Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Organizacja imprez poprzez KPASG

Opublikowano

Czy organizacja imprez przez to forum ma jeszcze sens?

Moim zdaniem nie.

Środowisko się podzieliło, i na kpasg pustka.

Może na początek zajrzyjmy do kalendarza imprez. Co tu widzimy? Zaznaczone święta oraz imprezy ogólnopolskie i międzynarodowe.

Ale może nie każdy dodaje imprezę do kalendarza, to lecimy do działu manewry.

Toruń – psiarnia - kilka osób, fort 7 - kilka osób.

Włocławek – tu sytuacja wygląda najlepiej – 30 osób -12 kwietnia

Bydgoszcz – strzelanie na szybko – brak odpowiedzi w temacie.

Co się dzieję na kp?

Ktoś napiszę posta w powitalni, ktoś że chce coś kupić, inny wrzuca jakieś linki do głupich filmików.

Żadnego konkretnego działania tam nie ma. A nie po to powstało to forum.

Wczoraj dwie duże imprezy. Jedna w Solcu Kujawskim na 100 osób, druga na zachemie na 60. A na kpasg nie ma o tym słowa.

Kiedyś na to forum zaglądałem kilka razy dziennie, teraz raz na dwa tyg – bo nie ma po co.

Wszelkie manewry lepiej robić poprzez fb.

I nie zgodzę się z opinią ze na takich manewrach ma przestrzegania zasad. Organizator zawsze ma prawo usunięcia osób które mu nie pasują. Prawo asg jest wszędzie takie samo.

Tez mieliśmy przypadek gdzie na imprezie robionej poprzez fb to osoby z kp robiły największe kwasy.

Kpasg miało jednoczyć nasze środowisko.

• Odpowiedzi 122
  • Wyświetleń 11,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Cóż, odpowiem w skrócie. Śledzę oba fora.. i wnioski masz poniżej. ZTCW. obie imprezy były organizowane przez osoby, z którymi większość z użytkowników tego forum raczej nie chce się spotykać. Z

• KPASG jest dla wszystkich. Lecz nie każdy chce dostosować się do zasad tu panujących. Tak było od początku i tak już zostanie. Zasady tu obowiązujące, zostały nakreślone już dawno i wielka zmiana w ty

• Kiedyś istniało coś takiego jak SWS żyło,żyło i zdechło. Sam nie wiem kiedy pojawiło się ASG Bydgoszcz i organizowane tam spotkania byłem kilka razy i możliwe że pójdę choć nie jest to rozrywka najwyż

Opublikowane grafiki

Featured Replies

Opublikowano

Jan, ale co mianowicie ma być efektem całej tej debaty? Nagle istniejące waśnie pomiędzy grupkami zostaną zapomniane? Czy rozciągnie się doba tak abyśmy mieli więcej czasu na zabawę? Moim zdaniem KPASG przygasło głownie z powodu tego iż większość z nas (robiących coś kilka lat temu) po prostu dorosła i poza leczeniem kaca w weekend ma jakieś tam obowiązki.

Obrażanie się na to, ze gdzieś ktoś nam zabroni przyjść.... cóż panienkami chyba nie jesteście. Byłem po jednej (organizator złychuj) i po drugiej stronie (bany na forum i poszczególne gry), świat się nie zawalił. Zróbcie grę w innym terminie, będziecie mogli decydować kto jest fajny, a kto nie.

Opublikowano

Zmiany się nie biorą z czekania ale z działania. A to wymaga zmiany myślenia.

To forum nie jest po to żeby komuś robić dobrze czy źle (choć pewnie wiele osób tak myśli) tylko jest narzędziem dla ludzi którzy chcą coś robić i robią. Jeśli nie robią, to cóż, młotek też sam gwoździa nie wbije. Także zamiast jęczeć proponuję wziąć się do roboty. Bo żeby się bawić potrzebna jest gra a tą trzeba zrobić.

Opublikowano

Dlaczego naszego regionu nie stać na dużą imprezę asg ??? Inni potrafią a my co ? Zorganizować jedną porządną imprezę w roku oraz kilka mniejszych i zacznie się to ruszać pod warunkiem że będzie to impreza na wysokim poziomie. A co do ludzi potrzebnych do organizacji to myślę że nie będzie brakowało chętnych.

Opublikowano
Dlaczego naszego regionu nie stać na dużą imprezę asg ??? Inni potrafią a my co ? Zorganizować jedną porządną imprezę w roku oraz kilka mniejszych i zacznie się to ruszać pod warunkiem że będzie to impreza na wysokim poziomie. A co do ludzi potrzebnych do organizacji to myślę że nie będzie brakowało chętnych.

No jednak brakuje skoro nie ma ich za wiele. Jeśli wydaje Ci się, że dobrą grę, na wysokim poziomie "zrobi się" to to nie jest takie proste. Dobra gra to miesiąc albo nawet kilka miesięcy przygotowań, które zajmują mnóstwo czasu z czego zapewne zdajesz sobie sprawę. Większość z nas przygotowuje gry non profit nie mając z nich nic prócz satysfakcji. Nie stać nas na dużą grę? Będzie niebawem Wind, na który przyjeżdżają ludzie z połowy Polski, w planie jest już Chapare. Byłem już na kilku milsimach i wiem, że poziom na tych grach nie odbiega wiele od ogólnopolskiego ba w kilku elementach może nawet przewyższa znane już marki. Większość ekip wyjeżdża w Polskę na ważniejsze imprezy dlatego może jest to dla nich mniej odczuwalne. Jedna duża impreza w miesiącu + 1 trening i dla mnie czas na ASG pozamiatany.

Dziwi mnie, że ludzie bardzo chętnie oferują swoją pomoc w przygotowaniu gry ale jakoś sami rzadko wychodzą z inicjatywą. Tak czy inaczej ja na brak zajęć w ASG nie narzekam. Jak nie macie z kim jechać na imprezę to co chwila pojawiają się oferty rekrutacyjne. Dołączyć do teamu i bawić się na całego a jeszcze lepiej przygotować swoją imprezę.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Dokładnie, plus jeszcze jeden skromny fakt - zorganizowanie takiej gry wiąże się z kosztami. Ostatnio było pytanie na co poszło 5 złotych składki na Labozji.

A duża gra, jak to określono na wysokim poziomie, wiąże się z:

- składką na ubezpieczenie

- chronowaniem replik

- wynajmem terenu (żeby nie przyszedł leśniczy i nie wywalił wszystkich z lasu)

- użyciem pojazdów chociażby przez samych moderatorów

- budową/ulepszeniem infrastruktury w celu powstania baz

- minimalnym zapleczem logistycznym (jakiś agregat, bo o toi toiu nawet nie myślę)

- przygotowaniem fantów (makiet rakiet, komputerów, bomb etc.)

- wydrukowaniem map

I w ten sposób z gry za free robi się gra za 50 albo i 100 złotych (i chodzi mi tutaj tylko o koszta organizacji a nie to że ktoś skasuje do kieszeni). Ale później i tak ktoś powie "na co poszła moja składka, przecież nie jechałem samochodem, siedziałem w bazie, pilnowałem krzaka". Najlepiej jeszcze żeby organizator oddał za przyjazd.

.

------------------------------

Dlaczego o tym piszę? Bo jeżeli mamy coś zorganizować jako KP, fajnie by było żebyśmy nie odwalili Falkenwałka ;)

Opublikowano

Koszty użyczenia terenu przez nadleśnictwo podczas Wałkenhorsta wynosiły 100zł + 23zł VATu, natomiast sporo wynosiła kaucja (3000zł) zobowiązująca do posprzątania śmierci i zostawienia miejscówki taką, jaką się ją zastało. Kaucja zwrotna, i Wałkeni ją również otrzymali.

Opublikowano
Jan, ale co mianowicie ma być efektem całej tej debaty?

Każdy spodziewa się zapewne innego efektu. Ja, dla przykładu, lubię jak jest spokój, zgoda. Życzyłbym sobie, aby w miejscu babskiego wypominania 'bo Ty kiedyś...' i 'ja doskonale pamiętam jak Ty...', był przyjemnie spędzony czas, we wzajemnym męskim towarzystwie. Wzorcem tego był po raz kolejny, w moim przekonaniu, BorderWar (może o czymś świadczy fakt, że musimy wyjechać za granicę abym się tak elegancko zrelaksować, tego nie wiem, uważam jednak, że to była wykładnia odpoczynku).

Opublikowano

To weź i zrób :)

.

------------------------------

Każdy spodziewa się zapewne innego efektu. Ja, dla przykładu, lubię jak jest spokój, zgoda. Życzyłbym sobie, aby w miejscu babskiego wypominania 'bo Ty kiedyś...' i 'ja doskonale pamiętam jak Ty...', był przyjemnie spędzony czas, we wzajemnym męskim towarzystwie. Wzorcem tego był po raz kolejny, w moim przekonaniu, BorderWar (może o czymś świadczy fakt, że musimy wyjechać za granicę abym się tak elegancko zrelaksować, tego nie wiem, uważam jednak, że to była wykładnia odpoczynku).

Co za szowinizm :) Dziewczyny też się strzelają od czasu do czasu.

Opublikowano

Jeśli wydaje Ci się, że dobrą grę, na wysokim poziomie "zrobi się" to to nie jest takie proste. Dobra gra to miesiąc albo nawet kilka miesięcy przygotowań

Z tym wszystkim się zgadzam ale zrobić jedną w roku ale porządną. Nic nigdy nie robi się samo tak jak napisałem znajdą się ludzie którzy pomogą w organizacji ale znajdą się też ludzie którzy jak było napisane że będą dociekać na co wydano każde 5 zł. Tak jak jeden z kolegów napisał dlaczego musimy się bawić na zagranicznych imprezach aby czuć się dobrze i być przy tym zrelaksowanym. Dlatego że Polak to taka konstrukcja że nie dogodzisz jak jest ciepło to mogłoby być chłodniej jak jest zimno mogłoby być cieplej, a jedzie k...wa na imprezę zagraniczna i nic mu nie przeszkadza nawet jakby miało być w czerwcu -20 C. W tych dyskusjach nigdy nie dojdziemy do porozumienia bo co Polak to inne zdanie niestety tak jest.

Opublikowano

@Mari

Nie to żebym się czepiał, ale... co wnosisz do tego tematu?

Opublikowano

Dobra, chłopaki

Mógłbym robić jakieś mniejsze imprezy (40 osób max) regularnie co tydzień na np. Laboratoriach, ale potrzebowałbym jednego/dwóch pomocników i kilku wskazówek. Z czasem nie jest u mnie tragicznie i chętnie poświęcę trochę wolnego czasu na dobrą imprezę i uratowanie sytuacji. Mogę zacząć od początku czerwca. Ktoś chętny?

Opublikowano

Co za szowinizm :) Dziewczyny też się strzelają od czasu do czasu.

No przecież wiesz o co mi chodziło... niewiele jest rzeczy bardziej 'ciężkostrawnych' niż facet zachowujący się jak baba.

Opublikowano
@Mari

Nie to żebym się czepiał, ale... co wnosisz do tego tematu?

Co wnoszę ??? Trochę amunicji i jakiś sprzęt militarny :-D

Ale tak na poważnie jak w temacie "organizacja imprez przez KPASG" o tym pisze, kolega powyżej pisze że jest gotowy do organizacji imprez i to nawet często. Czyli są ludzie którzy podejmą się organizacji więc trzeba spróbować wyjdzie to wyjdzie nie wyjdzie to trudno ale próbowaliśmy. Zgadza się czy nie ? Dopóki się nie zacznie nie będzie odnośnika do oceny imprezy na jakim była poziomie. Można zacząć od imprez do max. 50 - 60 osób a z czasem próbować powiększyć. I oto mi chodzi.

Opublikowano

Jeśli moje imprezy będą miały jakieś błędy lub elementy do poprawki to oczywiście będę je ulepszać ;)

Metodą prób i błędów będziemy organizować coraz lepsze manewry :3

Opublikowano
Jeśli moje imprezy będą miały jakieś błędy lub elementy do poprawki to oczywiście będę je ulepszać ;)

Metodą prób i błędów będziemy organizować coraz lepsze manewry :3

I właśnie o to chodzi metodą prób i błędów. Jedna, druga piata impreza i na pewno za każdym razem będzie lepiej i będzie można się przygotować do większej imprezy. Na tym to właśnie polega małymi kroczkami do przodu no i oczywiście trochę optymizmu.

W Kujawsko - Pomorskim jest spora grupa ludzi zakręconych w temacie airsoftu trzeba tylko próbować a coś z tego wyjdzie. I wtedy gdy dojdzie do dużej imprezy i zakończy się sukcesem gdzie "prawie" wszyscy będą zadowoleni będą pisać: "kiedy następna edycja, impreza organizowana przez KPASG super sprawa itp." Jest satysfakcja, zadowolenie z dobrze spełnionego zadania no i najważniejsze zadowolenie ludzi którzy będą chcieli wrócić za rok a może nawet będą przyjeżdżać na pojedyncze strzelanki.

Opublikowano

Problem jest tylko taki, że jeśli za organizację bierze się osoba, która nie ma żadnego doświadczenia to zaczynamy wyważać drzwi otwarte i powtarzać błędy, które już wcześniej były robione i zraziły dużo ludzi. Aby to miało ręce i nogi, to kolega Frakjaw musiałby przejechać się w tym roku na kilka imprez ogólnopolskich, żeby zobaczyć, co mu się podobało, co nie, i to co się podobało wdrożyć w swoich grach. Dzięki temu uniknie powtarzania cudzych błędów, wynikających z braku doświadczenia i niejako przeskoczy ten etap braku doświadczenia.

Tak jak pisał wilku, niestety Ci co kiedyś organizowali imprezy teraz za bardzo czasu nie mają (nie to nie jest wymówka, rodzina, dzieci, studia niestacjonarne, praca do późna to jest wystarczający pożeracz czasu)

Fajnie że są kolejni młodzi, którym się chce. Tereny mają spory potencjał. Lasu dookoła Włocławka, Bydgoszczy i Torunia jest aż nadto, użytkowników tego forum też jest wystarczająco dużo (2000 użytkowników to już sporo). Teraz wystarczy 2-3 miesiące wcześniej ogłosić grę z konkretnym przemyślanym terminem, stopniowo podsycać zainteresowanie a frekwencja na pewno osiągnie a nawet sporo przekroczy te 150 osób.

Opublikowano

Retal i zgadzam się z Tobą w 100 % dokładnie o to chodzi.

Opublikowano
I właśnie o to chodzi metodą prób i błędów. Jedna, druga piata impreza i na pewno za każdym razem będzie lepiej i będzie można się przygotować do większej imprezy. Na tym to właśnie polega małymi kroczkami do przodu no i oczywiście trochę optymizmu.

Nie chce wyjść na tetryka, hejtera czy jak tam teraz się mówi.... Po piątej imprezie to sie już organizatorowi nie chce albo ma głupie pomysły. Zacznijcie od jebanek, na które i tak przychodzą ludzie.

• 1 rok później...
Opublikowano

Jak zobaczyłem ten obrazek to przypomniał mi się ten temat ;)

kolejka.jpg

Opublikowano

Witam jestem tu nowy ale jak pozwolicie to wtrące  swoje trzy grosze, rysunek bardzo mi się podoba

Opublikowano

Dawno nie było uroczystości wręczenia złotej łopaty :-)