie jest.", ale cóż uderz w stół to nożyce się odezwą. 

Opublikowano
10 minutes ago, sirwiz said:

Jeszcze raz powtórzę, manewry o których mowa organizowane via KPASG pociągnęły za sobą reakcje administracji i WSZYSTKIE wycieczki personalne zostały usunięte.

Została usnięta część, a dokładnie tylko odniesienia do Zeta. Reszta została.

Opublikowano

@sirwiz rozumiem, że przed odniesieniem się do Czesława jak do Syriusa zastosowałeś te same metody? Czemu Czesław nie dostał od razu bana skoro jest Syriusem?

Opublikowano
  • Autor

@Dudek90 Jaka reszta, być może coś przeoczyłem? Z korespondencji z osobą która zgłosiła te manewry (i słusznie) wynika, że finalna treść posta nie budziła zastrzeżeń. 

Z historii maili i PW wiem, ze 14h po ogłoszeniu kontrowersyjnej treści WSZYSTKO zostało wyedytowane. Rzeczywiście w kalendarzu przez pewien czas była stara treść manewrów, ale wynikało to z braku funkcjonalności forum, która została poprawiona (teraz edycja wydarzenia jest możliwe z poziomu forum, a nie kalendarza i informacje w obu miejscach są tożsame).

Reasumując, administracja kpasg podjęła stosowne działania w celu usunięcia kontrowersyjnych treści, w odróżnieniu od strony przeciwnej.

@Zet "@sirwiz rozumiem, że przed odniesieniem się do Czesława jak do Syriusa zastosowałeś te same metody?"

Nigdzie nie napisałem, że to ta sama osoba, napisałem jedynie o Mieczysławie, ale nożyce się odezwały :)

Opublikowano

Chociażby odniesienia do grup BOA i Ersoft Bydgoszcz.

Wysadzić jaskinię Gacków

Odniesienie do Syriusa - Mieczysław Gaca

Tęczowy most

Logo grupy Ersoft Bydgoszcz

Jakaś Anakonda lub inne Boa

zabić węża

Tutaj chyba nie muszę tłumaczyć.

Nie mam niestety zrzutów ekranu z treścią manewrów po edycji.

Opublikowano
  • Autor

I według mojej wiedzy wszystkie te wpisy były poprawione, po zgłoszeniu wątku do administracji. Wszystkie one były niewłaściwe i nosiły znamiona wycieczek personalnych, dlatego zostały podjęte czynności administracyjne, które po około 24h doprowadziły do ich zmiany (14h w wątku na forum + 10h w kalendarzu, z względu na błąd).

Opublikowano

Dobra robota Sirwiz! Skoro z kpasg zostały usunięte treści hejtujące BOA, to Syrius powinien się o tym dowiedzieć i również usunąć/zedytować swoje manewry. Niestety, albo jest tak jak pisałem i Pan Mieczysław ma gdzieś opinie kpasg, albo jest tak jak Ty pisałeś i ma do kpasg nadal żal. Tak czy inaczej manewry się odbędą i nic na to nie poradzimy.

Edytowane przez Zet

Opublikowano

Osobiście nie znam użytkownika o ksywie Zet... Nigdy nie miałem z nim żadnych utarczek. Zbieżność nazw wyszła przypadkowa. Wskazywałem stacje radiową której nie lubię. Natomiast zaraz po zgłoszeniu zostało edytowane. Zet, jeżeli potraktowałeś to jako wycieczkę personalną to przepraszam.

Natomiast wspomnę tylko, że nazwa Kapekistan została wymyślona przezemnie, a Mieczysław chamsko ją sobie przywłaszczył

Opublikowano

Tak czytam, patrzę i kminie...

Nie macie jakiegoś hobby żeby się oderwać od kompa? Może przejść się do lasu, pobiegać, tam gdzie nie ma kompów? Spotkać  się z kolegami którzy dzielą Wasze poglądy? Kurde... Żeby tylko takie coś istniało..

Opublikowano
11 godzin temu, bossik napisał:

Osobiście nie znam użytkownika o ksywie Zet... Nigdy nie miałem z nim żadnych utarczek. Zbieżność nazw wyszła przypadkowa. Wskazywałem stacje radiową której nie lubię. Natomiast zaraz po zgłoszeniu zostało edytowane. Zet, jeżeli potraktowałeś to jako wycieczkę personalną to przepraszam.

Natomiast wspomnę tylko, że nazwa Kapekistan została wymyślona przezemnie, a Mieczysław chamsko ją sobie przywłaszczył

Biorąc pod uwagę, że manewry powstały zaraz po tym, jak mocno dałem się we znaki "fajnym" ludziom z tego forum i jako jako jedyny stanąłem w obronie BOA, totalnie wierze Ci, że obok "sprytnie" ukrytych referencji na BOA, referencje na mnie to tylko przypadek.

Opublikowano

Ja zakończyłem dyskusję, przeprosiłem jeżeli kogoś uraziłem. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super. Wszyscy zmienią teraz nagle zdanie o BOA i zaczną chodzić na ich manewry, M...Czesławie :D

Opublikowano
Dnia 1.05.2017 o 01:42, arthem napisał:

Super. Wszyscy zmienią teraz nagle zdanie o BOA i zaczną chodzić na ich manewry, M...Czesławie :D

Nie wiem skąd bierzesz informacje i z jakiej racji wypowiadasz się za większą ilość osób, a nie za siebie, ale na manewrach BOA jest coraz więcej osób, zadowolonych osób. Znaczy to, że jest ok. Uczestnicy najlepiej weryfikują czy warto, czy nie. Tobie oczywiście ma prawo się nie podobać, ja mam pozytywne odczucia.

Opublikowano
Nie wiem skąd bierzesz informacje i z jakiej racji wypowiadasz się za większą ilość osób, a nie za siebie, ale na manewrach BOA jest coraz więcej osób, zadowolonych osób. Znaczy to, że jest ok. Uczestnicy najlepiej weryfikują czy warto, czy nie. Tobie oczywiście ma prawo się nie podobać, ja mam pozytywne odczucia.

Z pierwszej ręki. Jestem można powiedzieć stałym bywalcem strzekanek Boa. Co do frekwencji, większość zazwyczaj to przyjezdni, lokalni gracze są skutecznie odstawiani. Na przestrzeni ostatniego roku trzy grupy zostały na moich "oczach" usunięte z zabawy z Boa
Opublikowano
5 godzin temu, arthem napisał:

Z pierwszej ręki. Jestem można powiedzieć stałym bywalcem strzekanek Boa. Co do frekwencji, większość zazwyczaj to przyjezdni, lokalni gracze są skutecznie odstawiani. Na przestrzeni ostatniego roku trzy grupy zostały na moich "oczach" usunięte z zabawy z Boa

Sądząc po ilości jak to napisałeś przyjezdnych, to nawet gdyby i pięć grup było odsuniętych to jest to i tak kropla w morzu. Nie chcę rozwijać tematu odnośnie przyczyn, ponieważ i ja słyszałem co nieco, ale zasada chyba jest prosta, którą się powinien każdy kierować, nie pasuje Ci, nie jedziesz. Zniechęcając innych pisząc na podstawie swoich odczuć i dodając jeszcze do tego "wszystkich" jest nie w porządku i nie jest obiektywne w ocenie. Zapewne masz się z kim strzelać, ponieważ grup organizujących strzelanki jest sporo, dlatego nie wiem, czy się żalisz, czy się chwalisz. Mój wpis nie dotyczył twojej osoby, a podziękowań dla kogoś zupełnie innego. Pozdrawiam i do zobaczenia na strzelance.

Opublikowano

Nie żale, ani nie chwale. Śmieje. Bawi mnie ze w tym wieku można mieć takie ciśnienie w tyłku, zakładać podwójne konta na forach i obrażać się o byle co. Dobra zabawa.

Opublikowano

Ale wy problemy macie. :D Dorośli ludzie a kłócicie się jak dzieci o byle za przeproszeniem gówna. Tak wiem nie jestem zaangażowany w sytuacje i relacje które między wami są ale poważnie zastopujcie i tyle, po co drążyć temat i rozpatrywać wszystko z bólem dupska. :o 

Opublikowano
Ale wy problemy macie. [emoji3] Dorośli ludzie a kłócicie się jak dzieci o byle za przeproszeniem gówna. Tak wiem nie jestem zaangażowany w sytuacje i relacje które między wami są ale poważnie zastopujcie i tyle, po co drążyć temat i rozpatrywać wszystko z bólem dupska. [emoji33] 

Kiedyś też tak myślałem i mówiłem, ostrzegali, nie wierzyłem. Minęło trochę czasu i jednak okazuje się że mieli rację.
Opublikowano
31 minut temu, arthem napisał:

Kiedyś też tak myślałem i mówiłem, ostrzegali, nie wierzyłem. Minęło trochę czasu i jednak okazuje się że mieli rację.

Nie ma problemu, po prostu napisałem swoje, nie mam zamiaru się w nic ingerować. :D Wasze problem do których dołączać się nie chcę tylko napisałem że można to ułagodzić :P

Opublikowano

Witam jako że należę do WEPRZY i przypadkowo zauważyłem że kolega wspomniał o nas , to pozwolę sobie napisać że i owszem wpadamy z odwiedzinami   do BOA . Jak również do Solca , do Torunia do Włocławka ( dawno nie byliśmy ) Exploseum w Bydgoszczy też zaglądamy ,Operacja Silver Wing  każda edycja jest super ( coś w Toruniu :D) ale  osobiście bardzo mi brakuje strzelanek u Bossika  no ale jest jak jest . przechodząc do sedna sprawy podziały nie przyniosły nic dobrego i jeśli niektórzy koledzy nie mogą dojść do porozumienia to niech chociaż spróbują się tolerować bo jest mi smutno że największy ruch na forum jest wtedy gdy są większe lub mniejsze kwasy ...