Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwint?

Opublikowano

Witam (dawno nie było mnie)

Mam pytanie czy ktoś wie jakie DOKŁADNIE są stosowane gwinty przy tłumikach ognia przy replikach, bo chyba są w większości takie same? Mam na myśli wielkośc gwintu rodzaj , metryczny , calowy , jaki skok itp?

Bo przymierzam się do wykonania samodzielnie tłumika bądź przedłużenia lufy.

Featured Replies

Opublikowano

14mm lewoskrętny. Jak chcesz to mam tłumik na sprzedanie, wisi w komisie ;)

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

no tak to są DOKŁADNE informacje ;]

Opublikowano

Moriasz, nie wiem czy nie wyjdzie Cię taniej i lepiej wziąc z Silesia factory. Mają na warsztacie tokarkę i gwintowniki odpowiednie, tylko napiszesz co chcesz to ci wytoczą, albo już mają na magazynie.

Opublikowano

Moriasz, jeśli nie potrafisz zmierzyć gwintu i nie masz do tego narzędzi, to nie bierz się za robienie tego samodzielnie, bo szkoda Twojego czasu i Twoich nerwów. Gdybyś wiedział jak to zmierzyć to byś tutaj nie pytał, tak?

Opublikowano

ja kiedyś do kałaszka cymy sobie srobiłem przedłużke lufy - lipa... kulki się odbijały o ściankę tego ustrojstwa i leciały dosłownie w która strone chciały... niepolecam (wykonł naprade dobry tokaż - i to nie wykonanie było problemem...)

Opublikowano
ja kiedyś do kałaszka cymy sobie srobiłem przedłużke lufy - lipa... kulki się odbijały o ściankę tego ustrojstwa i leciały dosłownie w która strone chciały... niepolecam (wykonł naprade dobry tokaż - i to nie wykonanie było problemem...)

Tokarz ;)

Opublikowano
Moriasz, jeśli nie potrafisz zmierzyć gwintu i nie masz do tego narzędzi, to nie bierz się za robienie tego samodzielnie, bo szkoda Twojego czasu i Twoich nerwów. Gdybyś wiedział jak to zmierzyć to byś tutaj nie pytał, tak?

Nie jest tak hop jeśli gwint masz już zużyty, a np JG do niedawna używali gwintu 13,5mm zamiast 14mm. A biorąc pod uwagę jakośc metalu używanego do replik pomiar może byc niedokładny.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie ciężko mi wpasowac odpowiedni grzebień do gwintu, bo wykonanie jego jest tragiczne co nawet potwierdza to ze mam tłumik silesi i wkręca się on do mojego ak i spidera G'ty a jego tłumik od Leona wkręca się do niego a do mnie już nie :] heh....

Wydaje mi się że jest to Lewy 14x1 ale nie chce sobie narobic zbędnej roboty więc pytam. A przedłużkę nie będę robił długiej tylko z 10mm dłuższą niż mi wystaje precka 510.

A koszt wyniesie mnie zero tylko zabawa przy tokarce ;]

Opublikowano

Gwint jest 14x1, tu masz rację. Tylko zrób gwint osiowo, bo inaczej wychodzą niezłe zonki. Osiowo mam na myśli przekrzywiony tak żeby kompensował przekrzywienie gwintu na lufie :) Bo dam sobie rękę uciąc że gwint na replice będzie ciut skrzywiony. Chyba że to jakaś japonka

Opublikowano
mam tłumik silesi i wkręca się on do mojego ak i spidera G'ty a jego tłumik od Leona wkręca się do niego a do mnie już nie :] heh....

Weź to napisz jeszcze raz bo chyba zdolności percepcyjne mi spadły na tyle że nie do końca jarze- zgubiłem się w zawiłym gąszczu genealogii. Poza tym powodzenia i miłej zabawy, ale szczerze, na AK wszystko poza PBS-em wygląda średniawo- jest po prostu mało koszerne...

Opublikowano

Nie ma to jak w dwóch kartach śledzić jeden temat i się powtórzyć. Ehh, starość nie radość, i pamieć już nie ta.

Opublikowano

Gdyby mogło to w czymś pomóc , to mam coś takiego http://gunfire.pl/product-pol-1152190250-Lufa-zewnetrzna-do-M4.html , przy swoim HK 416 JG i do tego tłumik dźwięku 220 mm. , kiedy wszystko jest skręcone na mocno , to nie ma żadnych problemów z wylotem kulek .

Mam jedną taką przedłużkę w rezerwie .

Opublikowano
  • Autor

No to zrobię sobie przedłużkę sam , na tokarce numerycznej , później zaprezentuje jak to będzie wygladac. :) Dzięki za pomoc.