Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spring Parties

Opublikowano

Witajcie

Sesja w toku, czasu mało, to kombinuję co z nim robić by się nie uczyć. Pytanie do Was, po kilku przemyśleniach:

Co sądzicie o imprezach typu spring party? Czy mają szansę się przyjąć? Jak często chcielibyście je widzieć?

Wielu z nas ma super AEG, odpicowane sprzęty itd. wielu zaczynało od prostych sprężynek KWC, Cyber Guna itp. Może warto byłoby wrócić do tych "starych czasów" i postrzelać się springami? Jak na razie kilka osób zareagowało na ten pomysł entuzjastycznie, a jak Wy się na to zapatrujecie?

Pozdrawiam

Drejkowicz

Featured Replies

Opublikowano

Świetna inicjatywa ale obawiam się, że wyjdzie jak zwykle. Rok temu miało być ale ludzie się wykruszyli. Chodzi oczywiście o klamki? Bo snajperki to już przesada.

Opublikowano

Myślałem o czymś co mogłoby się nazywać SHITfajt, polegałoby to na strzelaniu się ""replikami"" mejd in czajna z kiosku....po strzelaniu browarek i grill... ale to raczej w ciepłe miesiące. Nie wiem czy znaleźli by się chętni, bo strzelanie się totalnym szitem na żółte kulky jest raczej pomysłem w iście montypajtonowym stylu ;-)

Mobilny KPASG

Opublikowano

Dla wielu to by była okazja do strzelenia komuś z odległości prawie point-blank bez wybijania zębów/zrywania twarzy.

Opublikowano
  • Autor

Czy wyjdzie, to jedno. Inicjatywa się liczy ;) Ja ogólnie lubię się strzelać springiem, raz że bezpieczne, dwa że daje kupę frajdy. No i pierwsza edycja 31.01 w Palczynie :)

Opublikowano

My sobie takie spring party klamkami z CB i mossbergami w niedziele w Żninie zrobiliśmy. Zabawa świetna i latAnie po lesie jak partyzantka naprawde genialne.

Mobilny KPASG

Opublikowano

W sumie piszę się na shitgun party. Mam replikę "bretetty" strzelającą półautomatycznie. Nie trzeba przeładowywać. Jak? Zamiast sprężyny znanej z replik AS producent zrobił hmm mechanizm działający w ten sposób.

-naciskasz spust ( zginasz przy tym drut pod spustem)

- Kulka wlatuje z wsypowego maga na 55kul

-puszczasz spust - drut prostuje się.

- na końcu druta jest kowadełko, które uderza w kulkę.

- kulka leci na ok 5m.

Mechanizm bez lufy. Kulka toczy się pomiędzy "szynami".

Czy to też jest spring i można go używać?

To daje nam coś lepszego od shit AEG'a (pistolet rzecz jasna). Za odpowiednie pieniądze -3-5zł

Opublikowano

Witam

co do spring jestem jak najbardziej za w sumie wielu od tego zaczynało, z serii młodzi tego nie pamiętają takiej okazji gdzie było trza podejść kogoś. Teraz raczej w AEG liczą sie osiągi broni nie taktyka.

Co do żółtych kulek to zawsze było zastanowienie gdzie ona poleci szczególnie te które nie były kompozytem i miały widoczny odlew. To były czasy.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Heh zależy kto z czym zaczynał... ja dzisiaj odkopałem moją starą XMkę 177e2, niestety już nie działa. Jak w teamie nam się pojawił AEG z 300fps to była rewolucja...zakazywali mi auto, single only ;p

Opublikowano

To ja 7 lat temu miałem P229 i z kumplem mieliśmy walki 1 vs 1 , ostrzeliwanie się zza drzewa :) Stwierdzam jednak że tamten P229 był dużo lepiej wykonany niż te które terez widuje ( oczywiście mówie o sprężynach) . A do dziś mam dwie m4 , jednego AK 47 sprężyny.

Opublikowano

O czym Wy mówicie - MP5 i desert eagle UHC to są sprężynki klasyki! A nie jakieś M4 i kałachy

Opublikowano

Klasyką airsoftu nazwałbym gumową rękawiczkę + górną część butelki + 0,5 kg grochu :)

Klasyki sprężynek z ARMY SHOPU [ około 50/60/70 zł ]

- h&K usp

- beretta

Shotguny:

- Banditoss [ 9 zeta ] taniemilitaria.pl

- Shotgun mk cośtam niepamiętm już oznaczenia

popularna pompka na 18 kulek super szybka i niezawodna [ ok 40 zł ]

- shotgun Terminator [ 1joul ] rozpadal się na 1 strzelance full plastik [13zł]

Pistolety [ tactical kiosk ruchu version ]

DEZERT EAGLE ! [ 5 zł ]

UZI [ 10zł ]

W niektórych sklepach "wszystko po ..zł" można natknąć się na te old-skólowe szybko-samo-naciągaczo-strzelajki

Dla wszystkich tych, którzy pamiętaja te czasy w których pojęcie fps , aeg, hajkap - nie istniało, osoba z gaziakiem wzbudzała strach, kulki były pakowane w małych woreczkach ten link oto:

a'propos sprężynek

Sprężynka party - jestem za.

@ etorun

"z serii młodzi tego nie pamiętają takiej okazji gdzie było trza podejść kogoś. Teraz raczej w AEG liczą sie osiągi broni nie taktyka."

Kilka razy udowodniono że nie moc/zasięg/fps ale taktyka czyni z ciebie zawodnika. Prawdą jest że osoba, która najpierw nauczyła się grać ze słabą spręzynką lub gaziakiem podejdzie cię i odda celny strzał prędzej niż "koleś z elektrykiem".

Czasy, w których trzeba było do kogoś podejść na ok 5-10 m aby oddać celny strzał już nie wrócą :)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Aż tylu z Was strzelało ze sprężyn? ;)

@ etorun

"z serii młodzi tego nie pamiętają takiej okazji gdzie było trza podejść kogoś. Teraz raczej w AEG liczą sie osiągi broni nie taktyka."

Kilka razy udowodniono że nie moc/zasięg/fps ale taktyka czyni z ciebie zawodnika. Prawdą jest że osoba, która najpierw nauczyła się grać ze słabą spręzynką lub gaziakiem podejdzie cię i odda celny strzał prędzej niż "koleś z elektrykiem".

Czasy, w których trzeba było do kogoś podejść na ok 5-10 m aby oddać celny strzał już nie wrócą :)

Zwiększył się jedynie dystans na jakim się strzelamy, nadal trzeba się wykazać żeby zając dogodną pozycję do strzału. Tak samo, niemalże identycznie jak w springach. Zmieniły się detale, jak prędkość oddania strzału, wymiana magazynków różne tryby ognia.

Co prawda nie ma porównania DE z M249. Ale generalnie ktoś kto biegał z MP5 i przeszedł na MP5/M16 to różnicy wielkiej nie ma poza trybem ognia. Chyba, że namiętnie sieje na auto, ale to jest pedalskie.

Wolfik ma racje co do klasyki - UHC, ale jak zaczynał w 'Klubie' to już były AEGi ;-).

Opublikowano

Ja miałem glocka chyba 34. Kupiony za milion pieniędzy w roku '98. Tłok pękł dopiero w 2008r. Niestety nie pamiętam jaka to byla firma.

Opublikowano

Ja miałem Sig Sauera P226 UHC z Army Shopu za całe 85 polskich złociszy, wymiękł dopiero w 2005 roku, a był faktycznie nieźle zrobiony i trwalszy od beretty 92 też z UHC. Generalnie pomysł fajny.

Opublikowano

Muszę poszukać w pokoju/piwnicy mojej Beretty 92, kupionej w San Marino (za nieobotyczną sumę 20 ojro), pamiętam też ten szok 13-latka, jak sprzedawca pokazywał nam elektrycznego kałasza za (chyba) 200 ojro. Swoją drogą ta beretta robiła całkiem niezłe dziury w ciele jak się później strzelaliśmy w hotelu w okularach do nurkowania na oczach :P Co do spring party, z ogromną chęcią :D