Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z repliką MB01A

Opublikowano

Szukam kogoś z okolic Torunia kto podjął by się naprawy tej repliki.

Otóż jej głównym problemem jest to, że z niewiadomych przyczyn kulki skręcają w bok. Nie jest to jednak przyczyna złego montażu gumki hop-up ponieważ ją wymieniałem lecz nic to nie zmieniło.

Dalszych informacji udzielę prywatnie.

Prosiłbym o szybki kontakt.

Featured Replies

Opublikowano

Jestem z Bdg ale jak chcesz mogę się tym zająć.

A tak via internet to najprawdopodobniej jest to jednak lekko źle ustawiona guma, jakiś defekt na gumie itp. Czasami może to być jeszcze przechylona w jedną stronę lufa lub jej minimalne skrzywienie.

Wyjmij lufę sprawdź czy idealnie prosta, sprawdź gumkę czy nie ma zjechanej jednej strony, sprawdź dystanser czy siedzi właściwie i czy nie jest uszkodzony, czy komora nie jest leciutko przekrzywiona po włożeniu jej do repliki.

W tanich "sznajpach" lufa zewnętrzna czasem jest odchylona... też warto sprawdzić.

No i same kulki też mogą stanowić problem.

Opublikowano
  • Autor

z góry dzięki za pomoc.

Czy mógłbyś opisać jak wygląda ten dystanser?

a jeśli już podjąłbyś się naprawy to ile byś za to chciał?

Opublikowano

Dystanser to ten "dynks" co dociska gumkę. Kształt walcowaty.

Szczerze mówiąc to nie wiem co jej dolega więc nie mogę podać ceny. Jeśli krzywa będzie lufa zewnętrzna to nie problem bo mam części.

Gorzej jak lufa wewnętrzna bo jest niestandardowa i jeśli nie będzie używki to o ile wiem KM-head.

Na jakim dystansie kulki idą na w bok? Zawsze w jedną stronę?

Opublikowano
  • Autor

skręcają w bok mniej więcej kilka metrów od opuszczenia lufy opuszczeniu lufy i zawsze w lewo

Opublikowano

Skoro wg ciebie w HU wszystko gra to sprawdź lufę zewnętrzną/ wewnętrzną. A jak znasz kogoś z podobną repliką to pożycz lufę + komorę i sprawdź. Jak problem się powtórzy to masz winowajcę.

Poniżej paskuda TM.

TM_96_AWS_review_26.jpg

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Lufa jest prościutka a i luneta jest idealnie skalibrowana.

Ale pękło mi takie coś ze środka co trzeba włożyć żeby hop-up nie wyleciał,więc możliwe że problem leży gdzieś w cylindrze.

Moim zdaniem najrozsądniej byłoby wymienić cały cylinder na jakiś solidniejszy żeby znowu mi się ten pierścień podtrzymujący hop-up się nie rozleciał.

Opublikowano

em - chodzi ci o taką tulejkę za gumką HU? Jeśli to ta to spróbuj owinąć lufę teflonem lub ustabilizować w inny sposób. Daj foto o co dokładnie ci chodzi.

Opublikowano
  • Autor

Chyba tak, zbytnio nie wiem bo tam gdzie kupowałem sklep jest już zlikwidowany to się nie spytam, a i w internecie nie ma tego.

To po prostu taki mały pierścień o średnicy 1 lub 1,5 cm a takimi dwoma milimetrowymi wybrzuszeniami

.

------------------------------

tego elementu niestety już nie posiadam bo mi pękł a w internecie nie mogę znależc.