Opublikowano 5 Stycznia 201511 l Witam, Jakie okulary z wkładką korekcyjną do ASG jesteście w stanie polecić? -wytrzymałe -wygodne -wymienne szybki -??? ps. Nie dyskutujmy o soczewkach kontaktowych znam ich zalety, niestety muszę kupić okulary.
Opublikowano 5 Stycznia 201511 l Ess Ice - 120zł okulary w wersji najbardziej okrojonej, wkładka okolice 120 Tyle jest mi znane. MadForce biega w takiej konfiguracji 2 lata i nie narzeka.
Opublikowano 5 Stycznia 201511 l 6 lat... Można kupić nawet za połowę tego na allegro przez sklep zielona pantera, a w razie potrzeby na specshopie kupić fabrycznie nową szybkę.
Opublikowano 6 Stycznia 201511 l Potwierdzam Ess ICE, zastąpiły u mnie Guardery GC3. Nie parują, nie denerwują używam do wszystkiego od ersoftu poprzez noszenie na codzień aż do jazdy na moto (w otwartym kasku). Rewelacyjna sprawa.
Opublikowano 6 Stycznia 201511 l Jakbyś był zainteresowany tymi ESSami to mam (chyba) zdjęcia różnych szybek i ramek w porównaniu. Miałem problem z doborem na moją wąską twarz i wziąłem chyba wszystkie modele na raz do porównania. Również polecam ESS pomimo, że komponenty jakościowo dupy nie urywają. Pokrowiec typowy chińczyk, gumka na zauszniki wypadła w trakcie noszenia, noski odkleiły się od oprawy.
Opublikowano 6 Stycznia 201511 l @Ssak: czy model Ice to właśnie takie jakie Ty masz? Pamietam, że po ostatnim little war przymierzałem Twoje okularki i mi bardzo przypasowały. Ja z kolei mam Peltor Balistic i ogólnie mogę powiedzieć że są baaardzo wytrzymałe ale ja nie jestem zadowolony, bo mam za dużą głowę Końce szkieł gniotą mnie w twarz, ogólnie będę chciał je sprzedać, gdybyś Jed był zainteresowany to się odezwij, zapraszam na przymiarkę, dam robrą cenę, mam komplet szkieł (ciemno-brązowe, pomarańczowe i przezroczyste, razem z metalową ramką korekcyjną, dwie pary zauszników, gumkę zamiast zauszników + oryginalne etui na wszystko).
Opublikowano 6 Stycznia 201511 l Również polecam ESS pomimo, że komponenty jakościowo dupy nie urywają. Pokrowiec typowy chińczyk, gumka na zauszniki wypadła w trakcie noszenia, noski odkleiły się od oprawy. Unbelivable... Swoje kupiłem jako używki poarmijne i przez tyle lat co noszę nic takiego nie miało miejsca - na pewno miałeś oryginalną ramkę?
Opublikowano 6 Stycznia 201511 l Tak jak Jan używam Peltor Maxim Ballistic. Dobre i niedrogie. Mam małą głowę i na mnie leżą dobrze. Nie parują, choć moje mam już parę lat i ostatnio im się zdarzyło. Widać powłoka się starła. Ramkę na szkła korekcyjne koniecznie trzeba brać tę droższą, pełną metalową (jak ma Jan). Żyłkowa jest do d... Wszystko do dostania na allegro u sprzedawcy Aearo.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l @MADFORCE Yeap...kupione od oficjalnego dystrybutora na Polskę do którego również mam duże zastrzeżenia ale to już na inny temat. Co do samych ramek nie mam zastrzeżeń, do szkła również. Guma od nosków odchodzi mi z wkładek korekcyjnych, może w tym problem. @Jan Ja mam model CROSSHAIR.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Ja polecam ESS Crossbow, wkładka ta sama co do wszystkich ESSów ale Crossbow najbardziej tacticool. Mam od paru lat i prawie nigdy mi nie parują, czy to zimą czy latem.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Guma odklejająca się od noska w ESSach to dość częsty przypadek. Na WMASGu parę osób też pisało o tym problemie. Również i mi się przytrafił. Środkiem zaradczym jest Kropelka/Super Glue.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Essy Ice. Mam i polecam, są lekkie, tanie i właściwie nie czuje się ich na nosie. Za to bez potraktowania ich jakimś antyfogiem parują jak sam skórkowaniec - odrobina wilgoci, deszczyk, trochę chłodu i masz przed oczyma 4 zaparowane szybki.
Opublikowano 8 Stycznia 201511 l Ja polecam ESS Crossbow, wkładka ta sama co do wszystkich ESSów ale Crossbow najbardziej tacticool. Mam od paru lat i prawie nigdy mi nie parują, czy to zimą czy latem. Tzn. RX Vice na pewno wejdzie też do crossbow?
Opublikowano 8 Stycznia 201511 l Przekonam się niebawem, bo właśnie kupiłem Crossbow + wkładka Vice (wg Spec'a będzie pasowała) . ------------------------------ BTW: ESS są made in "gdzie dokładnie"? Faktycznie USA?
Opublikowano 9 Stycznia 201511 l Tzn. RX Vice na pewno wejdzie też do crossbow? Mam tę wkładkę bo sprawia wrażenie najmniej widocznej jak nosisz ją w zestawie. I tak się wyróżnia. Przekonam się niebawem, bo właśnie kupiłem Crossbow + wkładka Vice (wg Spec'a będzie pasowała) . ------------------------------ BTW: ESS są made in "gdzie dokładnie"? Faktycznie USA? Na stronie jest, że ESS jest z Idaho a fabryka mieści się w Californii. Co ciekawe ESS jest własnością Oakley, Inc. Źródło
Opublikowano 9 Stycznia 201511 l Wychodzi na to, że Vice pasuje do Crossbow. Dodatkowo, kupiłem sobie wersję z płaskimi zausznikami, rewelacyjna sprawa. Pomijając same słuchawki, których ja nie używam, to nie gniecie kask rowerowy, czapka itp... już widzę, że to był dobry zakup. Ogromny wybór szkieł... marzenie. Świetna sprawa.
Witam,
Jakie okulary z wkładką korekcyjną do ASG jesteście w stanie polecić?
-wytrzymałe
-wygodne
-wymienne szybki
-???
ps. Nie dyskutujmy o soczewkach kontaktowych znam ich zalety, niestety muszę kupić okulary.