Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

S.T.A.L.K.E.R. wersja ruska

Featured Replies

Opublikowano

Dodam pierworodnego temu , co mnie na taką imprezę zabierze. :)

Opublikowano

Domyślam się, że miało być oddam, a nie dodam. Obyś go nigdy nie miał... Nie wiem jak można takie coś napisać nawet.

Opublikowano

Klimatyczna imprezka, ale... zamiast oddawać jądro i pierworodnych - czy to przypadkiem od nas nie zależy? Czegoś takiego nie da się przygotować na szybko - to oczywiste, ale jeżeli jest grupa ludzi, którzy czają o co w tym biega, jeżeli są chęci - a po ostanim windzie widzę, że są, to kto przeciw nam? Że coś nie wyjdzie i będą jakieś kwasy? Normalka - zawsze coś komuś o ileś... itp. Są ludzie , którzy wiedzą jak, są, którzy pomogą a już na pewno znajdą się tacy , którzy wezmą udział.

Pozdrawiam

Witek

Opublikowano

Jeszcze jedno założenie. Wczucie się graczy to bardzo dużo, ale poparte zrzutką na artefakty i inne rekwizyty tworzy już pełnię klimatu. Ponadto tu da się wyraźnie zauważyć że gracze byli w grupach, mutanci, jacyś czarni komandosi, jacyś naukowcy na biało, stalkerzy i wojsko. Każdy ma swą rolę, a zarazem jest zunifikowany.

Opublikowano

Gdzie to właściwie się odbywało? Bo jeśli chodzi o Strefę to na większośći terenu promieniowanie nie jest fatalne, to jednak nie wyobrażam sobie, że oni po czerwonym lesie biegali. Impreza świetna, klimat wymarzony. Słodko by było, jakby coś takiego wyszło nam tutaj, w KP :)

Opublikowano

Rzeźnia zawsze przypominała mi Baze Bandytów albo Agroprom...

Opublikowano

Był Falloutowy LARP, klimat był ;) Trzeba tylko wczucia się graczy i troszeczkę środków.

Opublikowano
  • Autor
Gdzie to właściwie się odbywało? Bo jeśli chodzi o Strefę to na większośći terenu promieniowanie nie jest fatalne, to jednak nie wyobrażam sobie, że oni po czerwonym lesie biegali.

Bardzo wątpliwe, że odbyło się to w pobliżu Czarnobyla albo Prypeci - cala strefa jest zamknięta i potrzebne jest zezwolenie, żeby tam się dostać. Na dziko też się nie da, bo wojsko ma serię bramek kontrolnych (wiem, bo kiedyś chciałem się tam wybrać). Ale generalnie musiał to być teren jakiegoś starego poligonu, najwyraźniej z ciekawym zasobem budynków. Tak jak już tu kolega jeden wspomniał - dałoby się coś takiego urządzić w kp bez dwóch zdań (wtedy obeszło by się bez oddawania organów itd.) ale trzeba pogratulować ruskim stopnia szczegółu, w jaki weszli.

Pozdro :)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Myślałem o stworzeniu czegoś w klimatach STALKERa, nawet trochę popisałem. Tylko Panowie, jest jeden problem - teren. Gdzie to zrobicie?? Duży teren (BARDZO DUŻY), mieszanka lasów, ruin itp. I do tego trzeba czegoś więcej niż Rusek z 3 budynkami, 2 platformami i Psiarnią, większego zarówno pod względem powierzchni, jak i zróżnicowania terenu i ilości zabudowań. No i luda kupę, żeby można to było podzielić na frakcje itp to trzeba więcej niż 80 czy 100 osób żeby to miało sens. A i ludzie na Zombi byliby potrzebni. Także zorganizować można wszystko, tylko niektóre pomysły są bardzo wymagające i w moich oczach momentami nie do przeskoczenia. Ale ja jestem STALKERowy maniak i mam manię wielkości więc pewne rzeczy postrzegam inaczej niż większość ludzi ;)

Opublikowano

Ta ruska impreza była na mniej niż 100 osób, zauważ. I wygląda na udaną. 40 osób już będzie luz z podziałami. Gracze muszą być przygotowani, założenie ramoneski i starych spodni to jeszcze nie to.

Całość na pewno nie działa się w strefie, tam po pierwsze jest właśnie ograniczony dostęp(ale też bez przesady, granica nie jest szczelna. Za to jest promieniowanie, teraz jest tam bezpiecznie, ale w budynkach, bądź niektórych miejscach lasu można trafić na duże zagęszczenie promieniowania. Niektóre rośliny mocno akumulują, a w budynkach deszcz nie zmywa radiacji wgłąb gleby.

Opublikowano

Na dobrą sprawę nie wiadomo na ile ludzi była ta impreza, nie ma nigdzie zdjęcia ich wszystkich. Poza tym jak już pisałem, ja mam manię wielkości i manię STALKERa więc mam skrzywienie ;)

Opublikowano

Właśnie najlepsza tego typu impreza byłaby na około 40-50 osób - nie więcej. Jeśli ktoś chce zrobić taką imprezę, to polecam zrobić najpierw coś "małego", jeśli nie kameralnego. Dopiero z czasem, po opanowaniu zasad i wciągnięciu graczy w klimat (po Falloucie dość dużo osób się do tego klimatu przekonało!) można myśleć o czymś większym.

Opublikowano

Co do strefy to Czarnobyl to nie był na pewno.

Wydaje mi się że to po prostu jakiś stary poligon z roślinnością tundry.

Klimat wygląda na bardzo fajny, acz wydaje mi się że wpisowe oraz koszty organizacyjne były dość spore.

Opublikowano

Nie znam się na elektrowniach stawianych w Rosji, ale akurat ta elektrownia, a tym bardziej jej komin, jest tak charakterystyczny, że albo fotomontarz, albo "mają rozmach sk**wisyny" ;)

Opublikowano

Fotomontaż, po 1 na jakimś forum było o tym pisane (i dlatego między innymi, przez ten fotomontaż ktoś skrytykował mocno to zdjęcie i pomysł) a po 2 okolica elektrowni bynajmniej nie jest piaskiem i lasem ;)

PS: Z której części Killera jest zacytowana przez Dale'a wypowiedź Siary??

Opublikowano

na 100% część pierwsza kilera

Opublikowano

w Polsce już coś takiego jest, bo kolega był i był we frakcji Powinność. Było to na konwencie S.T.A.L.K.E.R Ekspansja 2009 w Borne Sulinowo. Gdzieś na innym forum czytałe mo podobnych akcjach...więc wszystko możliwe ;)

Wpierw może spróbujmy zrobić wycinek fabuły ZONY, małą część...np zajścia na Agropromie, którym by była Rzeźnia ;)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Fotomontaż, materiał lansiarsko reklamowy. Ale klimacik jest :)