Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podejrzana promocja na Taiwangun.com

Opublikowano

Taiwangun chwali się teraz promocją -15% procent na wszystko, która obowiązuje od 9 stycznia. Zauważyłem jednak, że ceny bez rabatu są większe o ponad 12% od tych jakie obowiązywały przy ostatnim moim zamówieniu w tym sklepie, które złożyłem 30 października.

Czy któś z Was wie kiedy nastąpiła podwyżka cen? Jeżeli gdzieś w okolicach rozpoczęcia promocji, oznaczało by to, że sklep jest nie do końca uczciwy wobec swoich klientów.

Featured Replies

Opublikowano

Powszechna taktyka marketingowa.

Sklep nie kłamie, bo masz zniżki 15% od cen. To że akurat ceny są wyższe to na pewno przypadek :)

Potępiam to zachowanie jako typowy ży...czliwy konsument :)

Opublikowano

Zet nie wiem co kupowałeś wcześniej ale ja robiłem teraz zakupy i o dziwo kupiłem co chciałem nawet taniej niż na aledrogo. Podstawowa zasada promocji brzmi : Jeżeli możesz coś kupić taniej niż w promocji to nie jest promocja

Opublikowano

Ceny na Taiwangun są połączone z kursem waluty (najprawdopodobniej USD) dlatego codziennie gdy wchodzisz na ich stronę, ceny nieznacznie się zmieniają. Ostatnio kurs USD stoi dość wysoko, stąd może wynikać różnica. Towar kupili wcześniej i taniej, więc pomimo wzrostu kursu dolara chcą coś sprzedać.

Opublikowano
  • Autor
Ceny na Taiwangun są połączone z kursem waluty (najprawdopodobniej USD) dlatego codziennie gdy wchodzisz na ich stronę, ceny nieznacznie się zmieniają. Ostatnio kurs USD stoi dość wysoko, stąd może wynikać różnica. Towar kupili wcześniej i taniej, więc pomimo wzrostu kursu dolara chcą coś sprzedać.

Dziękuję, dobre wytłumaczenie. Niefortunnie dla sklepu na pierwszy rzut oka obecna promocja wygląda jak jakiś tani chwyt.

Opublikowano

Ceny replik na TG są powiązane z kursem dolara (cieszcie się, że nie franka ;)). Aktualna promocja to prawdopodobnie jedynie "chłyt maketingowy", aby utrzymać ceny z końcówki 2014 roku. Dodatkowo TG pod koniec 2014 miało bardzo duże przeceny (jak każdy sklep uciekający z towarem przed remanentem), co zapewne potęguje uczucie wzrostu cen.