Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktokolwiek używa długich replik GBB?

Opublikowano

Wiem że jestem skryptem, trollem dziesięciolecia etc., ale mam takie nawet merytoryczne pytanie.

Ktoś w KP używa długich gaziaków? Obojętnie jakiego systemu, WE, WA, GHK, KJW.

Tak się z ciekawości pytam, czy tylko ja mam tak zrytą banię że takie repliki kupuję, czy może gazowników jest więcej.

Błągam o merytoryczne odpowiedzi.

Featured Replies

Opublikowano

A po co kupujesz jak nie strzelasz ?

Ja używam okazjonalnie systemu WA.. M4A1 od dżi and pi sygnowane magpulem.

Mobilny KPASG

Opublikowano

Mam HK416 WE RaTech custom. Leży u mnie juz ze 2-3 lata, ale nie używam. Była ze mną w lesie może dwa razy. Coraz bardziej dojrzewam do myśli o sprzedaży ale jakoś ciężko mi się z nią rozstać ;)

Opublikowano

Miałem SCAR'a WE, również leżał w szafie. Gazowe długie repliki nie nadają się na manewry co najwyżej do postrzelania na parkingu lub w domu (na podwórku) do puszek. IMHO te systemy są zbyt zawodne i kapryśne a przede wszystkim mi często zamarzała komora po oddanej serii i mag syfonował .

Opublikowano

JA mam scara od WE i łaziłem z nim w fińskie pole ale... przeszło mi jak zobaczyłem jakie to ma osiągi... żal mi dupe ściskał jak małolaty mnie ganiały z cymkami...

Teraz leży i czeka na tuning może kiedyś...

Opublikowano

ANALSTORM - skoro nie odpowiadasz na moje PW to napiszę tutaj może w końcu się zdeklarujesz - Co z moim frongripem do Tabuka ??

Opublikowano

Ja miałem WOC (WA od G&P). Było to sr16 urx. Genaralnie zabawka fajna ale w naszych klimatach słabo się sprawdzała (serie na mid capach i hi capach vs gazowe real cap). Niestety, żeby to strzelało jak należy to trzeba wymienić wieeeeele elementów (suwadło stalowe, NPAS, prec lufa, rączka przeładowania, masa drobnych pierdół i gumeczek). Całość śmigała pod CO2 na magach GHK które są najlepsze moim zdaniem do systemu MAGNA. Problem też był taki, że szczęki w tych magach potrzebowały trochę czasu żeby się wyrobić bo na początku były tak ciasne, że mag nie podawał idealnie kulek. Podsumowując moją przygodę z MAGNĄ powiem tak: - zajebista sprawa dla kogoś kto ma jeszcze inne repliki jako odskocznia od AEG. Minusem jest gazożerność=duży koszt uzytkowania oraz to, że na starcie trzeba władować drugie tyle aby działało bezawaryjnie (przez jakiś czas oczywiście;p ). Myślę, że ten link da Ci odpowiedź na każde pytanie związane z gbb

http://www.gasguns.info/forum/

jest to prawdziwa skarbnica wiedzy jeżeli chodzi o gaziaki:)

Opublikowano

Ale alastor nie używa replik.. On je podobno tylko ma :) i nic więcej.. Więc awaryjność, gazożerność... Koszt tuningu nie dotyczy tego użytkownika :)

Przepraszam, że się czepiam.. Ale nie mogę się powstrzymać

Po prostu od pewnego czasu.. Alastor występuje w roli "lokalnej, forumowej legendy" podobno ktoś go widział, podobno ktoś go zna... Ale nikt nie może tego potwierdzić.

Opublikowano
Ale alastor nie używa replik.. On je podobno tylko ma :) i nic więcej.. Więc awaryjność, gazożerność... Koszt tuningu nie dotyczy tego użytkownika :)

Przepraszam, że się czepiam.. Ale nie mogę się powstrzymać

Po prostu od pewnego czasu.. Alastor występuje w roli "lokalnej, forumowej legendy" podobno ktoś go widział, podobno ktoś go zna... Ale nikt nie może tego potwierdzić.

Jak yeti?