Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Opublikowano

Mam zamiar zacząć moją przygodę z ASG.

Planuje kupić sobie na początek MP5 galaxy. Jeżeli spodoba mi się ASG pomyśle nad kupnem jakiejś snajperki najbardziej przypadły mi do gustu :

-Tokyo Marui VSR-10 Pro Sniper

oraz

-L96 firmy WELL

Czy MP5 byłaby dobrym boczniakiem do snajperki?

Jeżeli możecie napiszcie mi jakieś propozycje snajperek, jak najlepiej zacząć z ASG i jakie były wasze początki :-o

Featured Replies

Opublikowano

Najpierw zastanów się czy aby na pewno chcesz się bawić w snajpera / strzelca wyborowego. Wiele osób napali się na początku na snajperstwo myśląc, że kupią replikę za 300-400zł i będą strzelać do ludzi z dystansu 150m. Realia są niestety trochę mniej kolorowe:

1) Repliki do snajperstwa nie są najtańsze

2) Aby mieć sensowny zasięg repliki musisz mieć już nieco grubszy portfel na tuning

3) To nie Counter Strike i ze snajperką nie latasz jak szalony i nie strzelasz gdzie się da i na oślep :) Często siedzisz w krzakach i czekasz na ten jeden strzał nieco dłużej niż podczas zabawy ze szturmówką.

4) Dostęp kulek na rynku dla snajpera to bolączka ... jest mnóstwo szajs kulek, ale jak juz mas replikę po tuningu to szkoda niszczyć lufe precyzyjną / komorę HU beznadziejnymi kulkami

Opublikowano

W airsofcie gęstość ognia jest ważniejsza niż skutczny zasięg. Stockowy kałach, da więcej fragów i radości niż snajperstwo.

Z budżetem 400 zł można myśleć o przywoitej replice szturmowej.

Jak się jednak uprzesz to coż, Tokyo Marui > Well, w Wellu oprócz wymiany wszystkiego, trzeba wymienić komore hopup, w TM można to odpuścić na początku. Koszt tuningu jest zdecydowanie niższy niż kilka lat temu, jednak ciągle wysoki. Lufy snajperskie to 300-600 zł, komory 200-400, cenę FTK znasz bo pytałeś 1400.

Z takim budżetem masz wypasioną replikę elektryczną, oporządzenie, kupę frajdy i jescze kupę kasy w kieszeni na cole i czipsy.