Krótka odpowiedź na temat - wersja dla leniwych 8 użytkowników zagłosowało
-
1. Krótka odpowiedź na temat - wersja dla leniwych
-
Tak, jest bezpieczne, wpuszczą na strzelankę/larpa
-
Nie, wybij to sobie z głowy leszczu, #tylkogogle i #tylkookulary
-
Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
http://www.kpasg.net/search.php?searchid=1134653 - Przejrzałem forum wyszukiwarką ale nic nie znalazło, nie wiem może pod złym tagiem szukałem...
Czysto teoretycznie interesuje mnie opinia weteranów i fachowców tego zacnego, militarnego sportu, na temat jakości bezpieczeństwa twarzy na przykładzie przyłbicy. O tej jak tu na zdjęciu.
Znam zalety lekkości okularów balistycznych, jednak z przyczyn mojej ślepoty podwójne okulary nie wchodzą w grę w takim samym stopniu jak szkła kontaktowe. Gogle mam, ale strasznie mnie cisną na nos, nie mówiąc o tym że pomimo iż większość ludzi na ziemi ma niesymatryczne głowy, to u mnie jest to wręcz dwutwarz o różnicy centymetrów aniżeli milimetrów - lajf is brutal :< . To więc gogle cisną mi na okulary i po godzince latania bolą mnie uszy z nosem i oczami. Gąbki w nich nie mam więc jej nie zedrę/uformuję.
I tak przypadkiem pomyślałem właśnie o przyłbicy, pamiętam dziadek miał właśnie podobny kask na swój motocykl (motyw przewodni - głębokie zadupie komuny) i tylko chciałbym mieć pewność - to będzie mogło w pełni zastąpić moje gogle ochronne?
PS. W szczególności do tak radykalnego kroku myśleniowego skusił mnie pewien art :> . Z pozdrowieniami.
.
------------------------------
Tak jeszcze dopiszę że przejrzałem teraz jeszcze kilka opcji masek dla ślepego i... raczej trzeba odpuścić sobie ten szlachetny sport niż próbować coś ustrzelać w okularach
.