Opublikowano 2 Stycznia 201016 l możecie mi powiedzieć skąd na google są nasze awatary bo nie wiem jak się tam znalazły http://images.google.pl/images?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&um=1&sa=1&q=AdiHD&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&aq=f&oq=&start=0
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l Cóż, google to robot który potrafi zindeksować wszystko, do czego ma dostęp. Aktualnie forum nie jest zamknięte dla gości (tylko działy handel i manewry), więc wszystko inne jest publiczne. Google przyszło, zindeksowało i ma.
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l ale własnie po to jest Google - żeby było w nim wszystko, ja kiedyś wpisując coś znalazłem mordke wilka, uśmiałem się bo hasło było zabawne w stosunku do "znaleziska"
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l A po to także jest plik robots aby powiedzieć google i innym robotom co mają a czego nie mają indeksować.
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l A po to także jest plik robots aby powiedzieć google i innym robotom co mają a czego nie mają indeksować. A znasz wpis który ma powiedzieć nie indeksuj avatarów
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l Na forum KPASG tego nie widać, ale na innych forach boty są zaznaczone innym kolorem (tak jak admini, moderzy itp.) i pokazane razem z innymi użytkownikami. Pewnie nie raz widziałeś nazwy: Googlebot, Inktomi, MSN bot, Yahoobot itp.
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l Na forum KPASG tego nie widać, ale na innych forach boty są zaznaczone innym kolorem (tak jak admini, moderzy itp.) i pokazane razem z innymi użytkownikami. Pewnie nie raz widziałeś nazwy: Googlebot, Inktomi, MSN bot, Yahoobot itp. To jest tylko opcja identyfikacji bota i wyświetlania co robi. Nie ma wpływu na jego zdolności indeksowania. Mogę to włączyć na tym forum, ale nie widzę potrzeby
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l To jest tylko opcja identyfikacji bota [...] Nie ma wpływu na jego zdolności indeksowania. Zgadza się Chciałem tylko powiedzieć, że Googlebot nie jest wyjątkiem oraz to, że boty są jednymi z najczęściej zaglądających "userów" na każdym forum :twisted:, o czym świadczy m.in. częstotliwość pojawiania się ich w linii użytkowników - o ile admin ustawił ich widoczność w pozycji "ON" Co do samej potrzeby włączania tej opcji to ja również uważam ją za wątpliwą
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l A znasz wpis który ma powiedzieć nie indeksuj avatarów Zakaz indeskowania folderów w których są avatary powinien wystarczyć. Tak czy inaczej rybka mi to czy jest zindeksowany czy nie. Po prostu napisałem że jest taka mozliwość.
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l Zakaz indeskowania folderów w których są avatary powinien wystarczyć. Tak czy inaczej rybka mi to czy jest zindeksowany czy nie. Po prostu napisałem że jest taka mozliwość. Tylko, że one są generowane dynamicznie przez plik image.php, który odpowiada również za generowanie innych obrazków na forum. Nie są linkowane z folderu.
Opublikowano 3 Stycznia 201016 l To faktycznie trzeba by wtedy zabronić indeksowania image.php a to z kolei spowodowało by błędne lub brak indeksowania forum. A przerobienie image.php już jest większym problemem.
możecie mi powiedzieć skąd na google są nasze awatary bo nie wiem jak się tam znalazły http://images.google.pl/images?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&um=1&sa=1&q=AdiHD&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&aq=f&oq=&start=0