Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pozdrowienia dla kolegi wędrującego koło V LO w Toruniu z kałachem na ramieniu

Opublikowano

Pozdrowienia dla kolegi wędrującego koło V LO w Toruniu z kałachem na ramieniu, naprawdę serdecznie pozdrowienia. Kolega ów, przez 15 minut stał z kałachem na ramieniu, pełnym rynsztunku i kaskiem przytroczonym do pasa, przy rondzie na Bema i czekał na koleżankę, która donosiła kaburę. Potem udał się w stronę V LO. Zawróciłem i zwróciłem uwagę owemu młodzieńcowi, pytając go, czy ma może w domu ręcznik albo prześcieradło, co by tak nie paradować z repliką, on z uśmiechem na twarzy odrzekł: NIE MAM, nie robię nikomu przecież nic złego, znam prawo airsoftowe, ale to nic, a policja to mi "może" widzieli mnie wiele razy i nawet spisywali. Naprawdę serdecznie Ciebie pozdrawiam. A jak ktoś zna tego jegomościa to niech go ode mnie serdecznie pozdrowi kopem w tyłek....

Featured Replies

Opublikowano

Serdecznie życzę owemu "koledze" spotkania z patrolem który mnie legitymował dwa dni temu . Jak zajrzeli do samochodu to o mało nie dowiedziałem się co znaczy przymus bezpośredni . Ale i tak miałem godzinę wyjętą z życiorysu .

Opublikowano

W Bydgoszczy też ostatnio takich wesołków się spotyka... "policja nic nie zrobi", "widać, że to zabawka", "przecież idę tylko 3km przez miasto".

Sirwiz - SM wezwać, że czujesz się zaniepokojony:), bo koło ronda stoi jakiś facet z bronią. Na moim osiedlu podziałało na dzieciaki.

Opublikowano

Sirwiz - SM wezwać, że czujesz się zaniepokojony:), bo koło ronda stoi jakiś facet z bronią. Na moim osiedlu podziałało na dzieciaki.

Właśnie po to dzieciakom się zabrania latać z replikami na wierzchu - żeby nikt nie dzwonił na policję ani na straż miejską.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Mikadorus a jak będą wzywać straż miejską i policję bo po lesie biegają jacyś faceci z bronią to jak będziesz się tłumaczył ??

Nie ma to jak srać do własnej budy ;)

Opublikowano

Może dobrym sposobem na takich ananasów będzie skuteczne wykluczenie takiego typa ze środowiska ASG. Przyjdzie taki na strzelankę to organizator odeśle go do domu i tak za każdym razem, to może pójdzie po rozum do głowy że replika nie służy do lansowania się po mieście a po co mu ona skoro i tak nikt nie chce się z nim bawić.

Opublikowano

Miejski, wiejski lans - z repliką na wierzchu - pokazać się, zaszpanować, tylko czekać, jak "policja nic nie może zrobić" - a zaczną w panice strzelać.

Popieram Berti dobrze mówisz, przydałoby się , powiedzmy np 3 krotne ostrzeżenie/wykluczenie z bitwy.

Pooglądaj fb - chłopcy full szpej w Focus-ie w fast foodzie - gdybym widział na żywo, podszedłbym i poprosiłbym o wspólne zdjęcie.*

*-a po co to zdjęcie, żebyście mogli ów gagatków rozpoznawać - Wy! - w sensie organizatorzy i to nasze małe środowisko.

Opublikowano

W szpeju jak w szpeju Vico, tu aż takiego problemu nie ma. Najbardziej chodzi i zawsze chodziło o repliki wyciągnięte w miejscu publicznym.

Opublikowano
Mikadorus a jak będą wzywać straż miejską i policję bo po lesie biegają jacyś faceci z bronią to jak będziesz się tłumaczył ??

Nie ma to jak srać do własnej budy ;)

Że się bawię z kolegami? Zresztą ile to razy policja była na manewrach? Wczoraj tylko się pytali ilu nas jest.. nawet ognia nie trzeba było przerywać. Bieganie po lesie to jedno, a pajacowanie w mieście to zupełnie inna sprawa.

Akurat wolę żeby się interesowali niż by olewali. Sranie do własnej budy to raczej chodzenie w szpeju z magami, nożem na wierzchu + replika po mieście. Jeden -drugi debil miałby problem to reszta by pomyślała. A tak to ludziska widzą, że można chodzić, bo nikt nie reaguje. W sumie fajne myślenie, po co kupowałem pokrowiec?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Nawet prawo ASG w US nakazuje mimo zatyczek czy końcówek luf, tłumików malowanych nosić repliki w pokrowcach dla własnego bezpieczeństwa bo jakiś nadgorliwy policjant zacznie strzelać. Ja może i pokrowca nie mam ale replikę nosze w szmacie czy arafatce ;-) Nawet ja bym zwrócił uwagę dzieciakowi nie tak nie powinien robić. To że się strzelamy w lasach możemy ale unikamy cywili jak możemy a jak nie to ostrzegamy i wyjaśniamy. Ja to nawet robię osobiście. Wczoraj policja z nami gadała i problemu nie było

Opublikowano

Mikadorus maj men ;) Mi nie chodzi o to żeby olewać, tylko podejść tak jak Sirwiz i z gościem pogadać skoro się jest też "w klimacie". Jeśli to nie skutkuje to pyknąć mu fotkę i wrzucić ryjek na forum - ktoś go na pewno rozpozna skoro jest ze środowiska.

Nawoływanie od razu policji czy straży miejskiej w takiej sytuacji może zrobić tylko tyle, że zainteresuje ich problemem tudzież spowoduje, że zaczną się czepiać nawet tych, którzy zgodnie ze sztuką i kulturą paradują ze szpejem schowanym albo co gorsza tych którzy na parkingu szykować się będą do zabawy.

Jestem po prostu zdania, że sprawy wewnętrzne środowiska powinno starać się załatwiać wewnątrz środowiska. Im mniej o tym sporcie rozgłosu u władz tym lepiej.

Opublikowano

Akcja w stylu: "zrobisz sobie ze mną selfie?" myślę że jeśli jest tak nastawiony na lans to się skusi gnojek. Potem to wystarczy siebie wyciąć i fotka frajera gotowa.