Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ranking broni strzeleckiej

Opublikowano

Znalazłem ciekawy ranking broni strzeleckiej. http://facet.wp.pl/gid,8626951,kat,1007871,galeriazdjecie.html

Wiele osób z tego formu pewnie dysponuje przedstawioną tu wiedząi ma swoją TOP 10 jednak sąi tacy których mam nadzieję to zainteresuje

I jeszcze taki mały OT. Jakiś czas temu oglądałem - zdaje się na Discowery - ranking 10 najlepszych czałgów od czasów I wojny światowej gdzie użyto ich po raz pierwszy do czasów obecnych Wygrał T-34 :shock:

Znalazłem i czołgi http://facet.wp.pl/gid,8676983,img,8676993,kat,,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=1

Miłej lektury

Featured Replies

Opublikowano

tak samo jak w rankingu top 10 samolotów myśliwskich wygrał p 51 mustang :shock:

Opublikowano

Bo klasyka jest najlepsza, proste jak drut :mrgreen:

Opublikowano

Tendencyjne ranking.

A klasyka to Winchester czy działko Gatlinga, a nie AK47 czy T34. Widać CzterejPancerni zrobili swoje w głowach widzów.

Opublikowano

Jakieś mocno naciągane te rankingi według mnie, brakuje wielu broni.. A co do Pancerniaków to znowu zaczęli puszczać odcinki na polsacie :P

Opublikowano
I jeszcze taki mały OT. Jakiś czas temu oglądałem - zdaje się na Discowery - ranking 10 najlepszych czałgów od czasów I wojny światowej gdzie użyto ich po raz pierwszy do czasów obecnych Wygrał T-34 :shock:

Kiedys tez ogladalem ranking czolgow na Discovery,ale tam wygrala ktoras wersja Leoparda,a T34 byl na 2 miejscu :?

Opublikowano

Spokojnie panowie, nie możemy porównywać czołgów z I I II wojenki ze współczesnymi maszynami! T-34 zwłaszcza z armatą 85mm mógł już budzić trochę respektu, oczywiście z pewnej odległości, a wygrał pewnie przez swoją długowieczność i liczbę wyprodukowanych egzemplarzy.

A współczesne maszyny? Wybierzemy najlepiej chroniącą załogę maszynke typu Merkava, czy niemiecką solidność Leoparda 2A6 ze 120mm armatka Rhinemetala czy amerykański sen i Abramsa...

Jak każde rankingi są tendencyjne, no bo ktoś musi to robić, a każdy ma swoje widzi mi się.

pozdros

Opublikowano

A propos rankingów to ich powstawanie jest dla mnie idiotyzmem z uwagi na fakt, iż ktoś stara się poszeregować karabiny czy inną broń. A broń jest tylko narzędziem powstałym w wyniku zapotrzebowania pola walki i wyłanianie najlepszej albo najgorszej broni jest absurdalne, bo każda jest inna tak jak różne były potrzeby podczas ich konstruowania. Dlamnie ten ranking zwłasza karabinów jest kompletnie nie zrozumiały bo nie wiem czym kierował się jej twórca, co brał pod uwagę (ilość wyprodukowanych egzemplarzy, siłe ognia, celność, miejsce w historii rozwoju broni strzeleckiej...), nie wiem...a autor tego nie podaje.

Opublikowano

Poza tym wrzucanie do jednego "wora lepszości" Auga i choćby Mausera jest lekkim nie porozumieniem.

Opublikowano

W dodatku autor jest niekonsekwentny bo w rankingu "karabinów" pierwsze miejsca i nie tylko zajmuja "karabinki". Jeśli ktoś nie wie o co chodzi to tłumacze:

Karabin strzela nabojem karabinowym (np. M14 strzela nabojem 7,62 x 51mm) natomiast AK-47, który jest karabinkiem strzela nabojem pośrednim 7,62 x 39mm. W związku z powyższym tworzenie tego typu rankingów mija się z celem.

Opublikowano

df

Zgadzam sie z Wami Panowie.Nie wiadomo po co powstają takie ... rankingi,co to ma na celu?.Każdy chyba ma swoja ulubiona,ukochaną broń. Czym kierował się autor? Nie mam bladego pojęcia,dlaczego takie,a nie inne karabiny.Różne karabiny miały i mają różne zastosowanie,mają swoje zalety i wady(eksploatacja,zawodność,obsługa,cena,celność i jeszcze dużo by tu pisać).pozdrawiam

Opublikowano
rankingi' date='co to ma na celu?[/quote']

Też się nad tym zastanawiam.. Jeżeli chcemy kupić broń to najlepsze są dane porównawcze kilku karabinów przedstawione w tabelach.. No cóż warto tutaj zaznaczyć, że czasy się zmieniają i broń się zmienia. To co kiedyś było niezawodne dzisiaj jest postrzegane przez pryzmat wspaniałej broni historycznej..

Opublikowano

Ale się żeście tych księży doj...li ;)

Ranking powstał dla laików, tak jak każdy ranking powstaje dla takich właśnie ludzi, zresztą spodziewaliście się sensownego zestawienia na stronie takiej jak wp.pl, która gerenalnie staje na czubku penisa żeby tylko zapełnić codziennie swoje działy róznymi "interesującymi" artykułami :)

Weźcie poprawke panowie na to, że my z racji zainteresowania mamy lekkie skrzywienie na tym punkcie - statystyczna Pani Kowalska czy Pan Nowak wyłożą na to laskę, a po przeczytaniu stwierdzą co najwyżej "Ale ten kałach to jest zajefajny".

I tyle z mojej strony.

Pozdro

Opublikowano

I tak karabinek automatyczny w układzie bullpup w jednym zestawieniu z STG czy Enfieldem to jest po prostu kretynizm. To tak jak w śród biżuterii dla kurwy wziąć pod uwage medalik, krzyżyk i jakieś wyszukane kolczyki.

Opublikowano

żal dupę ściska... komentarze ludzi wypisujących pierdoły na wp.pl prezentują tak niski poziom, że aż mnie kręgosłup rozbolał jak to czytałem... piszą że w wojsku strzelali z AK 47... a nasze wojsko jest wyposażone co najwyżej w AKMS, AKM, Beryl, Miniberyl i inne odmiany AK ale nie ma na wyposażeniu typowo AK47 - taki karabinek można obejrzeć sobie co najwyżej w Szczecinie w muzemum na wystawie o Wietnamie i w Warszawie tak samo w muzeum. Chociaż różnice są niewielkie to ludzie zapomnieli jużco mają wpisane w książeczkach wojskowych... Tak jak pisaliście - ten ranking zrobiony był chyba dla dzieciaków co siedzą całymi dniami i naparzają w CS-a i dla podstarzałych biurowych leniwców co to nie mają co robić całymi dniami i horoskopy na wp.pl czytają...

Opublikowano
  • Autor

No i, co bardziej aktywni wyrazili swoje opinie na temat tego tego porównania, jednogłośnie je krytykując.

Zdrowa dyskusja, na temat tego typu testów podjęta przez osoby bardziej zorientowane w temacie i z wyrobionymi poglądami.

Moim zdaniem można temat zamknąć :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Account

Navigation

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.