Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bliskie spotkania trzeciego stopnia LARP Bydgoszcz

Opublikowano

Witam. Wpadłem na pomysł LARP-a dość niedawno, Główny pomysł i zawiłość wątku prowadzącego już mam nakreśloną więc zwracam się co użytkowników forum z pytaniem Czy macie jakieś pomysły i propozycje które wpadły Wam do głowy w związku z tematyką pozaziemską. Gra odbywać będzie się w czasach obecnych.

Miejsce: tereny w Strzyżawie

Czas: jeszcze nie ustaliłem ale z pewnością gdy będzie w miarę ciepło.

Featured Replies

Opublikowano

Sztule kontaktowały się z się z Riplej, to dzięki nam znalazła wyjście z labiryntu nuklearnej bazy w 2-gim odcinku.Poza tym nawiązaliśmy kontakt 3 stopnia, w związku z czem i.T goł hołm. Ten łysy w star-treku to kowala stary, a ja grałem na mostku jako fotel, daniel okazjonalnie jako przesuwane drzwi.

:-D

No najlepiej to chyba Aliens [obcy ] lub żołnierze kosmosu [ starship troopers ] tylko kto robalem będzie?- co by pasowało na napie^%%rdalankę

ewentualnie może coś w stylu koloniści się rozbili na planecie

bla bla bla... aby przetrwać muszą wypełniać questy w stylu: znaleść wodę, żarcie, upolować mamuta, zbudować schronienie, nawiązać łączność - w tym celu pozbierać części radiostacji ;)

Fajnym serialem w latach 90' była "gwiezdna eskadra" - grupa marinsów biegali i strzelali to tu , to tam.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

A ja w pierwszej chwili pomyślałem raczej o filmie http://impostor.filmweb.pl/ jako jeden z wątków pobocznych LARPA

Nie byłoby tu dużo strzelania ale duże pole do popisu dla aktorów.

Opublikowano

Dobry wybór Jed. Impostor dałby duże pole do popisu dla scenariusza.

Opublikowano

Alien - Larp z duża ilościa strzelania - ale nadal rasowy LARP- wyjaśniam...

ludzi kontra obcy i dużo strzelania do obcych - obcy mający inny, obcy system trafień.

Dwie grypy ludzi starują razem - ale jako 2 ekipy, cywilna i wojskowa, cywile chcą wybic te zaraze i jechać do domu, wojsko chce żywcem pojmac i zdobyc jaja lub królową ;) do znalezienia broń - sposób by zabijać te stfory, znalezienie "gniazda" - co do zasady nie powinno być strzelania miedzy ludzmi bo oboje wiedza jak to się wtedy skończy a wszyscy chca wyjść zywi bo nie ma resa w grze....

zasada jest taka że na starcie idą razem, kłuca się o swoje cele, utrudniaja sobie a jak ich zostanie tylko pare sztuk znowu współpracują albo się wycinaja w pień ;)

ta koncepcja larpa chodzi za mna juz od roku...

Opublikowano

Pain, coś podobnego było kiedyś na Zachconie. Fabuła jak najbardziej ok, tylko tamtą grę rozłożyła nędzna mechanika, a w zasadzie jej brak. Był za to bardzo pro aktywny GM.

Opublikowano

To ja się piszę na Obcego, zawsze lubiłem piosenkę Lady Punk : Wciąż jesteś Obcy, wciąż bardziej Obcy nam ...i sobie sam ;)

Opublikowano

Panowie: lepiej... co powiecie na Larpa w klimacie "The Thing" - pogodę mamy odpowiednią :D . Z tym, że to by nawet nie był larp airsoftowy, tylko larp-larp.

Opublikowano

Kimat jest :)

Opublikowano

wilku, masz rację mechanika gry ludzie - ludzie jest standrt CSS, mechanika ludzie obcy .. obcy zabija ludzi jak ich klepnie (CSS) a ludzie mogą jedynie" odstraszać obcych " swoimi karabinami, chyba że znajdą sposób na zabicie bestii - lub jej pojmanie ;) i w druga stronę pojmanie ludzi przez obcych też jest planowene ;) ale to wszystko potrzebuje dużej grupy ludzi jako obcych i klimatycznego miejsca z korytazami zakamarkami - oczywiscie scenariusz nocny - charakteryzacja na obcego - czarny strech :) broń "na aobcych" jest również wymyslona , ale to jest niespodzianka :)

Opublikowano

Obcy nie będzie mógł gryźć ? ...nie no to lipa :frown:. Ciekawe jak by ludzie mieli pojmać obcego, jeśli on każdego kogo dotknie zabija - klatką ? na lasso ? wilcze doły ? (...Wilku to nie było do Ciebie):D

A Serio-serio - dużo pomysłów, każdy w swoją stronę...chyba nic z tego nie będzie. :frown: ...a szkoda.

Ale widać tęsknoty LARP-owe. Vo Fighter organizuje jakiegoś LARP-a w kwietniu, bodaj "Nuclear Problem" sie to nazywa, jest na Forum zajawka. Może się komuś spodoba.

Opublikowano
A ja w pierwszej chwili pomyślałem raczej o filmie http://impostor.filmweb.pl/ jako jeden z wątków pobocznych LARPA

Nie byłoby tu dużo strzelania ale duże pole do popisu dla aktorów.

Opowiadanie było lepsze, ale pomysł i tak dobry.

Jak kosmiczny to Battlestar Galactica. Strzelania dużo a nadal można polarpować.

Opublikowano

O Faraonie !! Jak mogłem zapomnieć o BSG!!! Przecież to tylko najlepszy serial ever!

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Podziały będą napewno na Naukowców, najemników Weyland-Yutani/obcy/ i może jakaś tajemna frakcja. Jak ktoś oglądał AVP i AVP2 kojaży klimaty jak napisałem wcześniej czasy współczesne, oczywiście eksperymentalne pancerze wspomagane i inne tego typu duperele miło widziane. Teraz dodam listę osób które chciały by mi pomóc jako NPC lub w inny sposób, proszę nie przypisywał koło siebie frakcji tylko wysłać na PW.

1.Falomiot

Opublikowano

Jeśli LARP ma się toczyć w pomieszczeniach to raczej tylko pora ciepła i to dość mocno, walka w budynkach wymaga broni krótkiej a gazówki w zimnie nie podziałają. Co do udziału - zapewne będę chętny, ale to zależy od czasu miejsca i tego jak to wszystko będzie miało wyglądać. No chyba że miałoby to być LARP bez strzelania to wtedy pora jest nieważna.

Opublikowano
  • Autor

Larp odbędzie się w lesie więc budynków nie będzie no chyba że ktoś w namiotach będzie się chciał strzelać.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Y0!

coś nowego w temacie?

Ci potrafią się wczuć w klimat :

si01all.jpg

JEDWABISTE ! zdjęcia ! [ w szczególności pilotów :P ]

Wkrena na max!

http://www.therpf.com/showthread.php?t=56185

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Wstępna data Larpa to 20 marca 2010. Wszystko zależy od pogody.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Larp przeniesiony na koniec kwietnia.