Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kabury Kydexowe

Opublikowano

Pytanie, kto poza Painem ma kaburę Kydexową do Glocka? Chodzi mi o to czy one są naprawdę TAK DOKŁADNIE dopasowane, że jak mam powiedzmy Glocka 23 albo 18c, nie mogę używać kabury od Glocka 17. Ewentualnie czy byłaby możliwość przymiarki ww/ replik do kabury od 17stki jakby ktoś miał?

Featured Replies

Opublikowano

Dopisuje się do prośby. Mam G34 i też szukam do niego kabury.

Opublikowano

Fobus, robi pod G17 a 19 siedzi tam pieknie. Bardzo fajna kabura, szkoda ze robią głównie modele z płetwą. Oczywiście da radę to zamontować opaskami do kabli i paracordem do plasów i też będzie działać.

Natomiast jak by kto znał jaki model kabury 'kydexopodobnej' zagra z G17 i Marui ProLight to proszę o info. Pewnie żaden... :/

Opublikowano

Glocki 19 wchodzą do kabur od 17 (przynajmniej do kabur Securityland). Z reguły w sklepach jest dosyć dobrze opisane, do jakiej jednostki broni pasuje kabura. Pitas- weź pod uwagę, że G18 ma selektor ognia, który może być średnio kompatybilny z daną kaburą. W razie czego macie przydatny adres, oni zapewne mogą co nieco ciekawch rzeczy ściągnąć z US and A- http://www.sklep.cushima.com/

Opublikowano

fuk, mając takie ceny to się nie dziwię że chcą wszystko ciągnąć z US - marże mają kosmiczne... ale cóż zrobić :/ Koszulka polo 180 pln... Mata snajperska z cordury 849 pln... kurtka pilota 2100 pln... czizas

Opublikowano
  • Autor

Hmmm... dokładniej chodzi mi o tą kaburę:

http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/ProductDetail?prodID=19955 niby jest wszystko napisane, ale trzeba to i tak przymierzyć zwłaszcza do 18stki bo szkoda wywalać 100+ dolców. Co do kabur Fobusa, pasuje ładnie bynamniej do mojej 23jki, ale zachciało mi się udowej. Wilku, a odpowiadając na Twoje pytanie:

http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/ProductDetail?prodID=27824

o ile ten moduł prolight jest podobny do modułu m3 albo m6 to masz odpowiedź

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Nie, nie jest ani trochę podobny. Przymierzałem do Safarilanda dedykowanego pod M3 i nie działa to za szczególnie.

Opublikowano
weź pod uwagę, że G18 ma selektor ognia, który może być średnio kompatybilny z daną kaburą

troche bez sensu, selektor jestprawie na końcu zamka - jak by kabura miała go zasłaniać to kożystanie z niej było by niewygodne. moja jest pod G18 ale próbowaliśmy juz kilka z paroma osobami i faktycznie niektóre sa za szerokie i nie wchodzą, nie pamiętam jak ten Jedowy ale chyba pasował...

Opublikowano

Nie kłóć się Pain, specjalnie napisałem, że MOŻE być niekompatybilny. Masz przykład z rodzimego podwórka:

tg17new2.jpg

Edytowane przez Gość

Opublikowano

po pierwsze - te kabury sa dedykowane z założenia - ta na rysunku zakładajc że z drugiej strony wyglada podobnie kształtem to nie bedzie przeszkadzać selektor ognia - bo na prawej stronie nie był by on zasłonięty. Buniox ma taką właśnie udową na 17, a 18c też wchodzi, do mojej wepchniesz 17 18c i 23 wg producenta

Opublikowano

4MG.jpg

Ja tam za dużo miejsca nie widzę, ale fakt- nigdy nie oglądałem tych kabur pod kątem G18. Jak ktoś jest odważny, to kupi i sprawdzi ;) .

I jeszcze jeden przykład 515a.gif

Opublikowano
  • Autor

Gadałem z Bunioxem i mówił, że te co British podesłał na 90% powinny pasować do 18c, zresztą jeżeli Paina glock pasował do kabury Bunioxa to nawet i na 100%. Wilku ponoć starsze modele safarilanda pasują do tego glocka z modułem oświetlenia.

Opublikowano

Co do kompatybilności M3 + Safariland.

Do safarilanda, dedykowanego do Glocka+M3 wchodzi replika glocka z oryginalną latarką M3.

W przypadku kopii latarek M3 od G&P, glock +M3 G&P - nie wchodzi. Jest to spowodowane tym, że kopia latarki jest trochę dłuższa od oryginału. Aby temu zaradzić, można wybić dziurę/pozbyć się "dna" kabury. Tylko wiadomo... jak by nie patrzeć, to zniszczenie kabury za ~500pln.

Opublikowano

PeePee - rozumiem, że samo tyczy się kombinacji Beretta M9+kopia latarki M3? Czy ktoś zna jakieś kabury sztywne (poza Safarilandem) dedykowane do Beretty M9A1 (z szyną akcesoryjną)?

Opublikowano

Tego pewien nie jestem.

Ale skoro kabury robione są idealnie na wymiar, a latarka jest dłuższa, to wychodzi na to, że nie wejdzie.

Dopóki ktoś nie sprawdzi, nie dowiemy się tego na 100% :)

Opublikowano

Safarki mają takie 'denko' na dole (w miejscu gdzie latarka ma 'szybkę'), można je (denko) bez problemu wyjąć. Nie wiem czy nie trzeba by powiększyć otworu na dole bo jest tam zwężenie które owe 'denko' trzyma. Safari oryginalnie jest nieco ciasne dla replik, ale kabury te mają regulację 'ciasności' w dosyć sporym zakresie.

Latarka Marui Pro Light ma inny sposób montarzu/ blokowania latarki na szynie (boczny ' klips), M3 ma blokadę podobnie działającą jak blokada zamka w łożu (korpusie/szkielecie) repliki (tudzież jej odpowiednika w świecie broni palnej).