Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam osób z Torunia używających HPA

Opublikowano

Jak w temacie. Poszukuję osób z Torunia lub okolic używających konwersji na sprężone powietrze/butli na sprężone powietrze lub mających doświadczenie i wiedzę w temacie.

Featured Replies

Opublikowano

Kiedyś na stacji benzynowej napompowałem sobie rower.

Opublikowano
Kiedyś na stacji benzynowej napompowałem sobie rower.

Łańcuch to wytrzymał?!

Opublikowano
  • Autor

Uwielbiam cięte riposty. Jednak ciśnienie w oponie rowerowej nie podchodzi nawet do ciśnień używanych w butlach HPA ;) Do zobaczenia w celowniku.

Mobilny KPASG

Opublikowano

Chciałbym pomóc, ale jedyne ciśnienie jakie znam to na imprezach na podryw.

Opublikowano

PA, zostaje ci wmasg. nie kojarze nijogo poza Sirwizem, kto w KP by próbował sie w to bawić...a moze nawet co do Sirwiza sie myle :-)

Mobilny KPASG

Opublikowano

Sirwiz jeszcze w ubiegłym roku miał mancrafta .

Opublikowano

Pa odpuść sobie, HP jest złe i niedobre i środowisko kujawsko-pomorskiego ASG nie jest jeszcze gotowe na przeżycie tak głębokiego szoku jak replika zasilana z kapsuły czy tym gorzej z węża :D

A tam poza tym to co chciałbyś wiedzieć ??

Opublikowano

A na dobrą sprawę to o co chcesz konkretnie zapytać?

Opublikowano

No właśnie, o co chodzi? Siedzę w temacie, zrobiłem swoją konwersję z aega na hpa.

Opublikowano

Przerobił syfon na kuchenkę gazową. :)

Opublikowano
  • Autor

Właściwie już zdążyłem się wszystkiego dowiedzieć metodą na gębę ale kiedy już wszystko sobie zmontuję chętnie wymienię uwagi Evan. Przynajmniej wiem z kim rozmawiać. Robię sobie sr25 z pdik mancrafta.

Mobilny KPASG

Opublikowano

HPA ma jeden zasadniczy problem wąż i butla, jak byś tego nie układał, zawsze się gdzieś zaplącze. Na małą strzelankę na łąkach OK, las i krzaki to pomyłka. Mówię to posiadając Mancrafta + 2 butle HPA i kapsuły CO2.

Opublikowano

Na nieszczęsnym Falkenhorst poznałem gościa, co miał SWD z mancraft'em na kapsuły CO2, bardzo ładnie i estetycznie zrobione. Twierdził, że ok 35 strzałów oddaje na jednej kapsule. Wyglądało bardzo OK.

Opublikowano
Na nieszczęsnym Falkenhorst poznałem gościa, co miał SWD z mancraft'em na kapsuły CO2, bardzo ładnie i estetycznie zrobione. Twierdził, że ok 35 strzałów oddaje na jednej kapsule. Wyglądało bardzo OK.

Według mnie tylko tego typu repliki opłaca się przerabiać, szturmowe i maszynowe to dobry tuning zasilany prądem.

Opublikowano
Według mnie tylko tego typu repliki opłaca się przerabiać, szturmowe i maszynowe to dobry tuning zasilany prądem.

A takie wynalazki jak drop in kit do m249 Polar Star kolega zna? Tudzież pneumatyczny Minigun? :mrgreen:

Opublikowano

A z ciekawości zapytam się SR jakiego producenta ?

Opublikowano
A takie wynalazki jak drop in kit do m249 Polar Star kolega zna? Tudzież pneumatyczny Minigun? :mrgreen:

Teraz tak :wink:

Dodatkowy balast na wężu jakim jest butla to ogromny minus. Regulaminy na manewrach ograniczają broń szturmową i maszynową do <550fps, więc to się nie kalkuluje. Jeśli konwersja gearbox'a jest solidna to fps można regulować odpowiednim reduktorem do czasu, aż bebechy na zewnątrz wypadną i to jest dobre (jest moc), ale powracamy do regulaminu i z taką mocą pozostaje strzelanie do tarczy. Takie są moje spostrzeżenia zwykłego szeregowego.

Opublikowano
  • Autor

Sirwiz, Evan - ile strzałów możecie oddać z butli 48ci 3000 psi ? (takich do 600 fps). Nie wiem jakiej pojemności butlę zakupić 12ci czy 48ci. Będę strzelał na semi więc pewnie więcej kompozytu będzie lecieć niż u snajpera.

Chłopaki - Wy mnie tu regulaminem nie straszcie ;) Do szturmu to ja mam swoją SBR 430fps i tym mogę się lansować jako szturmowiec.

Natomiast SRki będę miał dwie. Jedną elektryczną z krótszą lufą (509 mm) do zadań bardziej mobilnych, drugą z lufą dłuższą (650mm) do zadań specjalnych właśnie z konwersją HPA. Żadna z nich nie ma auto. Poza tym fps w Mancrafcie można sobie regulować czego nie można robić płynnie w posiadanych przeze mnie elektrykach.

Myślę, że ASG w kuj-pom jest gotowe jeśli są już tacy co mają konwersje gazowe i używają ich od lat :D