Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o ostrą krótką - zakup

Opublikowano

Witam, nie bardzo wiem czy w dobrym dziale piszę, ale do rzeczy. Chodzi o zakup krótkiej cal9mm

1. 1911

2. SigSauer p226

3. CZ75

Wiem że na pewno są tu osoby które prywatnie mają broń krótką, i moje pytanie dotyczy wrtości użytkowych tychże. Najtańsza z nich to oczywiście CZ - 2500zł to nie szał, najbardziej podoba mi się 1911 tyle że cena już trochę powala najuboższa wersja to 7500zł. Sig też mi się podoba.I moje pytanie jak już wydać kasę, to co lepiej się sprawuje? Jak z celnością, awaryjnością itd. Wiem zę zaraz posypią się zachęty do glocka, ale już postanowiłem-glock nie:) Oraz też nie chodzi mi o odpowiedź w stylu- idź na strzelnicę, postrzelaj to wybierzesz.Tak, już ten temat mam opanowany. Tyle że nikt mi do domu na próbę tego nie pożyczy np.na tydzień :)

Nie kupuję tego do pracy, do boju, czy do walki. Każdy kto zna temat wie że jak już ma się papier na zakup to następna okazja nie trafi się prędko. Więc musi być to coś czym człowiek dłużej się nacieszy. Więc czy ktoś z Was ma któryś z tych pistoletów,czy może użytkuje w jakiś sposób? Prosiłbym o użytkowe opinie.

Z góry dzięki za pomoc.

Featured Replies

Opublikowano

Z trzech typów, które podałeś zdecydowanie polecam SSP226 - jak dla mnie klasa sama w sobie, nie miałem z nim nigdy żadnych problemów a trochę się z niego nastrzelałem ;)

Jeżeli jednak dopuszczasz myśl o USP to polecam jeszcze bardziej niż SigSauera. Aczkolwiek trzeba się przyzwyczaić do "oryginalnego" przycisku zwalniającego magazynek.

Opublikowano

Z wielką niechęcią zareklamuje WMASG - dział broń i amunicja.

Ja osobiście wybrałbym glocka. :)

Opublikowano

colt chyba strzela z 11,43.

Opublikowano

Sig Sauer to klasa światowa, nie zawiedziesz się, ale CZ nie jest taka wcale gorsza. Choć może mam o tyle nieobiektywne spojrzenie że na CZ się uczyłem strzelać.

Przy 1911 podobno duże znaczenie ma producent. Bo się różnią między sobą, jest sporo alternatywnych rozwiązań konstrukcyjnych i ulepszeń które niektórzy producenci stosują, a inni nie.

A tak przy okazji, czemu rozważasz zakup pełnowymiarowego pistoletu? Jak planujesz go eksploatować? Nie myślałeś o czymś drobniejszym?

.

------------------------------

colt chyba strzela z 11,43.

Są i klony na 9mm. Choćby Taurus takie robi, a bardziej lokalnie to Star, model B czy modelo B. O Norinco nie wspominam, bo wstyd.

Edytowane przez Gość