Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o AR15

Opublikowano

Witam, mam pytanie, może ktoś miał z tym do czynienia, czy warto brać AR15 223rem produkcji mossberga, bo na początku trochę się zgrzałem na niego bo i amunicje moge kupić tanio, ale na przeciw temu co piszą w usa, na naszym rynku użytkownicy nie bardzo dobrze się wyrażają o nim...pewnie dlatego że to mossberg..No tani jest to prawda, w porównaniu np. do schmeisera, lub colta, ale tak właśnie szukam opinii tu, i tam....po prostu kusi:)

Featured Replies

Opublikowano

Z takimi FPSami raczej nigdzie Cię nie wpuszczą :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

Wpuszczą, wpuszczą :) Jest kilka miejsc gdzie można spokojnie z karabinowej am. postrzelać.

Ale na temat prosze, ok?

Opublikowano

Z tego co ostatnio macałem tu i tam i z ludźmi rozmawiałem to są bardzo fajne chińskie wersje robione na oryginalnych maszynach (kupione przez małe ludziki w USA) z takich samych metali (nie tylko że stal i alu ale i stop identyczny;) ). Producenta nie pamiętam ale ceny są bardzo bardzo atrakcyjne:) Warto poszukać na forach o gunach, bo tu to chobbyści komandosi co strzelają z plastiku ;)

Lub tudzież pod wrocławiem gościu robi toczone frezowane akaczki z full auto na pozwolenie sportowe i ma już kompensatory coś tam jeszcze i izraelską kolbę (chyba) ale strzela się z tego pięknie

Opublikowano

http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=115127

Jeśli mówimy o tym modelu to dodam, z zasłyszanych opinii, że jest to ponoć lepszy zakup niż Radom-Sport'a, a to ta sama pólka cenowa, a o R-Sach mówiono, ze to bardzo dobry zakup w relacji cena/jakość.

Ale jak strzelać to strzelać: http://www.czub.cz/en/catalog/81-centerfire-rifles-cz/KM/CZ_858_TACTICAL.aspx w Pl za ~1500, wygląda gorzej niż cyma to fakt, ale strzelałem z tego ostatnio, nie dość, że nie pierdzi jak .223 tylko strzela, to jeszcze bardzo celne. Różnicę ceny zakupu wydaj na amunicję ;)

Opublikowano

CZ858 to nie ak i nie strzela amunicją .223rem tylko amunicją od ak czyli 7.62x39. Kolega pyta o ar 15 na .223. Nie wiem co Ci sirwiz pierdzi w .223 rem ale radom sport jest sporo głośniejszy od akm.

Pasterz, na pozwolenie sportowe nie można zarejestrować broni samoczynnej czyli jak to określiłeś full auto tylko samopowtarzalną czyli semi auto.

Silenthunter, jeśli chcesz fachowej porady to lepiej poszukaj na forum www reshoot pl lub bron iweb pl

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Retalku, co by nie oftopować za dużo.

Wiem o co pytał Silenthunter i mój post rozpoczyna link do specjalistycznego forum odnośnie jego zapytania+zesłyszane opinie dot. tego konkretnego modelu.

Nigdzie nie napisałem, że CZ to AK, fakt jest tam kompletnie inna konstrukcja w środku, dlatego np. wolno je posiadać w Kanadzie i tak strzela z innej amunicji niż AR-15, co wydaje mi się dałem do zrozumienia. To po prostu lekko żartobliwy przykład, że taniej można mieć fajniejszą broń (w mojej opinii). Strzelanie z .223 lub 5.56 to pikuś w porównaniu z oddaniem strzału z 7.62 - huk, odrzut, dziura w tarczy, po prostu w/g mojej skromnej osoby fajniejsza "zabawa". Więc naprawdę nie ma się czego czepiać. Ja rozpocząłem offtop i ja go kończę ;)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki serdeczne chłopaki za porady. Na iweb bywam, ale atmosfera jest tam delikatnie mówiąc spięta, i niezbyt miła, tak ja to zawsze odczuwam, ale owszem czytałem tamte posty.Co do jakości tego co opisywałem, to właśnie obawiam się czy aby nie będzie wtopy z "chińskim" produktem. No jeszcze się zastanowie, pośpiech nie jest tu wskazany:)

Co do 7.62x39 to zbyt często czepia się policja o zakup amunicji, bo najczęściej występująca jest z rdzeniem, a tego należy uniknąć, i potem wyjaśniać że kupuje się zwykłą, bo oni tylko szukają aby w zapasie znalazła się choć jedna sztuka...I pozamiatane. Więc bardziej "sportowa" jest w tym przypadku 223. Sport Radom....eee, chyba nie.. A jeśli chodzi o dum,dum, to na moje 45ACP się spełnia, choć prawda że karabinowa jest głośniejsza.

A z plastiku też lubię jeszcze strzelać, choć ostatnimi czasy ze wzgl, na obowiązki rodzinne jakoś mi to niezbyt wychodzi....

No ale tak czy inaczej, jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam.