Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

front ris G36 a bateria

Opublikowano

Witam,

Na wczorajszym wypadzie replika po prostu odmówiła posłuszeństwa.

Problemem okazała się bateria- lipo stick 11.1v DesirePower 1100 mAh.

Sam akumulator do końca dawał radę, po prostu wyrwałem kabel przez bardzo ograniczone miejsce we froncie RIS mojego G36, coś jak na zdjęciu.

STTi-G36-RIS-+-photo-detailweb-STC-49K1.jpg

Używałem bardzo małego lipo, a mimo to w końcu je uszkodziłem- nakładany front zawsze wchodził bardzo ciasno,haczył o baterię, kable.

http://img837.imageshack.us/img837/38/c6aq.jpg

lipo bez problemu mieści mi się w dłoni, a wcale nie mam dużych łapek :)

Moje pytanie- co dalej byście doradzili? Istnieje jakieś malutkie lipo które by tam weszło?

Czy ktokolwiek nosi AN/PEQ przy G36, czy to zbyt duży obciach? :oops:

Dodam że jeżdżę na M140 i potrzebuję dużego woltażu.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Featured Replies

Opublikowano

Czy w replice są zamontowane kable od świec żarowych?, może to jest przyczyną problemów z montowaniem akumulatorka, w takim froncie z powodzeniem mieszczą się większe akumulatorki, ale wymaga to cierpliwości przy montażu, pomógłbym Ci, ale masz do mnie tak daleko ;) , z okolic Bydzi :)

Opublikowano
  • Autor

hahahaha, Whisky, ostatnio dzwoniłem to czasu nie miałeś :D

No prawdą jest że na kablach z mojej G36 możnaby odpalać TIR-a i zamierzam to zmienić, razem z wstawieniem do środka BU :) ale to po jakimś Szczęśliwym Dniu Matki Boskiej Pieniężnej :)

Opublikowano

Kup sobie pełną kolbę i tam wsadź baterię :)

Opublikowano

300_408120445910790_2006778252_n.jpg

Nie, nie będzie to obciach. :)

Jak widać Formoza używa DBAL-2 :)

Zmiana kolby IMHO raczej zbędna. Lepiej pociągnij kable do tyłu i wrzuć sobie ładowniczkę na kolbę od Gieni i tam umieść batkę, jeśli nie mieścisz się we froncie. Chociaż ja osobiście nie mam problemu z włożeniem baterii. Kwestia odpowiedniego doboru kabli ich ułożenia oraz ułożenia batki. Miałem problem na stockowych kablach bo była tam dodatkowa wtyczka, a kable były za długie. Po zmianie kabli mam jeszcze luz we froncie, ale ja używam 7,4V.

Opublikowano

Mam dwie giety. Jedna ma baterie w puszce PEQ mocowaną na przednim RIS, druga ma stałą kolbę. Oba rozwiązania są ok, chociaż stała kolba pasuje mi bardziej.

Opublikowano

Złego licho nie bierze 8)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Uwaga, materiał zawiera mega prowizorkę :)

Kupiłem LiPo, które było jeszcze większe od tamtej batki, gdyż na razie mnie nie stać na baterię i AN-PEQ, a juz na pewno nie na jakąś super mini 11.1V.

W końcu cieszę się z kolby ModStock jaką zainstalowałem :D

Kable z frontu musiałem przenieść na tył, a że rozbieranie repliki bez łamania wszytskiego jest dla mnie czarną magią- odwrotnie jak w przypadku lutownicy, z którą jestem za pan brat- stwierdziłem że zrobię to w dość łopatologiczny sposób.

Rozwiązanie będę stosował do czasu aż w końcu wyrwę kable, lub dorwę kasę na serwis :D

Kable wychodzą z frontu

6fup.jpg

Poprowadziłem je po bokach szyny RIS, jednak dalej musiałem już kombinować w nieco gorszy sposób.

wsxy.jpg

Bateria idealnie mieści się w lekko rozsuniętej kolbie, a w każdym momencie mam do niej dostęp przez zastowoawanie właśnie ModStocka.

zli5.jpg

Dostęp do balansera z tyłu kolby :)

5le6.jpg

Czekam na hejt- ale w moim mniemaniu lepiej odstawić prowizorę z toną izolki niż nie stawić się na manewrach :)

Opublikowano

Przecież budowa i rozbieranie G36 jest prostsze niż budowa cepa z oberwanym bijakiem ... :roll:

Opublikowano
  • Autor

@Major

Raz rozbierałem g36, skończyło się urwaniem bolców trzymających komorę HU...